Girona

Una assignatura pendent

Míchel viurà amb el Girona la seva tercera etapa a l’elit, després que en les dues primeres acabés destituït

Entre el Rayo i l’Osca, que van descendir, ha viscut 37 jornades en descens de 46

Dilluns el Girona posarà el punt final a les vacances i donarà el tret de sortida a la temporada 2022/23. Si no arriben fitxatges en els propers dies ho farà amb una plantilla de mínims, però amb una figura que destaca per sobre les altres i, gairebé, qualsevol jugador que pugui arribar. És la del tècnic Míchel Sánchez, que amb una sola temporada s’ha ficat el club i l’entorn a la butxaca. A més, ha fet més gran la seva llegenda, i és que després d’aconseguir el tercer ascens a primera en la tercera temporada completa a 2a divisió A el madrileny s’ha llaurat un currículum que li hauria de servir per consolidar-se a primera. I si és amb el Girona, on té tota la confiança del món, doncs millor. Aquesta seria la teoria sobre el paper i el que gairebé tothom desitjaria, però ja ho diuen, que el que costa més no és pujar, sinó mantenir-se. I aquesta història el tècnic madrileny se la coneix a la perfecció, ja que l’assignatura que li queda pendent com a entrenador és la de traslladar els èxits assolits a la categoria de plata a la màxima categoria.

Suspès fins ara

Tothom al Girona espera que la tendència aquesta vegada sigui diferent. I és que mirar les dues experiències anteriors de Míchel a primera divisió és començar a patir abans d’hora, perquè el madrileny va liderar els projectes del Rayo Vallecano en la temporada 2018/19 i de l’Osca en la temporada 2020/21, i en ambdós casos en va sortir escaldat. Ell i el club, que va acabar descendint.

Mirar exclusivament les xifres dels seus equips en l’etapa en què n’era l’entrenador tampoc convida a l’optimisme. En total, Míchel ha dirigit 46 partits a primera divisió repartits entre el Rayo Vallecano (28) i l’Osca (18), i d’aquests només n’ha aconseguit guanyar set. Una xifra del tot insuficient per aspirar a la permanència i més si va acompanyada de 14 empats i 25 derrotes. Una llosa immensa, ja que vol dir guanyar només el 15 per cent dels partits, mentre que el madrileny a 2a divisió A s’acosta al 50 per cent de victòries. Amb aquests números no és estrany que de les 46 jornades que Míchel ha estat entrenant a primera divisió n’hagi viscut 37 en les posicions de descens. És a dir, en només nou el seu equip ha estat virtualment salvat.

De fet, tant en el Rayo Vallecano com en l’Osca el tècnic madrileny ha aguantat molt més a la banqueta del que ho hauria fet qualsevol altre tècnic. La principal raó és que, com amb el Girona, venia de conduir l’equip a l’ascens. A més, en ambdós casos es podia veure el seu segell i el bon joc tot i els mals resultats, ja que l’única cosa que no acompanyava eren els resultats. En aquest sentit, el madrileny té una nova oportunitat a un Girona que, aquest curs passat, ja li va demostrar la confiança fins i tot en els pitjors moments. I aquesta pot ser l’arma que faci que Míchel pugui brillar a primera divisió de la mà del club.

REPETITIU

Com en els dos casos anteriors Míchel liderarà el projecte que ell mateix ha pujat

BALANÇ POBRE

7
victòries
ha aconseguit Míchel a 1a divisió en 46 partits, amb 14 empats i 25 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)