Un primer pas de molts

El Girona empata a un a casa contra l’Osasuna en un duel en què una badada al darrere deixa en un no res la lleugera millora defensiva dels de Míchel, més estèrils en atac

El punt deixa els gironins fora del descens, tot i que hi tornaran a caure avui si el Getafe puntua a Vigo

Girona 1 Osasuna 1

GIRONA:Gazzaniga; Yan Couto, Santi Bueno, David López, Javi Hernández (Miguel, 74’); Herrera (Reinier, 74’), Oriol Romeu, Aleix Garcia, Toni Vila (Riquelme, 55’); Manu Vallejo (Valery, 55’) i Taty Castellanos (Stuani, 81’).OSASUNA:Sergio Herrera; Nacho Vidal, Unai García, Juan Cruz, Manu Sánchez; Moncayola, Torró (Darko, 64’), Moi Gómez (Ibáñez, 82’); Rubén Peña (Aimar, 64’), Chimy Àvila (Kike García, 82’) i Abde (Kike Barja, 8’).GOLS:0-1 (37’) Kike Barja. 1-1 (45+1’) David López.ÀRBITRE:Pulido Santana.T.G.:a Miguel (88’) i Reinier (89’), del Girona; i a Torró (45’), Nacho Vidal (70’) i Juan Cruz (72’) de l’Oasuna.T.V.:cap.PÚBLIC:10.032 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona està fora del descens. Potser només per poc més de 24 hores, ja que hi tornarà a caure si el Getafe puntua aquesta nit a Vigo, però és una de les notícies positives que deixa l’empat d’ahir a Montilivi contra l’Osasuna (1-1). I és que ara mateix els gironins s’han d’agafar a qualsevol aspecte positiu que puguin per trencar una dinàmica que ja s’allarga fins a sis jornades sense conèixer la victòria. I l’empat d’ahir no és que precisament permeti ser excessivament optimista. Perquè sí, el Girona va millorar bastant defensivament i va ser més sòlid, però una nova errada va fer que l’Osasuna s’avancés en el marcador en el minut 37’ amb un gol de Kike Barja. Per sort, el Girona va reaccionar empatant just abans del descans amb un gol de David López a pilota aturada (45+1’), però en la segona part als de Míchel els va faltar una marxa més al davant. Si es millora per una banda es perd per l’altra, i això no és bo. Per tant, la petita millora que es va veure ahir ha de ser només la primera de moltes.

La dinàmica i les sensacions dels últims partits demanaven canvis i Míchel va decidir revolucionar l’onze. Sis canvis, amb l’entrada de Gazzaniga per Juan Carlos a la porteria i tot, i canvi de sistema per jugar amb un 4-4-2. David López, Javi Hernández, Yan Couto, Manu Vallejo i Toni Villa eren les altres cares noves a banda del porter argentí. Durant els primers minuts va semblar que la revolució en l’equip titular tenia efecte, perquè els gironins van tenir dinamisme i profunditat, sobretot amb Yangel per la banda esquerra, però tampoc va servir per crear perill.

El guió va canviar completament després de la primera arribada de l’Osasuna, amb un xut de Rubén Peña que va sortir fora després de tocar lleugerament el pal (19’). A partir de llavors els gironins van tenir problemes per fer efectiva la pressió que sí que havia funcionat en els primers minuts i l’Osasuna va començar a tenir possessions llargues. En algun moment semblava un rondo gegant, tot i que la defensa gironina tampoc deixava espais. La sort del Girona va ser que en l’única ocasió que van tenir els navarresos Nacho Vidal va rematar massa alt de cap arribant de segona línia (31’). Això sí, va ser l’avís del que podia venir.

Intercanvi de cops

Sense pilota, el Girona estava incòmode i semblava que amb poca confiança. I d’aquí va venir l’error a partir d’un servei de banda a favor al costat de la banqueta. Javi Hernández va sacar cap a Manu Vallejo massa a prop; esperant-la, a l’atacant li van robar la pilota, que va arribar a l’àrea. Allà, Yan ho tenia tot a favor per refusar, però es va adormir i Kike Barja va agafar el control, es va col·locar per al xut i clavant l’esfèrica a l’escaire va marcar el 0-1 (37’). El gol va arribar en el pitjor moment i podia enfonsar anímicament els gironins. De fet, no es va veure una gran reacció al cop, però just abans del descans al Girona el va acompanyar la fortuna. En l’última acció de la primera part Aleix va penjar una falta lateral a l’àrea on Yangel Herrera, que s’havia desmarcat perfectament, no es va atrevir a rematar. Sol, el veneçolà va decidir despenjar la pilota per a un company, i allà va aparèixer David López. El barceloní, que tornava a tenir minuts després de la lesió, es va tirar a terra i va rematar com va poder, gairebé amb la canya, però va ser suficient per superar Sergio Herrera i marcar el gol de l’empat (1-1, 45+1’).

El que podia ser l’empenta perfecta per a la segona part no ho va ser, ja que el Girona va ser més aviat tímid en la represa. De fet, més enllà d’uns primers minuts amb tres xuts que no van anar a porteria, Sergio Herrera pràcticament no va haver d’intervenir. Segur al darrere però estèril al davant, el Girona va anar consumint els minuts sabent que necessitava la victòria, però també conscient que no podia perdre. De fet, Gazzaniga només va haver d’intervenir en un xut de Moncayola des de frontal (51’). Els canvis van aportar poc, més enllà d’un parell d’accions de Riquelme, que va tenir impacte d’entrada però es va anar apagant. L’única opció per guanyar el partit va arribar en el temps afegit, però Stuani va perdonar en l’un contra un davant Sergio Herrera.

REVOLUCIÓ

Míchel va fer sis canvis en l’onze, porteria inclosa, i va canviar el sistema al 4-4-2

L’ERROR DE SEMPRE

D’un servei de banda a favor i d’una badada de Couto, Kike Barja va fer el 0-1 (37’)

REACCIÓ A TEMPS

Just abans del descans David López va empatar el partit a pilota aturada (45+1’)

FALTA PERILL

En la segona part al Girona li va faltar verticalitat per aspirar a alguna cosa més