Girona

Gran resposta tot i el malestar

Més de 6.000 entrades venudes. El club informa que ja s’han venut més de la meitat de les entrades a Montilivi per al Girona-Tenerife i defensa els preus establerts per als abonats

El Girona, que va posar les entrades a la venda ahir, va informar ahir a les 19 h que ja s’havien venut més de 6.000 entrades per veure en directe a Montilivi l’anada de la final del play-off d’ascens a primera contra el Tenerife dissabte a les 21 h. Una xifra que convida a pensar que aquesta vegada es poden superar els 9.450 aficionats que van presenciar la semifinal contra l’Eibar, en la que va ser la millor entrada d’aquesta temporada. El ple, que suposaria superar els 11.000 espectadors –també dependrà del nombre d’aficionats del Tenerife que acabin venint–, sembla cada vegada més a prop i l’impuls que ha de donar l’afició a l’equip de Míchel està assegurat. L’allau de peticions d’entrades que el club va tenir ahir va ser tan gran que no es van poder evitar els problemes tècnics, i és que hi va haver força abonats que van haver d’esperar molt més del desitjat, en alguns casos fins i tot hores, per rebre l’entrada adquirida.

El procés de venda d’entrades per al partit de diumenge continua actiu i avui, a partir de les 9 h, s’obrirà el termini perquè cada soci pugui comprar fins a tres entrades extres a un preu igual que la primera, entre els 21 i els 43,8 euros. La venda a la resta del públic no s’activarà fins demà a les 17 h, si és que encara queden entrades disponibles.

Preus de discrepància

Tot i l’èxit en el ritme de venda d’entrades, l’afició no està del tot contenta amb la gestió del club, més enllà dels problemes tècnics que es poguessin viure durant el dia d’ahir. El principal motiu de queixa de l’afició del Girona és el preu que, tot i ser abonats, han de pagar per veure en directe l’anada de la final del play-off d’ascens. I és que, mirant els preus que el Girona havia fixat en els partits disputats fins ara de promoció a primera, des del curs 2012/13, els del duel d’aquest dissabte són els més cars. Això sí, la diferència respecte als preus que es van fixar el curs passat en el partit contra el Rayo Vallecano, en què només van poder assistir 1.500 aficionats, és del tot mínima.

Tan cert és que els preus són iguals que els del curs passat com que l’increment viscut respecte als primers play-offs disputats és altíssim. I és que en la final del play-off del curs 2012/13, contra l’Almeria, els abonats només van pagar 5 euros per entrar a l’estadi, mentre que en la del curs 2015/16, contra l’Osasuna, en van pagar 10. Cal recordar que la final contra l’Elx del curs 2019/20 es va disputar a porta tancada.

“Que els abonats hagin de pagar entrada en el play-off no és nou; gairebé sempre s’ha fet. I si mirem els preus de la temporada passada, l’increment no és alt. De fet, contra l’Almeria en la semifinal els preus eren els mateixos però com que només vam tenir tres hores es va fer al 50%”, explica Aran Navarro, el director comercial i de màrqueting del Girona, que també detalla quina és la filosofia del club en aquest sentit: “L’Eibar i el Tenerife, els dos rivals que hem tingut, deixen entrar de franc els abonats, però s’ha de tenir en compte que els preus de l’abonament de temporada són més cars que els nostres, encara que hi sumis els 50 euros del carnet de soci. I la visibilitat de Montilivi, comparada amb la d’altres camps, és de 10. Un abonat de l’Eibar a gol ha pagat 270 euros i el nostre 110 més els 50 de soci. En un any amb ascens directe o sense play-off aquestes diferències són molt altes. I és que hem de tenir en compte que, parlant de gol com a referència, l’abonament només ha pujat 10 euros des de la temporada 2016/17. És una cosa que crec que hem cuidat molt perquè seguint la tendència del mercat o el cost de la vida hauria pujat molt més. No podem oblidar que el club també necessita facturar per pagar els jugadors, augmentar el límit salarial, etc. No és que ningú es vulgui aprofitar del soci, simplement que hem de trobar l’equilibri.”

Millores i més temps

Respecte al partit de dissabte, el Girona confia evitar els problemes que hi va haver en els accessos en la semifinal contra l’Eibar. En aquest sentit, el club està segur que l’hora, les 21 h, ajudarà perquè la gent hi pugui anar amb més temps, i sobretot per evitar els problemes que hi va haver en la lectura dels codis QR per la llum. “El nombre de torns i el model el marca la lliga i aquí no hi podem fer res. Ens assegurarem que estiguin tots oberts i ho reforçarem amb més personal, però si es pot venir amb temps millor”, diu Navarro.

LA VALORACIÓ

PO 2012/13
Semifinal: Girona-Alcorcón
Gol 10 €
Preferent 15 €
Tribuna 20 €
Final: Girona-Almeria
A tot el camp 5 €
PO 2014/15
Semifinal: Girona-Saragossa
A tot el camp De franc prèvia petició
PO 2015/16
Semifinal: Girona-Còrdova
A tot el camp De franc prèvia petició
Final: Girona-Osasuna
A tot el camp 10 €
PO 2019/20
Semifinal: Girona-Almeria
A porta tancada per culpa de la covid-19
Final: Girona-Elx
A porta tancada per culpa de la covid-19
PO 2020/21
Semifinal: Girona-Almeria
Gol 10 €
Gol lateral 12,5 €
Preferent superior i lateral 15 €
Preferent central 16 €
Preferent coberta 17,5 €
Tribuna alta 20 €
Final: Girona-Rayo Vallecano
Gol 20 €
Gol lateral 25 €
Preferent superior i lateral 30 €
Preferent central 32 €
Preferent coberta 35 €
Tribuna alta 40 €
PO 2021/22
Semifinal: Girona-Eibar
Gol 15 €
Gol lateral 18 €
Preferent superior i lateral 21 €
Preferent central 24 €
Preferent coberta 27 €
Tribuna baixa 28,5 €
Tribuna alta 30 €
Final: Girona-Tenerife
Gol 21 €
Gol lateral 25,2 €
Preferent superior i lateral 30 €
Preferent central 33 €
Preferent coberta 38,4 €
Tribuna baixa 42 €
Tribuna alta 43,8 €

PREUS DEL PASSAT

En les dues primeres finals del ‘play-off’ els abonats van pagar 5 i 10 euros

GRAN INCREMENT

Ara els abonats pagaran entre 21 i 43,8 euros, gairebé com fa un any contra el Rayo
En altres clubs els abonats tenen el ‘play-off’ de franc, però el preu base de l’abonament de temporada és molt més car que aquí

ELS ACCESSOS

Ningú es vol aprofitar del soci, però hem de trobar un equilibri
Aran Navarro
Director Comercial i de màrqueting del girona

PROBLEMES TÈCNICS

El ‘play-off’ sempre ha estat fora de l’abonament de temporada. No és nou, i respecte a l’any passat els preus són molt similars
El club treballa per evitar les cues de la semifinal però demana que s’hi vagi amb temps
Alguns abonats van tardar hores a rebre les entrades que ja havien comprat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)