Amb recursos la vida és més fàcil

Els debuts d’Oriol Romeu, Toni Villa i Manu Vallejo a Son Moix milloren la versió del Girona

A diferència d’altres partits, tot i la baixa de Stuani es va poder oxigenar l’atac en el tram final

El Girona va poder afrontar la visita al camp del Mallorca de dissabte amb un panorama completament diferent de com havia hagut de disputar, només vuit dies abans, el partit de la tercera jornada contra el Celta a Montilivi, que va acabar amb derrota per la mínima (0-1). A Son Moix els gironins es van haver de conformar amb un punt després d’un final boig en què Antonio Raíllo va avançar els locals en el minut 87 i després Samu Saiz va marcar l’empat a un definitiu des del punt de penal en el temps afegit. Un punt que no és el millor botí del món, però que és el primer de la temporada a domicili i que permetrà als de Míchel tancar la quarta jornada en una posició relativament còmoda de la classificació. És un empat que permet extreure conclusions positives. També convida a fer reflexions i a treballar en aspectes a millorar, però hi ha més notícies positives que negatives. Principalment, perquè la situació a la plantilla ha canviat i si una cosa es va poder veure a Son Moix és que, ara sí, després de l’empenta final feta en l’últim dia de mercat la plantilla del Girona ofereix alternatives i recursos diferents a Míchel, que tant abans com després del partit contra el Mallorca ha reconegut que té la plantilla que desitjava i que ara tota la feina està a les seves mans perquè l’equip obtingui els resultats desitjats.

Apuntant a ser fix

El Girona va tancar dijous, l’últim dia de mercat, cinc incorporacions: Oriol Romeu, Toni Villa, Manu Vallejo i els porters Paulo Gazzaniga i Antonio Fuidias. Els tres jugadors de camp –els porters tindran més difícil tenir minuts– es van estrenar al camp del Mallorca i van deixar bones sensacions. El més destacat, sense cap mena de dubte, va ser Oriol Romeu. El migcampista va entrar directament en l’onze inicial, ajudat per les baixes que té l’equip en aquesta posició, i va deixar clar que no necessitarà gaire temps per adaptar-se a l’equip. El d’Ulldecona és un alumne avantatjat, amb experiència i qualitat de sobres per oferir des del primer moment el que li demana Míchel per aportar equilibri a l’equip.

Amb el permís de Riquelme, Oriol Romeu va ser el millor del Girona sobre la gespa de Son Moix. Va ser l’encarregat, juntament amb Aleix Garcia, de donar molta seguretat en la sortida de pilota dels gironins, que a diferència dels anteriors partits no van cometre tantes pèrdues a camp propi. Encara va brillar més en tasques defensives, i és que la seva presència es va deixar veure des dels primers minuts. Contundent en cada pilota dividida i sempre allà on feia falta, Romeu va demostrar que és un dels jugadors que més solidesa i equilibri pot donar a l’equip al centre del camp. Per això, tot i acabar de debutar, la sensació és que, si el físic el respecta, serà molt difícil que algú li pugui treure la titularitat.

Amb arguments a dalt

Una de les grans mancances que va tenir el Girona contra el Celta a Montilivi va ser en la parcel·la ofensiva, i és que la titularitat d’Òscar Ureña i els minuts que va tenir Joel Roca amb el Girona al darrere en el marcador parlen per si sols. Dissabte, a Son Moix, ni l’un ni l’altre van tenir minuts. I això que no hi havia Stuani, que estarà aproximadament un mes de baixa per l’arrítmia benigna que se li ha detectat aquesta setmana. La diferència, però, és que els revulsius des de la banqueta van ser els nouvinguts Toni Villa i Manu Vallejo, que van demostrar que han arribat per fer que la plantilla faci un salt de qualitat encara que no siguin titulars. El primer, que no havia realitzat ni un entrenament amb l’equip, va ser el primer canvi i va jugar 25 minuts. En va tenir suficient per deixar-se veure, i és que va fer molt més del que havia fet Reinier en més d’una hora de partit. L’extrem es va entendre perfectament amb Miguel i amb Riquelme, i va ser un dels més actius en els minuts finals.

Més impacte, tot i que va gaudir de menys minuts i va participar menys en el joc de l’equip, va ser Manu Vallejo, i és que l’atacant, que ha arribat procedent del València, va entrar al camp en el minut 78 i va ser qui va forçar el penal en el temps afegit que va acabar significant el gol de l’empat definitiu de Samu Saiz. Si Copete no li hagués fet el penal, qui sap si hauria marcat ell el gol, ja que l’andalús estava sol dins l’àrea per rematar la bona assistència que li havia fet Samu Saiz. Va ser el colofó a uns minuts en què, des de la dreta, es va veure el dinamisme i la mobilitat que pot aportar al davant.