Girona

La fam argentina

El Girona presenta l’ariet argentí Taty Castellanos, que arriba al club amb ganes de demostrar la seva vàlua en el futbol europeu

L’atacant promet gols, però també sacrifici amb pilota i sense

El Girona va obrir foc pel que fa al capítol de fitxatges el dia de Sant Jaume amb l’anunci de les arribades de Taty Castellanos, Yan Couto i David López, i ahir el davanter argentí va ser el primer de passar per la sala de premsa de Montilivi per presentar-se davant dels mitjans de comunicació i lluir la que serà la seva samarreta fins, com a mínim, el 30 de juny, data en què s’acaba la cessió del New York City. Amb només 23 anys, però amb molts quilòmetres fets per traçar la seva carrera en el món del futbol –ha jugat a Xile, l’Uruguai i als Estats Units–, el flamant nou davanter del conjunt gironí promet, sobretot, treball i sacrifici per mostrar les seves virtuts i ajudar així l’equip. La fam mostrada per Valentín Castellanos en la seva presentació és de les que esperona qualsevol, si bé és cert que cal anar amb peus de plom, ja que el de Mendoza afronta tot just la seva primera experiència a Europa i això és un mur per a molts futbolistes sud-americans que canvien de continent.

Trajectòria ascendent

Taty Castellanos ha hagut de picar molta pedra per treure el cap en el futbol professional. A l’Argentina no va poder garantir-se un contracte i va haver d’anar a Xile per continuar creixent. El City Football Group el va fitxar i el va enviar al City Torque, on va ajudar a pujar l’equip a primera, previ salt als Estats Units per defensar l’escut del New York City, club amb el qual va esclatar amb 59 dianes en 134 partits comptant totes les competicions: “Em va costar molt fer-me un lloc en el futbol, ja que vaig començar de molt a baix. Ara estic fent bé les coses i soc on soc perquè m’ho he anat guanyant amb el meu treball i esforç”, explicava el nou jugador blanc-i-vermell, que hi afegia: “Soc feliç de ser aquí, tinc molts objectius per complir. Quan vaig saber l’interès del Girona a través dels meus representants no vaig dubtar ni un segon a venir. Era el moment de tancar una etapa a Nova York i provar sort en el futbol europeu, en una institució seriosa i respectada.”

Dupla amb Stuani

El davanter ocuparà la plaça en la plantilla que ocupava el curs passat Nahuel Bustos. Taty espera formar una bona dupla amb Cristhian Stuani, a qui va adreçar lloances: “En Cristhian té molta qualitat i el nom que té al club i a tota la ciutat diu molt del treball i el rendiment que ha donat. Coincidir amb ell serà important per al meu creixement. Espero ajudar-lo, que fem una bona dupla i que ens sentim còmodes pel bé de tot l’equip”, explicava el futbolista, il·lusionat per cobejar-se entre els millors en una lliga tan competitiva com l’espanyola.

Per a molts aficionats del Girona, Taty Castellanos és un desconegut. L’argentí, però, s’ha convertit en tota una institució al New York City, club amb el qual va aconseguir la bota d’or i el títol de la MLS el 2021. En terres gironines, l’argentí iniciarà, però, la seva primera experiència en el futbol europeu, tot un repte: “Veia els partits de la primera divisió espanyola per la tele i fins que no jugui algun enfrontament no sé respondre a la pregunta sobre si em costarà o no adaptar-me a aquest futbol. De moment, ja he conegut els companys i m’han generat bones sensacions de treball i de poder fer les coses bé. Segur que tindrem un bon any i complirem els objectius”, explicava Castellanos, que es definia així: “Com a jugador m’agrada molt treballar amb pilota i sense, obrir espais per ajudar els interiors i arribar al gol. Intento treballar sense pilota, deixar el millor de mi i suar la samarreta com s’ho mereix el club”, deia l’atacant, que estarà disponible immediatament per al seu tècnic, ja que ve de competir.

La relació amb Dome

El nou jugador del Girona manté una relació especial amb l’exentrenador del club, el colomenc Domènec Torrent. El tècnic va ser un dels seus valedors perquè recalés al New York City i iniciés la seva aventura als Estats Units procedent del City Torque [també va coincidir amb Eloi Amagat]. Per a Taty, Dome és una figura especial, una persona que l’ha ajudat fins i tot de cara a la nova etapa com a blanc-i-vermell: “Em va ajudar molt quan el vaig tenir a Nova York. Va ser important en el meu creixement i va fer força perquè anés als Estats Units. Hem mantingut contacte, és una persona increïble i em va obrir les portes de casa seva perquè estigués còmode. Li estic molt agraït per les seves paraules”, va sentenciar un Castellanos il·lusionat i amb fam.

LÍNIA ASCENDENT

Taty ve de fer un últim any i mig brillant a la MLS i un total de 59 gols en 156 partits

EL DESIG

L’atacant ocupa el rol de Nahuel a l’hora d’ajudar Stuani a aportar dianes a l’equip

TORRENT, VALEDOR

El tècnic de Santa Coloma va ajudar Taty en la seva arribada al New York City (2018)

LES REACCIONS

Quan vaig saber l’interès del Girona a través dels meus representants no vaig dubtar ni un segon a venir. Era el moment d’afrontar nous reptes
Coincidir amb Stuani serà clau en el meu creixement. Espero ajudar-lo, que fem una bona dupla i que ens sentim bé jugant junts
Domènec Torrent és una persona increïble i em va obrir les portes de casa seva perquè estigués còmode
Taty Castellanos
Davanter del girona
Estem contents de tenir un jugador com Taty Castellanos i agraïm al New York City l’operació, ja que per a ells era un futbolista molt important
El coneixia i ha fet un creixement brutal, no té sostre i arriba amb gana. Volíem tenir-lo sí o sí
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)