Girona

Tan complicat com necessari

El Girona visita el Madrid (16.15 h) per intentar fer saltar la banca com en la temporada 2018/19, quan es va imposar per 1-2

Després de sis jornades sense guanyar, sumar al Bernabéu permetria recuperar la confiança als gironins, que han anat de més a menys en els darrers partits

El Girona saltarà aquesta tarda a la gespa del Santiago Bernabéu (16.15 h, Movistar LaLiga). És un d’aquells partits que per a qualsevol equip que acaba d’arribar a primera divisió està marcat en vermell en el calendari des que es va fer el sorteig, i és que no hi ha millor manera de viure en primera persona què vol dir jugar a l’elit que visitar el camp de l’actual campió de la Champions. Lògicament, és aquell dia en què el més normal que passi és que el Girona torni amb les mans buides i al final dels noranta minuts la sensació és que no hagi tingut res a fer. Però també és aquell dia en què els ànims conviden més a pensar en un miracle, perquè sumar, i ja no cal dir guanyar, al camp del Madrid donaria una nova dimensió a aquesta temporada. És, doncs, el repte més exigent que afrontarà el Girona aquesta temporada juntament amb la visita al Camp Nou, però també el més apassionant. I en aquest sentit els gironins tenen un avantatge, perquè saben que és possible després d’aconseguir-ho en la temporada 2018/19, quan després de deu jornades sense guanyar els d’Eusebio van assaltar el Bernabéu amb els gols de Stuani i Portu (1-2). Si es va poder fer un cop, per què no dos?

La dificultat del duel serà màxima. Avui tot l’engranatge de l’equip de Míchel ha de funcionar a la perfecció si es vol aspirar a obtenir un resultat positiu. I, per què no dir-ho, la sort també haurà d’estar de la banda dels gironins en alguns moments puntuals. L’exigència del matx, però, no amaga que per al Girona també és vital treure algun punt del Bernabéu, ja que després de sis jornades sense guanyar i de tancar les dues últimes en zona de descens, és imprescindible sumar, sigui qui sigui el rival. I és clar, sumar al Bernabéu tindria un valor doble, ja que la confiança que donaria a l’equip per afrontar els dos propers partits abans de l’aturada del mundial segurament tindria encara més valor que els punts aconseguits.

Tot ha d’anar rodó

Per aspirar a un resultat positiu en la visita al camp del Madrid el Girona està obligat a millorar la versió dels últims partits, en què les sensacions no han estat igual de bones que abans de l’aturada de seleccions a principis de mes. És indispensable fer el pas endavant al darrere que es reclama des de fa jornades i que es va insinuar diumenge passat contra l’Osasuna, però avui no es pot cometre ni un error.

Si el Girona no fa un partit perfecte, serà del tot impossible aspirar a res contra el líder de la lliga, un Madrid que en tota la temporada només ha cedit un empat contra l’Osasuna jugant com a local. I sí, els blancs venen de perdre en la Champions al camp del Leipzig, però segurament això el converteix en un equip encara més perillós perquè tenir dues ensopegades consecutives no seria un bon auguri per als d’Ancelotti.

Per trobar aquesta perfecció necessària és d’esperar que Míchel torni a fer alguns canvis en l’onze respecte al partit contra l’Osasuna. Tot i que el més probable és que el madrileny torni a apostar per la defensa de quatre, amb Gazzaniga a la porteria, de preveure que alguns jugadors importants com Miguel, Arnau o, sobretot, Riquelme, tornin a l’onze inicial. El dubte més gran, a priori, és saber si acompanyant Taty al davant Míchel apostarà per una referència com Stuani o per la mobilitat de Manu Vallejo.

OBJECTIU DIFÍCIL

Si els gironins puntuen al camp del Madrid s’asseguraran sortir del descens

UN FORTÍ

Aquesta temporada només l’Osasuna ha sumat un punt al Bernabéu (1-1)

Si s’encaixa s’iguala la pitjor ratxa

El Girona arriba al partit d’aquesta tarda al Santiago Bernabéu havent encaixat com a mínim un gol en cadascuna de les onze primeres jornades de lliga, una situació que des que va arribar al futbol professional només s’havia produït en la temporada 2011/12. Per tant, si els de Míchel encaixen un gol al camp del Madrid signaran el pitjor inici de lliga en aquest sentit a l’LFP. A més, si els gironins encadenen el dotzè partit consecutiu encaixant com a mínim un gol igualaran la seva pitjor ratxa històrica al futbol professional, igualant les dues sèries de dotze partits sense deixar la porteria a zero que es van produir en les temporades 2018/19 –de la jornada 13 a la 24 en el curs del descens a 2a divisió A– i 2020/21 –de la jornada 23 a la 34 a la categoria de plata amb Francisco a la banqueta.

Samu Saiz i Benzema, baixes

En la llista de convocats del Girona només hi ha un canvi respecte al partit de diumenge passat contra l’Osasuna, l’absència de Samu Saiz, que no viatjarà a Madrid per unes molèsties i s’afegeix a la llista de baixes en què ja hi eren Juanpe, Borja García i Ibra Kebé. El seu lloc a la llista l’ocuparà Artero, que torna a una convocatòria del primer equip. La baixa més rellevant del partit, però, serà la de Benzema, i és que el francès també arrossega problemes físics i ahir no es va entrenar amb els seus companys. Tenint un duel clau de Champions dimecres per assegurar la primera posició del grup, avui descansarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)