Girona

Negats lluny de Montilivi

El Girona encadena vuit sortides a primera (entre la temporada 2018/19 i l’actual) sense guanyar

A Leganés, a falta de deu jornades, els gironins van sumar tres punts que els deixaven a nou del descens

El Girona va fer un gran partit a domicili, al camp d’un imponent Betis que al Benito Villamarín s’ha mostrat inexpugnable. El bon joc, les ocasions i el gran plantejament no van ser suficients perquè els gironins sumessin un sol punt, un fet que a primera divisió, desgraciadament, s’ha convertit en una tònica habitual. I és que els blanc-i-vermells encadenen vuit partits a domicili en la màxima categoria sense vèncer –set derrotes i un empat–, una sèrie nefasta que explica, entre altres coses, el descens traumàtic de la campanya 2018/19 i la frenada d’aspiracions –relatives– en el curs actual. Evidentment, per tenir possibilitats de permanència, l’equip dirigit per Míchel Sánchez ha de posar fi primer a la mala ratxa i esgarrapar al màxim de punts lluny de Montilivi. De moment, en els tres partits disputats a fora la competitivitat del Girona ha estat força notable i de menys a més, acostant-se a l’excel·lent en l’últim duel contra el Betis.

“Guanyar un partit a primera costa molt”, ha comentat en més d’una ocasió el tècnic del Girona, Míchel Sánchez, i segurament que el madrileny sap que fer-ho com a visitant, per a equips humils com el Girona, encara més. En aquest curs, el conjunt gironí ha perdut dos partits, l’inaugural contra el València a Mestalla (1-0), amb una diana de Carlos Soler des del punt de penal –els valencianistes van jugar gairebé tota la segona part amb un jugador menys–, i el darrer contra el Betis, mostrant un gran nivell i posant contra les cordes en moltes fases del partit un dels equips més en forma del campionat, que encara no havia encaixat cap gol com a local (2-1). A més, els blanc-i-vermells van empatar a Mallorca in extremis amb una diana de Samu Saiz, des del punt de penal, en l’únic partit dels últims vuit a fora en la màxima categoria en què han pogut, almenys, puntuar.

Ve de lluny

El Girona va guanyar el seu últim partit a domicili com a equip de primera el 16 de març del 2019 a Butarque contra el Leganés (0-2). Era la jornada 28 del campionat, en quedaven deu per disputar-se, i els tres punts deixaven la plantilla dirigida llavors per Eusebio Sacristán amb un còmode marge de nou punts respecte al descens, marcat pel Celta de Vigo. El triomf va ser molt celebrat pels gironins, que feien un pas de gegant cap a un objectiu que es va escapar després d’una ratxa nefasta de nou derrotes en les últimes deu jornades (tres punts de 30 possibles). El Girona no va saber rematar la feina tot i tenir autèntiques finals com a visitant, precisament contra el Celta o el Valladolid, dos duels que van acabar d’enfonsar-lo a tots els nivells. Les prestacions de l’equip a fora (i sobretot a casa) van ser baixíssimes, a diferència de l’inici del curs, allunyades de les d’aquesta temporada, en què la plantilla mostra símptomes de poder plantar cara a qualsevol.

La pròxima sortida, dura

Tot i que queda lluny en el calendari, ja que la lliga s’atura quinze dies i primer hi ha un duel a Montilivi contra la Real Sociedad (diumenge 2 d’octubre, 18.30 h), el Girona ho tindrà magre per posar fi a la mala sèrie a domicili en el pròxim partit, ja que visita el Cívitas Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético (dissabte 8 d’octubre, 16.15 h). El conjunt colchonero va perdre en l’última jornada a casa contra el Madrid (1-2) i abans d’enfrontar-se als gironins visitarà el Sevilla i el Bruges en la Champions League. De coses més inversemblants se n’han vist en el futbol, perquè el mateix Girona, tot i firmar recentment uns números raquítics a fora, ha estat capaç de vèncer a primera divisió en estadis com el Bernabéu i Mestalla, i empatar al Camp Nou i al mateix Metropolitano.

Fer-se fort a Montilivi és un imperatiu per al Girona, que ja hi ha sumat dues victòries en tres partits; millorar els números a fora, una necessitat per poder lligar amb tranquil·litat la permanència.

COMPETITS

L’equip ha perdut dos partits per la mínima –València i Betis– i ha empatat a Mallorca

UN DESASTRE

El Girona no va esgarrapar cap punt en els últims cinc partits a fora del curs 2018/19

I FA PUJADA

El pròxim partit a domicili serà al camp de l’Atlético, un dels grans equips de LaLiga

LA SÈRIE A FORA

Curs 2018/19
Atlético-Girona 2-0
Godín (76’) i Griezmann (90’)
Celta-Girona 2-1
Iago Aspas (33’) i Boufal (68’) / Portu (48’)
Valladolid-Girona 1-0
Míchel (67’)
Getafe-Girona 2-0
Jorge Molina (16’) i Ángel (77’)
Alavés-Girona 2-1
Wakaso (39’) i Calleri (82’) / Portu (85’)
Curs 2022/23
València-Girona 1-0
Carlos Soler, de penal (45+1’)
Mallorca-Girona 1-1
Raíllo (85’) / Samu Saiz, de penal (92’)
Betis-Girona 2-1
Borja Iglesias, de penal (15’) i (71’) / Arnau Martínez (7’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)