Girona

El triomf, per avivar la flama

El Girona rep la Real B, un rival gairebé descendit, amb l’objectiu de sumar tres punts i tornar a mostrar la seva millor versió

L’empat en el Valladolid-Almeria combinat amb un triomf gironí, acostaria els de Míchel a sis punts de l’ascens directe i mantindria a ratlla el setè de la classificació

Hi ha trens que no es poden deixar escapar si realment l’objectiu per què es lluita és ambiciós. I és que l’empat entre el Valladolid, segon classificat, i l’Almeria, tercer, fa que el Girona tingui una oportunitat d’or per apropar-se a sis punts de l’ascens directe a primera en cas que aconsegueixi el triomf a Montilivi contra la Real Sociedad B (19 h). L’equip gironí ha de recuperar les millors sensacions en el seu joc si vol tornar a enllaçar una bona sèrie de victòries que el mantingui en la lluita per les cotes més elevades. Els dos darrers enfrontaments dels de Míchel Sánchez no han estat bons i, si bé contra el Màlaga a casa els blanc-i-vermells van esgarrapar els tres punts amb un gol de Nahuel en el tram final, a La Romareda, la bona ratxa es va aturar en sec i la decepció va ser latent entre els mateixos futbolistes i l’afició. Recuperar el bon joc i tornar a ser l’equip protagonista i dominador que ha estat en algun tram del campionat és primordial per tenir opcions del premi més suculent.

El Girona afronta el primer dels últims tres partits de la fase regular davant la seva afició. Si volen aspirar a l’ascens directe, o al sol fet de consolidar encara més la seva posició en el play-off, els gironins no han de deixar escapar cap dels nou punts que queden per disputar-se a Montilivi, on estan forts i instal·lats en una regularitat envejable –des del passat mes d’octubre, només han perdut contra l’Eibar. A fora quedaran duels clau contra rivals de tota mena per jugar-se les garrofes i apostar-ho tot amb ambició. De moment, la primera parada és el filial de la Real Societat, un conjunt dirigit per Xabi Alonso, exjugador sortit del futbol base del club donostiarra i que ha passat pel mateix primer equip de la Real, el Liverpool, el Madrid i el Bayer de Munic. Els joves futbolistes bascos no han estat regulars i han tingut pecats de joventut, que els ha condemnat en la majoria de partits, però han mostrat un bon joc. Si els resultats de la jornada han estat positius per al Girona a l’hora de mirar amb ambició l’ascens directe, els de la Real B per tenir opcions de permanència han estat nefastos i, abans de l’inici del matx per terres gironines, els de Xabi Alonso es troben a deu punts d’una salvació marcada encara pel Màlaga, que va vèncer a Butarque contra el Leganés (0-3).

La Real Societat, l’únic filial de la categoria, demostra estar fent bé les coses malgrat la posició que ocupa en la taula. Fidel al seu estil d’intentar ser protagonista amb la pilota i instal·lar-se en camp contrari, alguns dels futbolistes que ha fet servir el seu tècnic i que ha ajudat a evolucionar en els darrers cursos, han tret el cap en el primer equip, que actualment ocupa la sisena posició en primera. Beñat Turrientes, Lobete, Robert Navarro i Djouahra, entre d’altres, han tingut el premi de la promoció, i n’hi ha d’altres, com ara el seu màxim golejador, Jon Karrikaburu, que criden a la porta d’Imanol Alguacil. La qualitat del filial donostiarra és un fet encara que els resultats no l’hagin acompanyat i el Girona haurà d’estar preparat per afrontar un duel exigent encara que, a priori, sigui ideal per avivar la flama de l’esperança a punt d’iniciar el tram final i decisiu.

Montilivi, en un dia festiu a Catalunya però a una hora prudencial per tancar amb bona boca les festes de Setmana Santa, ha de ser un fortí i ha de presentar una gran entrada per començar a guanyar el partit i portar l’equip a retallar dos punts amb la segona plaça. Amb divuit punts en joc, les portes es tornarien a obrir de bat a bat, si bé només l’excel·lència portaria al Girona a tenir opcions reals de fer-la molt grossa.

ATENCIÓ

La Real B no ha estat regular i ha tingut pecats de joventut, però ha mostrat un bon joc

RECUPERAR LA LÍNIA

Els dos últims partits del Girona han estat fluixos i tornar al bon joc és primordial

X. Alonso: “El Girona juga molt bé”

El tècnic de la Real Sociedad B, Xabi Alonso, va atendre els mitjans locals per valorar el duel del seu equip contra el Girona: “És un equip que proposa i vol portar el pes del partit. Tenen una idea de joc molt clara i juguen molt bé. He après moltes coses mentre l’analitzàvem i ens exigirà molt. Intentarem fer el nostre partit i ser competitius”, va explicar l’exjugador professional. Aquesta és la tercera campanya de l’entrenador en el filial donostiarra, la primera a LaLiga: “Està sent una temporada amb alts i baixos, però no pensem en el que pot passar. Ens centrem en els reptes que tenim per endavant i només estem enfocats en el partit que disputem a Montilivi. Haurem de gestionar els mals moments per poder treure algun resultat positiu”, va assenyalar el basc.

Torna Borja, cau Pablo Moreno

Míchel Sánchez va confirmar en la roda de premsa prèvia les baixes ja conegudes dels lesionats Darío Sarmiento, Ramon Terrats i Ibrahima Kebé. Dels dos últims va reconèixer que espera que retallin terminis de recuperació, sobretot Ibra, que definitivament no s’haurà d’operar el genoll i el tractament conservador només el tindrà de baixa dues o tres setmanes més. Tampoc hi serà Pablo Moreno, per culpa d’una malaltia, però sí que tornarà a l’equip Borja García una vegada el madrileny hagi complert els dos partits de sanció que li va imposar el comitè per la seva expulsió al camp de l’Almeria. El mitjapunta és un clar candidat a entrar directe a l’onze inicial del tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)