Girona

El repte és allargar el somni

El Girona visita l’Almeria (a les 21 h) amb l’objectiu de sumar tres punts i apropar-se a set de l’ascens directe quan en faltaran 27 per jugar-se’n

Els de Míchel no ho tindran fàcil per culpa de les baixes contra un equip fet per pujar que ha estat en plaça d’ascens gairebé tota la temporada

Tot i que després de la derrota a Montilivi contra l’Eibar i l’empat a Butarque contra el Leganés les esperances d’ascens directe van quedar arraconades i catalogades com una utopia, després d’encadenar tres victòries consecutives i jugar contra el posseïdor de la segona plaça ho fa veure tot diferent al Girona. Els nou punts sumats de manera consecutiva han permès als de Míchel Sánchez consolidar la plaça de play-off d’ascens, ara amb un marge de sis punts respecte al setè classificat, i apropar-se a la segona posició dels quinze punts als deu actuals amb la possibilitat de situar-se a només set quan encara en faltaran 27 per disputar-se. I és que el duel contra l’Almeria a l’estadi Jocs del Mediterrani (a les 21 h), és crucial per allargar el somni de tornar a primera per la via més curta i presentar candidatura a tot contra un dels rivals que semblava que premien l’accelerador fa menys d’un mes i deixaven els gironins amb un pam de nas. La derrota no cal dir que sí que esvairia qualsevol opció de fer-la grossa per als blanc-i-vermells, que llavors haurien de centrar els esforços a assegurar la millor posició possible en la taula, un hipotètic factor camp a favor –s’ha demostrat que tampoc és la clau de l’èxit–, i arribar en les millors condicions físiques i psicològiques al tram on es juguen les garrofes.

El Girona s’enfronta a un dels tres millors equips locals de la categoria. L’Almeria, construït per pujar de categoria, gairebé ha estat tota la campanya en posicions d’ascens directe mostrant una regularitat, sobretot en l’inici, insospitada anys enrere. Un mal tram de lliga coincidint amb el gener –un sol punt de quinze– va engegar a rodar tot el seu marge amb perseguidors que han olorat sang com l’Eibar, ara líder amb un punt d’avantatge, o el Valladolid. I és que la figura de Rubi va ser fins i tot qüestionada a Almeria, una plaça complicada de gestionar quan van mal dades i una fàbrica de trinxar tècnics des de l’arribada del propietari i president Turki Al-Sheikh –cinc entrenadors en dos anys i mig.

Darrerament, el conjunt andalús ha tornat al bon camí per mantenir-se, com a mínim, en la lluita de l’ascens directe tot i sumar cinc punts menys que el Girona en els últims tres partits i veure com els gironins aixecaven el dit per entrar en la lluita en cas, això sí, de triomf en aquest duel directe.

Baixes per a tots dos

Si bé el Girona afronta el matx amb alguna baixa de renom, l’Almeria no queda enrere a l’hora d’estar condicionats tot i que Rubi disposi d’una plantilla més àmplia i de qualitat. Per als andalusos no hi serà Umar Sadiq, la seva gran estrella i jugador diferencial, que ha estat convocat amb la selecció absoluta de Nigèria. El davanter és la gran referència de l’atac i aquest curs ja ha fet quinze dianes, amenaçant els cap de llista de la taula de golejadors, el gironí Stuani i Borja Bastón (Oviedo). Tampoc hi serà el sancionat per acumulació de targetes grogues Samú Costa, un tot terreny al mig del camp pel que fa a l’hora de defensar i aportar equilibri, però també a l’hora d’atacar i donar opcions des de la segona línia. A més, són baixa per lesió Carriço, Iván Martos, Chumi i Juanjo Nieto, aquests dos últims amb lesions de llarga durada, un fet que ha permès a l’Almeria incorporar recentment Nélson Monte, rescindit amb el Dnipro.

El partit serà d’altura per a un Girona que té el repte majúscul de donar la sorpresa i que, tot i les baixes, té prou arguments, sobretot ofensius, per fer saltar la banca.

TAMBÉ AMB BAIXES

L’Almeria no podrà comptar amb Umar Sadiq, el seu màxim golejador i jugador diferencial

GENER MALEÏT

L’Almeria anava primer destacat però el canvi d’any li va fer mal (un punt de 15)

Rubi: “Som equips atractius”

El tècnic de l’Almeria va explicar que tant el que ell dirigeix com el Girona són “dos equips en un molt bon moment de forma, dels atractius de veritat a la categoria” perquè intenten “ser creatius”. “Ens enfrontarem a un equip que juga molt bé des del darrere i nosaltres ho intentem també. L’equip que pressiona bé i no es desajusti tindrà situacions d’avantatge. A més, som equips que volem la pilota i veure qui la té més per fer mal”, va indicar el preparador que no descarta els gironins en la llita per l’ascens directe “mentre les matemàtiques demostrin que hi ha possibilitat per a tot”.

Una rivalitat emergent

El Girona i l’Almeria s’han vist les cares en les últimes dues temporades a segona A, des que els gironins van descendir, però també en les dues últimes edicions del play-off d’ascens a la màxima categoria. De fet, els dos conjunts s’han enfrontat en la primera eliminatòria de la promoció i amb el factor camp a favor dels andalusos. El curs 2019/20, en plena pandèmia de coronavirus, els gironins van superar l’equip dirigit per José Gomes, al qual va superar tant en l’anada (1-0 amb gol de Stuani), com en la tornada (1-2). En l’edició passada, els gironins van tornar a fer la guitza al projecte del saudita Al Sheikh, ja dirigit per Rubi. A Montilivi, l’equip dirigit per Francisco va golejar l’Almeria (3-0) i va deixar pràcticament tancada la seva classificació per a la segona final consecutiva per pujar. En els dos casos, els blanc-i-vermells es van quedar amb la mel a la boca primer eliminats per l’Elx i després pel Rayo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)