Girona

Un punt d’autoestima

El Girona empata al camp del Mallorca en un partit amb alts i baixos en què l’equip recupera bones sensacions i agraeix els nous recursos

El primer punt a domicili deixa un bon gust després que Samu Saiz igualés de penal en l’afegit (92’) el gol d’Antonio Raíllo (87’)

Mallorca 1 Girona 1

GOLS:1-0 (87’) Antonio Raíllo. 1-1 (91’) Samu Saiz, de penal.ÀRBITRE:Díaz de Mera (comitè castellanomanxec).VAR:Iglesias Villanueva (gallec).Targetes grogues:Battaglia (14’), Muriqi (29’), Antonio Sánchez (58’), Copete (90’) i al tècnic Javier Aguirre (77’), del Mallorca; i Taty Castellanos (23)’ i Oriol Romeu (49’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:13.390 espectadors a l’estadi de Son Moix. LOCAL: Rajkovic Maffeo Valjent Antonio Raíllo
Copete
Jaume Costa Kang-In Lee Antonio Sánchez
Grenier (59’) Battaglia
De Galarreta (92’) Dani Rodríguez
Abdón (73’) Muriqi
RESTA DE CONVOCATS: Leo Roman (p.s.), Pere Joan (p.s.), Cufré,Russo, Lago Junior, González, Gayà, Miquel Llabrés i Javi Llabres.
Manu Vallejo (78’)
RESTA DE CONVOCATS: Gazzaniga (p.s.), Fuidias (p.s.), Yan Couto, Ureña, Roca i Artero.

De l’empat d’ahir del Girona a Son Moix se’n pot fer mil i una lectures diferents. Però només n’hi ha una que importa, i és que els gironins van sumar el quart punt en quatre jornades, el primer a domicili de la temporada. Podia haver passat de tot, però aquest Girona, amb els debuts d’Oriol Romeu, titular, i Toni Villa i Manu Vallejo, fa més bona pinta. És qüestió d’anar sumant de mica en mica, i el ritme de punt per jornada no és dolent per a aquest inici de lliga. Que podria ser millor, sí. És a dir, exactament com l’empat d’ahir al camp del Mallorca, ja que els gironins van salvar un punt en l’afegit gràcies a un gol de penal de Samu Saiz després de concedir l’1-0 també en el tram final en un error greu de marcatge en un córner.

Això acaba de començar, i és lògic que es notin algunes mancances. I ahir n’hi va haver, però hi ha temps per corregir-les i el marge de millora és gran. El més important, però, és que es poden extreure coses molt positives. Una, que el Girona, sense fer un joc brillant, va ser capaç de generar força ocasions al camp d’un Mallorca que en les primeres jornades n’havia concedit poquíssimes. I el més important, segurament, va ser l’ànima que va demostrar l’equip per aixecar-se després del gol de Raíllo en el 87’ i acabar trobant el camí de l’empat (92’). Va ser un final boig, perquè el capità del Mallorca va obrir la llauna en la sortida d’un córner, controlant i afusellant Juan Carlos després de desfer-se de David López. I en el temps afegit, va arribar el contraatac gironí en què Samu Saiz va voler assistir Manu Vallejo dins l’àrea però Copete el va fer anar a terra. Penal. Sense Stuani a la convocatòria Samu Saiz, que va sortir amb fam i no sempre amb encert, però sí que va sacsejar l’equip, va assumir la responsabilitat i no va fallar per marcar l’empat a un definitiu.

Moments per a tot

No va ser un partit fàcil. Els primers minuts dels de Míchel van ser esperançadors. Taty i Riquelme, omnipresent i un dels millors sense dubte, es van deixar veure molt aprofitant els pocs espais que hi havia. De fet, el Girona va disposar de les primeres ocasions molt aviat, gairebé sempre amb Riquelme de protagonista. El madrileny va tenir tres bones oportunitats des de la frontal en la primera mitja hora, però els seus xuts, gairebé calcats, van sortir desviats per poc. Per a desgràcia pel Girona, però, la sensació de superioritat va durar molt poc. El Mallorca va corregir ràpid les posicions al darrere per fer estèrils les passades llargues dels gironins, i entre línies els de Míchel van ser incapaços de fer mal. De fet, en els minuts finals qui es va acostar al gol van ser els locals. Jaume Costa i Muriqi van tenir dues grans ocasions en errades defensives del Girona (36’ i 37’), i segons després el col·legiat va xiular un penal a Juan Carlos quan havia refusat un córner amb el puny. El VAR, per sort, va fer la feina i Díaz de Mera va fer marxa enrere.

La segona part va ser més oberta que la primera. I això podria haver beneficiat qualsevol, perquè d’ocasions clares n’hi va haver a les dues porteries. Però al Girona se’l va veure sempre serè, perquè el doble pivot amb Aleix Garcia i Oriol Romeu dona molta serenitat. Arnau, aprofitant una assistència marca de la casa de Samu Saiz, que va entrar suplint un estèril Reinier , va tenir la millor del Girona i Grenier, després d’una centrada de Kang-In Lee, va tenir la més clara dels últims minuts de bogeria amb gols, però en què l’empat es va mantenir.

ALTERNANCES

En un duel sense dominador, els dos equips van tenir ocasions per guanyar el partit

DIRECTES AL CAMP

Oriol Romeu va jugar tot el partit i Toni Villa i Manu Vallejo van entrar en la segona part

BOGERIA FINAL

Un error de David López permet l’1-0 en el 87’ però la reacció va ser excel·lent

MINUT A MINUT

2’ Riquelme recull un rebot a la frontal però el seu xut surt desviat.
11’ Refús d’un córner que cau de nou a Riquelme i el seu xut no troba porteria per ben poc. 28’ Taty descarrega per a Riquelme, que intenta un xut ras que surt lleugerament desviat.
36’ Jaume Costa rep dins l’àrea amb poc angle i sorprèn amb un xut que refusa bé Juan Carlos. 37’ Muriqi remata de cap un córner i no acaba en gol perquè toca en un defensa i va a córner.
39’ L’àrbitre assenyala un penal surrealista de Juan Carlos i el VAR li fa rectificar la decisió.
48’ Falta a la frontal que executa Riquelme a porteria i Rajkovic, ben col·locat, desvia a córner.
54’ Centrada rasa de Taty que cau al punt de penal a Riquelme, que xuta a pler però se li escapa per sobre el travesser.
74’ Centrada de Kang-In Lee cap a Grenier, que controla i, sol a l’àrea, no arriba a definir.
80’ Paret d’Arnau amb Samu Saiz i el primer engalta una volea que surt llepant el pal.
87’ Córner al segon pal, on falla David López i Antonio Raíllo controla i afusella Juan Carlos per marcar l’1-0.
91’ Samu Saiz marca l’1-1 de penal després que Copete fagi caure Manu Vallejo dins l’àrea.
95’ En un altre córner Abdón remata de cap i la pilota surt desviada a mil·límetres del pal.