Girona és de primera

Stuani, de penal, un gol en pròpia de José León i Arnau donen l’ascens a l’equip de Míchel, que triomfa per fi en un ‘play-off’ d’ascens

Per fi. El Girona torna a ser equip de primera divisió. Tres anys després, amb dues derrotes a la final del play-off entremig, els gironins tornaran a l’elit després de guanyar aquesta nit al camp del Tenerife (1-3) gràcies als gols de Stuani, de penal, en pròpia porta de José León i Arnau. L’ascens és la culminació a una nit perfecte per a la ciutat de Girona, ja que just abans del partit a Tenerife el Bàsquet Girona també ha aconseguit l’ascens a l’ACB.

El Girona ha començat el partit amb molt bones sensacions, i és que ha aprofitat que el Tenerife ha tornat a fer un plantejament poruc per dominar la possessió i buscar la porteria rival amb insistència. De fet, Baena no ha tardat ni cinc minuts a buscar porteria, però el seu xut ha sortit desviat. Tot i la superioritat els gironins no han aconseguit generar gaires ocasions. De fet, no ho han tornat a provar fins al minut 40, quan Juan Soriano ha evitat el gol en un gran xut de Samu Saiz. En l’acció següent, Juanpe ha xutat des de la frontal i Sergio González l’ha parat amb la ma. Penal clar, que Stuani no ha perdonat per marcar el 0-1 (42’).

Arran del gol el Tenerife ha canviat el guió, i és que ha fet un pas endavant i el Girona ha començat a patir molt en defensa. Tant, que en el 59’ Carlos Ruiz ha empatat el partit rematant de cap al segon pal una centrada de Corredera i superant a Juan Carlos, que no ha pogut fer gaire res. Després de l’empat el Tenerife ha tornat a fer un pas enrere i el Girona s’ha tornat a sentir còmode. A més, la sort l’ha acompanyat, i és que en el minut 68 una centrada d’Álex Baena ha tocat a l’esquena de José León i ha sorprès a Juan Soriano convertint-se en l’1-2. Aquesta vegada els gironins han gestionat molt millor l’avantatge, i a més han acabat trobant l’1-3 a pilota aturada. Ha estat en una jugada a pilota aturada després que Arnau rematés al segon pal una falta lateral servida per Aleix Garcia (79’). Amb l’1-3 el Tenerife ha abaixat el cap i el Girona no ha hagut de patir en els nou minuts de temps afegit.