Girona

Procedència coneguda

El Girona s’ha nodrit de catorze futbolistes procedents del conjunt blanc-i-blau des que està a LaLiga

Coro ha estat el jugador que millors números ha aconseguit com a gironí (18 gols)

Des que va aterrar a LaLiga, l’estiu del 2008, el Girona ha hagut d’esprémer al màxim la via de les cessions per confeccionar les seves plantilles. Durant els primers cursos en el futbol professional, la direcció esportiva blanc-i-vermella havia de fer mans i mànigues per obtenir cessions de jugadors prou contrastats o amb projecció d’equips de primera per tal de lligar l’objectiu de la permanència. Amb el pas dels anys i l’entrada del City en la propietat, les cessions han estat una constant des d’Anglaterra per tal d’aportar talent i mirar de posicionar el club al més amunt possible. Una de les entitats que s’ha mantingut constant a l’hora d’ajudar i tancar operacions amb el Girona ha estat l’Espanyol, que ha cedit deu jugadors als blanc-i-vermells. De fet, catorze futbolistes en total han canviat el conjunt blanc-i-blau pel de Montilivi d’un curs a l’altre. El darrer a fer-ho ha estat David López, una de les tres incorporacions oficials per al curs 2022/23.

La història entre el Girona i l’Espanyol va començar en el segon curs dels gironins a plata amb l’arribada d’Ernesto Galán, que amb 23 anys afrontava la seva primera experiència a la categoria. El rendiment del defensa va ser bo i va acumular 38 partits entre la lliga i la copa que li van obrir les portes del primer equip blanc-i-blau. Aquell mateix curs, Juanma també va aterrar a Montilivi, tot i que amb un rendiment irregular. A l’extrem li van fer el penal en la darrera jornada contra el Múrcia que Kiko Ratón, amb el màxim de dramatisme, va executar per evitar el descens a segona B.

Amb bon rendiment

A més de Galán, que va obrir la llauna de la relació entre els dos clubs en el context de LaLiga, altres futbolistes fins a l’actualitat han tingut un bon rendiment com a gironins. Ángel Martínez va jugar 37 partits la campanya 2010/11 coincidint a la plantilla amb el seu germà Jose Martínez, un emblema al Girona. El curs posterior, David Garcia va arribar lliure per encadenar tres anys com a blanc-i-vermell, l’únic que ha sumat més d’una temporada fins ara. També va arribar Ferran Corominas, clau en la salvació amb divuit dianes, que va fitxar lliure pel Girona, que el va traspassar a l’Elx per una quantitat gairebé simbòlica de poc més de 100.000 euros. Amb un rendiment una mica irregular però aportant set dianes, el tercer a arribar aquella campanya va ser Dani Nieto, que tot i participar en 35 partits nomes va acumular 1.161 minuts en total, un rendiment semblant al de Jairo Morillas la campanya 2015/16.

Els dos jugadors que també van aprofitar molt bé la seva cessió va ser Carlos Clerc, que aquest estiu se’l va relacionar amb el Girona després d’acabar el seu contracte amb el Llevant (45 partits), i el penúltim a arribar procedent de l’equip periquito, Pol Lozano (35 partits).

Un pas per oblidar

Hi ha jugadors que no van poder aprofitar el seu pas pel Girona procedents de l’Espanyol. Els que van tenir un pas per oblidar a Montilivi van ser Cristian Gómez i Christian Alfonso, que el curs 2014/15 amb prou feines van jugar, i la campanya posterior, el porter Germán Parreño no va desbancar Becerra de la posició de titular (un sol partit de copa disputat) i Pol Llonch va acumular només una dotzena d’enfrontaments. I és que, des d’aquella temporada fins a la passada (un total de cinc), els dos clubs no van fer cap transacció de jugadors, bé perquè no va interessar o perquè en tres anys van coincidir en la mateixa categoria (dos a primera i el curs 2020/21, a segona).

El transvasament de l’Espanyol al Girona ha viscut un nou capítol aquest estiu amb l’arribada del central i migcampista David López, que com David Garcia, Coro i Pol Llonch, ha arribat lliure i ha fitxat en propietat pel club blanc-i-vermell. I la del vallesà podria no ser l’última si s’acaba arribant a bon port la incorporació d’Óscar Melendo o qui sap si la de Pol Lozano, tot i que el futbolista lluita per fer-se un lloc en la plantilla dirigida per Diego Martínez. S’hi podria comptar també Yangel Herrera, tot i que la cessió serà via City.

Melendo ha tingut diverses propostes de clubs de primera que s’han interessat per la seva situació. Amb només 24 anys i sense lligam amb cap club, el mitjapunta és una peça cobejada tot i que les seves estadístiques i el seu rendiment són irregulars. La tornada de Pol Lozano serà més complicada ja que sembla que en forma de cessió és complicat que es concreti i, en forma de traspàs, l’entesa s’entreveu complicada.

ESTADA LLARGA

David Garcia ha estat l’únic que ha militat al Girona més d’un curs (tres en total)

LA VIA RECURRENT

L’Espanyol ha cedit deu jugadors al club; Galán, Ángel, Clerc i Pol Lozano, els més regulars

FI DE CONTRACTE

Com David López, David Garcia, Coro i Pol Llonch van fitxar pel club en propietat

PROCEDENTS DE L’ESPANYOL

2009/10
Ernesto Galán cedit
38 partits / 3.375 minuts / 1 gol
Juanma cedit
31 partits / 1.228 minuts / 1 gol
2010/11
Ángel Martínez cedit
37 partits / 2.056 minuts / 0 gols
2011/12
David García lliure
104 partits / 7.996 minuts / 1 gol
Dani Nieto cedit
35partits / 1.161 minuts / 7 gols
Ferran Corominas lliure
40 partits / 3.509 minuts / 18 gols
2014/15
Cristian Gómez cedit
10 partits / 487 minuts / 0 gols
Christian Alfonso cedit
14 partits / 519 minuts / 0 gols
2015/16
Germán Parreño cedit
1 partit / 120 minuts
Carlos Clerc cedit
45 partits / 3.603 minuts / 1 gol
Pol Llonch lliure
12 partits / 539 minuts / 0 gols
Jairo Morillas cedit
25 partits / 1.311 minuts / 7 gols
2021/22
Pol Lozano cedit
35 partit / 2.492 minuts / 1 gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)