Girona

Stuani salva els mobles

El Girona es contagia del joc del Cadis però desperta a temps per esgarrapar un punt en el 102’ gràcies a un penal xutat pel de Tala

Els de Míchel treuen l’orgull, Taty fa un travesser (67’) i el VAR anul·la un gol (73’) als gironins, que encara ara no saben el perquè

Girona 1 Cadis 1

GOLS:0-1 (46’) Álex Fernández. 1-1 (102’) Stuani, de penal.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (col·legi basc).VAR:González González (col·legi de Castella i Lleó).Targetes grogues:Aleix Garcia (45+1’), Santi Bueno (54’), Arnau (64’) i Tary (69’), del Girona, i Sobrino (5’) San Emeterio (23’) i Alcaraz (62’), del Cadis.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:9.927 espectadors a l’estadi de Montilivi LOCAL: Juan Carlos Santi Bueno
Bernardo Javi Hernández
Stuani (52’)
Arnau
Oriol Romeu Aleix Garcia
Miguel
Valery (87’) Yangel
Toni Villa (80’) Riquelme
Manu Vallejo (80’) Taty
RESTA DE CONVOCATS: Gazzaniga i Fuidias (p.), David López, Terrats, Samu Saiz, Couto, Juanpe i Iván Martín..
VISITANT: Ledesma Iza
Zaldua (59’) Luis Hernández Chust Espino Alcaraz
San Emeterio
Jose Mari (59’) Iván Alejo
Juan Cala (71’) Alex
Brian (77’) Sobrino
Negredo
Choco Lozano (59’)
RESTA DE CONVOCATS: Aznar (p.), Fali, Bongonda, Mabil, Lucas, Arzamendia i Blanco

El Girona va esgarrapar un punt en l’afegit de l’afegit contra el Cadis en un partit que no va deixar gaire bona sensació als presents a les graderies de Montilivi. Si bé és cert que el conjunt gironí va dominar en la majoria de fases del partit, les ocasions en la primera part de l’equip dirigit per Míchel gairebé van ser inexistents. Els andalusos, en canvi, sí que van protagonitzar una aproximació immillorable a través d’una contra que va deixar Sobrino sol com un mussol davant Juan Carlos, que va rescabalar-se de l’error al Metropolitano per fer aixecar Montilivi amb una aturada prodigiosa. En l’inici del segon acte van tornar a evidenciar-se els problemes defensius dels blanc-i-vermells. En la primera acció Negredo va ser l’únic que va tenir fe en salvar una esfèrica per convertir-la en una centrada a Álex Fernández, que va guanyar la partida a Santi Bueno i va fer emmudir Montilivi, ahir per sota dels 10.000 aficionats. Superat el període de nerviosisme, el Girona va gastar la fórmula de la centrada a l’àrea fins a abusar-ne, però això el va ajudar a enfonsar en la seva àrea el rival, que després de treure aigua com va poder –Taty va fer un travesser (67’) i el VAR el va salvar anul·lant un gol per falta molt dubtosa (73’)–, en l’última jugada, un penal el va privar del triomf. Stuani no va fallar i va evitar la quarta derrota consecutiva.

La primera part va ser avorrida i plana. Els de Míchel tenien el control, mantenien allunyat de la seva pròpia àrea el Cadis però li costava generar ocasions clares de gol, no pas aproximacions. Les més clares van ser una rematada al cos de Ledesma de Bernardo amb el cap des del punt de penal a centrada de Javi Hernández (22’) o un intent d’Arnau en una posició franca que Espino va bloquejar en última instància després d’una bona combinació entre Riquelme i el Taty (35’). La més clara va caure del costat dels gaditans, que tenien el partit on volien i ho van demostrar pispant una esfèrica a Riquelme que va acabar als peus de Sobrino per fer un un contra un davant Juan Carlos després d’un error de càlcul de Javi Hernández. L’exjugador del Girona no va fer bona la llei, per sort, ja que va topar amb un Juan Carlos que es va fer immens per tapar la porteria amb el cos (37’).

El 0-1, el caos i la reacció

La segona part va començar de la pitjor manera després que Negredo superés en atenció i intensitat Bernardo, salvés un fora de porteria i convertís la salvada en una centrada que Álex Fernández va fer bona anticipant-se a Santi Bueno (46’). El 0-1 va convertir la defensa gironina en un flam, Bernardo gairebé la torna a fer grossa deixant passar l’esfèrica sense haver vist Negredo darrere seu (49’) i en vista del desastre, Míchel va fer entrar Stuani (52’) per passar a línia de quatre. Després d’assentar el cap i madurar el joc, Taty va enviar una rematada acrobàtica brutal al travesser (67’) ja en ple abús dels gironins amb les centrades. Aquesta via va embotellar el Cadis a la seva pròpia àrea –Sergio González, per acomodar el seu equip, va passar de línia de quatre a línia de cinc amb l’entrada de Cala– i en el 73’, després de l’enèsima centrada va arribar la polèmica amb l’anul·lació a instàncies del VAR d’un gol en pròpia de Cala per una lleugera agafada del Taty i una de més clara del seu company Espino. Ja més a la desesperada, en el 100’, Vallejo va forçar una pena màxima en un intent de rematada que va permetre Stuani fer l’1-1 en el 102’ per, com a mínim, sumar un punt que s’haurà de fer bo dijous vinent contra l’Almeria.

PRIMERA PART FLUIXA

Els gironins van controlar el joc, però l’ocasió més clara la va tenir Sobrino

ESTABORNITS

La segona va començar amb la diana rival i uns minuts en estat de xoc de la defensa

LA REACCIÓ

Tot i que amb massa centrades a l’àrea, els de Míchel van tancar al rival al darrere

MINUT A MINUT

22’ Servei de banda que acaba als peus de Javi Hernández. El defensa prova una centrada al punt de penal, on Bernardo remata de cap al cos de Ledesma, ben col·locat.
37’ Contra del Cadis després d’una pèrdua de Riquelme que Javi Hernández no pot aturar. Sobrino es planta sol davant de Juan Carlos però el porter li atura la rematada meritòriament.
46’ Centrada que caça amb la punta de la bota Negredo, que lluita per fer la centrada i al segon pal Álex Fernández guanya la partida a Santi Bueno i fa gol davant un Juan Carlos venut. 49’ Errada de Bernardo, que deixa passar la pilota sense veure que tenia Negredo al darrere. El davanter la toca amb el cap però, per sort, surt un pam a fora. 55’ Centrada lateral que no sap refusar la defensa del Girona i Alejo remata fora al segon pal.
67’ Stuani, brutal, la deixa de cara a Taty, que fa una rematada acrobàtica i envia la pilota al travesser de Ledesma.
73’ El VAR anul·la un gol en pròpia de Cala per una suposada falta anterior. 80’ Riquelme fa l’obertura cap a Miguel que prova una centrada rasa que Aleix remata a fora.
90’ Nou gol anul·lat pel VAR, ara a Taty, que remata en fora de joc una centrada de Romeu.
102’ Penal a favor del Girona per falta a Vallejo. Stuani executa la pena màxima i supera Ledesma, que li havia endevinat la trajectòria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)