Girona

Unió per desfer l’embolic

El Girona rep la visita de l’Osasuna (18.30 h) amb l’objectiu de tornar al camí del triomf després de cinc partits sense fer-ho i, així, sortir del descens al més aviat possible

Els de Míchel Sánchez no volen fallar més davant de la seva fidel afició però al davant tindran un rival que exigeix, pressiona i té molt clar a què juga

El Girona mirarà d’estar en descens no més de tres dies, els que passaran des que hi va caure, després de perdre dijous contra l’Almeria al Power Horse (3-2), i el xiulet del col·legiat al final del duel d’avui contra l’Osasuna. Per tal que això passi, el camí més recte per als gironins és sumar els tres punts contra els navarresos i estripar la sèrie nefasta de cinc enfrontaments sense guanyar que l’ha portat a perdre diverses posicions fins a entrar a la zona calenta de la taula, on ningú vol estar. L’equip dirigit per Míchel Sánchez ha sumat un sol punt dels darrers quinze en joc –l’empat va arribar en el 102’, de penal contra el Cadis–, una ratxa que ha embolicat, i de quina manera, l’inici de campionat per als blanc-i-vermells.

El Girona s’està convertint en un equip que posa força d’acord tothom. Els gironins no fan un mal joc, cap rival els ha passat pel damunt en el còmput global de cap partit però les errades puntuals, sempre flagrants, llencen a les escombraries tota la feina d’uns futbolistes que a poc a poc noten el pes de la responsabilitat d’aquests errors, i ara també de la mala posició en la classificació. La confiança de la mateixa plantilla, el cos tècnic i els diferents estaments del club està intacta, de moment, i Montilivi haurà de seguir la mateixa línia si vol ajudar els seus jugadors a refer-se i tornar al desitjat triomf. Com a local, l’equip de Míchel s’ha de fer fort però ha de notar l’escalf i l’empenta de l’afició per allunyar qualsevol fantasma. La millor versió dels seguidors i de l’equip és innegociable per superar un Osasuna que es troba en la setena posició de la taula. Els navarresos, que van guanyar quatre dels primers cinc partits, van encadenar-ne quatre sense vèncer –un sol punt de dotze possibles–, una mala ratxa a què van posar fi en la darrera jornada amb un triomf sobre l’Espanyol gràcies a una solitària diana de Budimir.

Una aposta en ferm

Amb una idea de joc diferent a la de Míchel però una filosofia de club envejable, l’Osasuna ha forjat amb els anys un estil que s’està convertint en exitós. El club de Pamplona no ha dubtat mai de la figura del seu entrenador fos quina fos la posició de l’equip en la taula. I és que, fins i tot amb l’equip en zona de descens, el curs 2020/21, la directiva va decidir renovar Jagoba Arrasate, que encadena cinc temporades a la banqueta, des de la 2018/19, quan va fer ascendir l’entitat per última vegada.

L’Osasuna compta amb una plantilla plena de treballadors insaciables. Una defensa dura i madura capitanejada per David García, que no serà a Montilivi per sanció, i una medul·lar no exempta de qualitat tècnica amb Moncayola i Aimar Oroz, dos futbolistes del planter del Tajonar, o Moi Gómez, fitxat l’estiu passat procedent del Vila-real. En la parcel·la ofensiva, els navarresos van aconseguir els serveis d’Abde, cedit pel Barça, un dels pretesos pel Girona, i manté com a puntals jugadors de perfil diferent, entre els quals el Chimy, Rubén García o Kike García i Budimir, els homes més referents.

Per guanyar i tornar al camí dels tres punts, el Girona haurà de minimitzar els errors en la línia defensiva i també la porteria. És en aquesta zona del camp on s’han centrat tots els dubtes i inseguretats d’un conjunt que ha fet ja catorze dianes, el setè que més, però n’ha encaixat divuit, onze en els últims quatre partits, tot un drama que, per sort, es pot arreglar.

CANVIS?

Míchel podria optar per un canvi a la porteria i fer entrar Gazzaniga directe a l’onze

EL CAMÍ

El Girona haurà de minimitzar els errors a la línia defensiva i també a la porteria

“El Girona és un equip valent”

El tècnic de l’Osasuna, Jagoba Arrasate, també va atendre els mitjans en la prèvia del duel contra el Girona: “Espero un partit amb alternances perquè ens enfrontem a un rival tan valent que al final és complicat que no hi hagi fases del partit en què et superin i dominin”, va comentar el basc, que hi va afegir: “Contra l’Almeria van perdre 3-2 però van estar a punt d’empatar en l’última acció, o contra la Real, que van tenir moments de patiment però també de superar l’adversari.”

Arrasate té clar el partit que es trobarà el seu equip a Montilivi, i també les possibilitats que pot tenir el seu equip: “Són un rival que buscarà que passin coses però si tu estàs bé també pots fer-li mal. En l’intercanvi de cops veurem si acabem com a guanyadors”, va dir l’exentrenador de la Real i el Numància.

Dos precedents per recordar

L’Osasuna va visitar el curs passat Montilivi per jugar-hi el partit únic corresponent als setzens de final de la copa. Els gironins, centrats en la lliga, van superar els navarresos gràcies a la solitària diana de David Juncà, que va classificar el Girona per als vuitens –van perdre contra el Rayo.

L’anterior duel entre els dos equips a Montilivi va ser en la tornada de la final del play-off d’ascens de la campanya 2015/16. Dirigits llavors per Enrique Martín, l’Osasuna es va imposar en els dos partits de la final a l’equip entrenat per Pablo Machín (2-1 a El Sadar i 0-1 a Montilivi). La diana del matx disputat a Girona va ser de Kodro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)