Girona

Complicat, però no impossible

El Girona haurà de vèncer l’Eibar per més d’un gol si vol jugar la cinquena final d’un ‘play-off’

El Saragossa i el Rayo són els únics que han aixecat a domicili un resultat advers en una anada, tots dos a Girona

El Girona sap que si vol jugar la seva cinquena final d’un play-off haurà de guanyar per més d’un gol de diferència contra l’Eibar a Ipurua, un camp que darrerament sempre que el trepitja és per caure-hi golejat. Remuntar un resultat advers en un play-off d’ascens sol ser una missió complicada, però fer-ho a domicili, després de perdre en l’anada davant de la pròpia afició, eleva l’objectiu a proesa. I és que, des que es va instaurar el format actual de la promoció d’ascens a primera, el curs 2010/11, només dos equips han pogut fer el que voler fer els de Míchel Sánchez, i precisament tots dos ho han aconseguit contra el Girona. En la temporada 2014/15, el Saragossa va aixecar un 0-3 en contra de La Romareda amb un 1-4 a Montilivi, mentre que la campanya passada el Rayo Vallecano va ascendir al bell mig de la gespa del feu gironí després de remuntar un 1-2 de Vallecas amb un 0-2 sense resposta blanc-i-vermella.

“El Girona sempre s’ha aixecat i ho tornarem a fer. Com diu la llegenda, la ciutat és tres vegades immortal, Girona no mor i el club tampoc. Som capaços de fer un bon partit, tot i que a l’anada ens va faltar energia. He de fer entendre als jugadors que, a part del pla de joc, hi ha un pla anímic, que hi ha una ciutat al darrere i gent que pateix per nosaltres”, comentava el tècnic del Girona, Míchel Sánchez, que ahir va tornar a atendre els mitjans de comunicació per fer la prèvia de la tornada a Ipurua de demà. El de Vallecas té clar que el seu equip manté les possibilitats de superar l’eliminatòria com han fet darrerament fins a set equips des que es va implantar l’actual format del play-off. I és que fins i tot el Girona és un dels conjunts que ho han pogut fer, tot i que amb la tornada davant de la seva afició. Va ser el curs 2015/16, quan els de Pablo Machín van perdre contra el Còrdova al Nuevo Arcàngel (2-1) però van remuntar a Montilivi (3-1), en un duel que se’n va anar a la pròrroga –si s’hagués acabat amb el mateix resultat, el Girona hauria passat gràcies a la seva millor classificació en la lliga–. “Algun jugador de la plantilla té l’experiència de firmar un resultat positiu en l’anada com a visitant i no saber aguantar l’avantatge que això et dona. Al Girona es va poder comprovar la campanya passada amb el Rayo, o fins i tot fa dos anys amb l’Elx, que els rivals havien de guanyar i ho van fer. Diumenge ens passa una cosa similar i les estadístiques en contra hi són per trencar-les”, explicava Míchel Sánchez, dolgut per les prestacions que va oferir el seu equip, lluny de l’impuls que sí que va mostrar l’afició blanc-i-vermella. “Hem de transmetre i en el primer partit no ho vam fer. Qui em digui que l’equip no va transmetre té raó i em dol. Hi havia un gran ambient i des del primer minut vam contemplar i no pas aplicar intensitat. No vam mantenir l’energia positiva que sí que ens va aportar l’afició.”

El Girona és l’únic equip que ha vist com un rival li remuntava l’eliminatòria després d’aconseguir una victòria a fora en el primer partit. Montilivi s’ha convertit en un martiri per a l’equip en els duels a cara o creu però els jugadors de Míchel volen fer possible una remuntada en un camp de mals records i contra un equip que li ha guanyat els últims set precedents que ha tingut. Els tres duels d’aquesta campanya han estat per als bascos.

LES REACCIONS

El Girona sempre s’ha aixecat i ho tornarem a fer. Com diu la llegenda, la ciutat és tres vegades immortal. Podem fer un bon partit
Al Girona es va poder comprovar la campanya passada amb el Rayo, o fa dos anys l’Elx, que els rivals havien de guanyar i ho van fer
Hi havia un gran ambient i des del primer minut vam contemplar i no pas aplicar intensitat
Míchel Sánchez
entrenador del girona

POC COMÚ

Des que es va instaurar l’actual ‘play-off’ (2010/11), hi ha hagut només set eliminatòries amb remuntada

REMUNTADES AL ‘PLAY-OFF’

Curs 2010/11
Valladolid-Elx 1-0
Elx-Valladolid 3-1
Curs 2014/15
Saragossa-Girona 0-3
Girona-Saragossa 1-4
Saragossa-Las Palmas 3-1
Las Palmas-Saragossa 2-0
Curs 2015/16
Còrdova-Girona 2-1
Girona-Còrdova 3-1
Curs 2016/17
Tenerife-Getafe 1-0
Getafe-Tenerife 3-1
Curs 2018/19
Deportivo-Mallorca 2-0
Mallorca-Deportivo 3-0
Curs 2020/21
Rayo Vallecano-Girona 1-2
Girona-Rayo Vallecano 0-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)