Girona

Detalls que prometen

El Girona assaboreix el primer triomf de la pretemporada i supera l’Andorra gràcies a dues dianes de Terrats (7’) i Taty Castellanos (65’)

El debutant Taty mostra detalls de qualitat en una estrena prometedora

Girona 2 Andorra 0

GIRONA:Juan Carlos (Ortolà, 46’); Santi Bueno (Comas, 63’), Monjonell (Farrés, 63’), Juanpe (Yan Couto, 46’); Arnau, Terrats (Sala, 63’), Aleix Garcia (Pau Víctor, 63’), Valery (Almansa, 63’); Ureña (Joel Roca, 46’), Samu Saiz (Artero, 45’); i Stuani (Taty Castellanos, 46’).ANDORRA:Lizoain (Marc Vidal, 63’); Pau Casadesús (Bomba, 63’), Àlex Pastor (Roger Riera, 63’), Diego Alende (Jandro Orellana, 63’ (Riverola, 82’), Martí Vila (Vilanova, 46’); Aguado (Bover, 63’), Sergio Molina (Iván Gil, 63’), Héctor Hevel (Alti, 63’); Eudald Verges (David Martín, 72’), Berto (Marc Fernández, 46’ (Luka, 82’) i Carlos Martínez (Manu Nieto, 63’).GOLS:1-0 (7’) Terrats. 2-0 (65’) Taty Castellanos.ÀRBITRE:Brull Acerete (comité català).T.G.:A Marc Aguado.T.V.:Cap.PÚBLIC:A porta tancada, a les instal·lacions de La Vinya.

El Girona va aconseguir el primer triomf de la pretemporada en el tercer amistós que disputava. La víctima gironina va ser l’Andorra, flamant equip de segona A, que va visitar La Vinya sense complexos i amb un estil de joc atractiu que va permetre als de Míchel mesurar les forces contra un rival que el feia córrer en moltes fases de l’enfrontament. Dues dianes, de Terrats només de començar, i una altra de Taty Castellanos, que va mostrar guspires de la qualitat que atresora, van ser suficients per tastar el sabor de la victòria, que sempre va bé en un aspecte mental, tot i que en aquesta fase del curs no tingui valor.

El partit va començar amb un Girona intens i pressionant de valent la sortida de la pilota d’un conjunt andorrà que arriscava molt mostrant el seu estil atractiu en el qual la possessió de la pilota és gairebé innegociable. I és que, fruit d’una pressió ajustada i precisa de Terrats, va arribar la primera diana blanc-i-vermella. El barceloní va mossegar Sergio Molina, i li va pispar l’esfèrica en una zona molt compromesa de la frontal de l’àrea. Amb criteri i velocitat d’idees, Terrats va combinar amb Stuani, que li va tornar la pilota i només va haver de fer una picadeta exquisida davant Raúl Lizoain (7’).

La intensitat dels de Míchel no va baixar en el primer tram del partit, tot i que la falta de profunditat va impossibilitar que es generessin ocasions –només Ureña ho va intentar per la dreta i Samu Saiz va buscar assistir a l’esquena dels centrals–. Coincidint amb la pausa d’hidratació, l’Andorra va accelerar i va passar a dominar més el matx, tant pel que fa a la possessió, que havia batallat des de l’inici, com per la pressió equilibrada que ofegava la sortida de pilota dels gironins. Tot i això, Aleix Garcia va estar a prop del segon amb un llançament de falta que va estavellar-se a la creueta (33’), en l’última ocasió clara del Girona en el primer acte, just abans del primer xut de l’Andorra, obra d’Aguado, que Juan Carlos va aturar sense ensurts (43’).

L’aparició de Taty

Els d’Eder Sarabia van sortir a la segona part amb l’objectiu de mantenir el seu nivell de valentia i, fins i tot, van generar més perill a l’àrea defensada llavors per Ortolà. Carlos Martínez va estavellar una pilota al pal en la millor oportunitat andorrana (51’), poc abans que la dupla de debutants, formada per Yan Couto i Taty Castellanos, fes estralls per la dreta i aconseguís que l’entrada dels més joves no fes baixar el nivell de l’equip. El brasiler va intentar combinar amb l’argentí en més d’una ocasió, com ara en una centrada que l’ariet va rematar forçat amb el cap (54’) o poc després forçant un refús curt que Taty va convertir en una obra d’art amb un xut al pal curt molt escorat a la banda. El de Mendoza es va agradar amb tocs d’esquena a l’àrea de primeres, buscant espais entre centrals i apropant-se al gol, com per exemple en una falta lateral servida per Artero que gairebé endreça a dins amb la testa (73’) o una rematada d’esperó que va sortir per sobre del travesser (80’).

Al final, el cansament va obrir el partit, Almansa va poder marcar el tercer amb un xut després de diversos rebots (85’) i l’Andorra, el de l’honor amb alguna arribada per banda sense encert en la rematada a dins de l’àrea.

BON INICI

El Girona va ajustar la pressió de seguida i per això Terrats va poder fer l’1-0

VALENTIA RIVAL

L’Andorra no es va empetitir, va ser fidel al seu estil i va passar a tenir la possessió

L’APARICIÓ

Taty va entrar en joc i va ser la gran sensació del matx amb accions de gran qualitat

ELS JOVES

Tots els jugadors de camp van jugar i, de nou, els del filial van tenir un paper destacat

Yan s’estrena i David López ni es vesteix de curt

A més del debut de Taty Castellanos, l’altre jugador fitxat per al nou curs, Yan Couto, va tornar a debutar amb el Girona després del parèntesi que ha tingut jugant en el Braga el curs passat. El carriler brasiler va anar de menys a més i, tot i mostrar falta de rodatge, va intentar associar-se sobretot amb Taty, que el va buscar caient escorat a banda dreta. L’única incorporació que no va disputar cap minut va ser David López, que ni tan sols es va vestir de curt ni es va deixar veure pel camp d’entrenament. Tampoc hi van ser Bernardo Espinosa, Borja García, Iván Martín i Ibrahima Kebé, tots amb lesions de diversa gravetat que els estan obligant a perdre’s la pretemporada. El matx també va servir a Oriol Comas, central del filial, per sumar els primers minuts amb el primer equip gironí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)