Girona

Stuani en canta 100

El davanter uruguaià va fer contra la Real B el seu gol 100 en competicions de LaLiga amb la samarreta del Girona (40 a primera, 57 a segona A, dos en el ‘play-off’ i un en la copa)

El de Tala n’ha fet tants amb el cap (29) com des del punt de penal, on gairebé és infal·lible

Stuani mai en té prou i continua engreixant la seva llista de gols. Contra la Real B, amb una diana des del punt de penal que va servir per obrir la llauna, el davanter uruguaià va arribar a la xifra rodona de 100 dianes amb la samarreta blanc-i-vermella competint en LaLiga, és a dir, entre la primera divisió, la segona A, el play-off d’ascens a primera i la copa.El club va celebrar a la conclusió del partit contra l’Eivissa, el passat 19 de març, que el seu davanter arribés a la xifra centenària després de comptar també el gol que el de Tala va fer en la supercopa de Catalunya contra el Barça que va donar el títol als gironins. En una competició d’aquesta mena, mai s’han comptabilitzat els partits dels jugadors defensant l’escut del Girona, per tant tampoc en comptabilitzem els gols des d’aquest mitjà.

Referent a tots els nivells

Stuani s’ha convertit en el pal de paller del Girona des que va arribar al club, l’estiu del 2017, procedent del Middlesbrough, poques setmanes abans que els gironins s’estrenessin en la màxima categoria. Ja en el primer partit oficial, l’internacional amb l’Uruguai va fer un doblet contra l’Atlético que augurava un idil·li amb l’afició que s’allarga fins a l’actualitat. I és que en el primer curs com a gironí, Stuani va enfilar-se fins als 21 gols, el principal argument per no baixar de categoria. El curs següent, l’ariet va sumar 20 dianes –19 en la lliga i una en la copa–, però llavors sí que l’equip va perdre la categoria per instal·lar-se de nou a segona A, una categoria en la qual Stuani ha continuat demostrant el seu instint amb el gol sumant-ne 59 en els 98 partits que hi ha jugat comptant els sis de play-off d’ascens –va marcar dues dianes en l’eliminatòria de les semifinals del 2019/20 contra l’Almeria–. La història d’amor entre Stuani i el Girona va més enllà del terreny de joc. Amb contracte fins al 30 de juny del 2026, quan estarà a punt de fer 40 anys, el club i els propietaris van trobar la manera de mantenir la relació contractual entre dues parts que no volen renunciar l’una a l’altra.

Redreça els números

Stuani només ha tingut com a jugador blanc-i-vermell una campanya fluixa pel que fa als registres de gols. Va ser la 2020/21, en la qual l’ariet va tenir problemes físics i extraesportius que li van impedir rendir al màxim nivell (va fer deu dianes) i jugar amb la regularitat habitual (va disputar 27 partits, només 20 com a titular).

Aquesta campanya, però, el jugador franquícia del Girona ha tornat a demostrar el seu instint de davanter una vegada Míchel Sánchez va trobar la tecla amb el sistema de joc i els mecanismes ofensius de l’equip. El davanter suma ja 18 dianes en la lliga i empata al capdavant de la llista de golejadors de la categoria amb Borja Bastón (Oviedo) i Stoichkov (Eibar). El seu últim gol, des del punt de penal, va ajudar el seu equip a guanyar la Real B. Aquest serà recordat com el seu gol 100, des dels onze metres, on gairebé sempre s’ha mostrat infal·lible, ja que només ha errat dos dels 31 llançaments que ha intentat defensant l’escut del Girona. Les rematades de cap també són una marca de la casa de l’uruguaià (29 dianes), un repertori que acaba amb 31 gols amb la dreta, la cama bona, i 11 amb l’esquerra, la majoria al primer toc. Unes estadístiques brutals.

Camps, Abad i Clara en l’horitzó

Cristhian Stuani és el màxim golejador del Girona en LaLiga des de la temporada 2018/19, la seva segona en el Girona, quan va superar Jandro Castro, que n’havia fet 37 en total. L’uruguaià està molt a prop d’escalar fins a la primera posició de golejadors en la història de l’entitat sigui quina sigui la categoria, i és que l’atacant té molt a prop els 102 gols de Martín Abad (davanter entre el 1976 i el 1986) i Balbí Clara (atacant en l’etapa entre 1930 i 1939), i fins i tot els 105 que va poder fer Arcadi Camps, que va defensar la samarreta blanc-i-vermella entre els anys 1942 i 1950. El de Tala té encara sis partits de la lliga regular, i qui sap si dos o quatre més de play-off, per esmicolar tots els registres i escriure el seu nom encara amb lletres més grosses en la història del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)