Girona

El fre de la resignació

El Girona posa el punt i a part a la lliga en el seu millor moment de sensacions i resultats després de guanyar a Elx

L’aturada, inevitable i coneguda, ha de servir per recuperar lesionats i tornar encara més madurs

Tothom sap, des de fa molt temps, que aquesta temporada tenia el condicionant especial de l’aturada de la lliga en els mesos de novembre i desembre per la disputa del mundial. Per això la catorzena jornada estava marcada en el calendari de tots els equips com el primer moment al qual s’havia d’arribar amb els deures fets per no viure més de set setmanes amb un neguit dins del cos difícil de treure per l’absència de competició. El Girona ho ha aconseguit, i de la millor manera possible, i és que amb la victòria al camp de l’Elx els de Míchel han arribat a l’aturada com un dels equips més en forma de la lliga després de sumar set dels últims nou punts en joc, amb dos partits a fora i contra rivals com el Madrid i l’Athletic. El més important, però, és que aquesta ratxa ha estat la reacció perfecta al primer moment de dificultat del curs, ja que els blanc-i-vermells venien d’estar dues jornades en descens.

Per aquest motiu l’aturada no arriba en el moment que hauria desitjat el Girona. Amb una inèrcia tan positiva i amb la sensació que per fi Míchel ha trobat la tecla pel que fa al sistema i que cada vegada té un onze inicial més definit, amb el luxe de deixar jugadors com ara Riquelme i Stuani amb un rol de revulsius, els gironins es quedaran amb el dubte de si haurien pogut aprofitar les pròximes jornades per mantenir la línia ascendent i fer un pas encara més important per escapar-se de la zona de descens ara que han aconseguit la primera victòria a domicili i encadenar dos triomfs per primer cop en tot el curs. És normal, doncs, que el Girona pugui lamentar que la seva bona ratxa es vegi frenada.

El que tampoc poden fer els gironins és capficar-s'hi en excés, ja que no tenen cap més opció que resignar-se. Era el camí marcat per aquesta temporada i el més important és que s’ha arribat a aquest moment amb més conclusions positives que no pas negatives. A més, l’aturada per la disputa del mundial també pot aportar coses bones als de Míchel. D’una banda, perquè servirà per donar un descans als jugadors que acumulen més càrrega, i alhora servirà també per recuperar bona part dels jugadors lesionats, amb l’excepció de Juanpe, que després de passar per la sala d’operacions s’ha convertit en una absència de llarga durada. I, d’altra banda, perquè cal esperar que quan torni la competició l’equip sigui encara més madur que ara. En aquest sentit, no hi ha cap dubte que els gironins tenen marge de millora, sobretot perquè continuen sense haver deixat la porteria a zero en cap partit. L’aturada serà, segur, un bon moment perquè Míchel acabi de polir l’equip en tots aquests aspectes que li han faltat en aquest primer tram de curs, i és que el madrileny tindrà l’avantatge de tenir tothom a la seva disposició, amb l’únic interrogant de veure si Santi Bueno acaba anant al mundial.

De moment, però, al Girona, que encara no ha acabat de definir quines vacances i quins amistosos farà, li queda una parada més amb la visita diumenge a Quintanar del Rey en la primera eliminatòria de la copa.

LA VALORACIÓ

Quan guanyes vols continuar jugant, però ens anirà bé per recuperar jugadors importants
Santi Bueno
central del girona
L’aturada em serveix per analitzar el que hem fet bé i seguir millorant. Queda molt per salvar-nos
Míchel Sánchez
entrenador del girona

Juanpe, operat, baixa fins al febrer

Si per una cosa anirà bé l’aturada del mundial és per recuperar els jugadors lesionats. Borja García i Ibrahima Kebé, que arrosseguen lesions de gravetat al genoll des del curs passat, tenien aquest moment marcat en el calendari, ja que, si tot va segons el guió previst, es podrien incorporar a les ordres de Míchel un cop torni la competició.

Ara bé, no tot són bones notícies a la infermeria, i és que el Girona va informar ahir que Juanpe ha hagut de passar per la sala d’operacions i estarà entre tres i quatre mesos de baixa, de manera que no estarà a disposició de Míchel com a mínim fins al febrer. Inicialment, el central canari només tenia unes molèsties al peu, però no ha fet net i ha hagut de ser intervingut d’una exostosi del taló esquerre. La seva baixa, tot i que ja no era titular, és sensible, perquè a la plantilla no sobren els centrals.

Bueno, en espera amb els mèrits fets

Un dels jugadors del Girona que afronta, de moment, aquesta aturada d’una manera diferent és Santi Bueno. El central uruguaià està dins de la llistà prèvia de 55 jugadors de la selecció uruguaiana per disputar el mundial i, tot i que és molt difícil, manté alguna esperança d’entrar en la convocatòria definitiva. “L’esperança és l’últim que es perd. Per mi ja significa molt estar en la primera llista perquè és el premi a tot l’esforç fet. Si m’arriba el moment, bé i, si no, ja arribarà més endavant”, va comentar Bueno després del triomf al camp de l’Elx.

De mèrits per jugar el mundial n’ha fet, i de sobres, i és que és un dels jugadors que està més en forma del Girona aquesta temporada. Prova d’això és que, tot i ser la seva primera experiència en la màxima categoria, Santi Bueno és l’únic futbolista de la plantilla gironina que ha disputat tots els minuts possibles fins ara en la lliga.

Un mercat estrany

Com és habitual, el mercat d’hivern s’obrirà l’1 de gener, però aquesta vegada el Girona i la resta d’equips tenen molt temps per planificar els seus moviments sense estar condicionats pel dia a dia de la competició, amb els contratemps i les urgències que això comporta. De fet, Míchel ja ha dit clarament que el guió que ha de seguir Quique Cárcel està marcat. El director esportiu, doncs, té gairebé dos mesos per moure’s i avançar en els moviments d’entrada i de sortida, que n’hi haurà segur, ja sigui amb cessions o desvinculacions.

Taty, per fi decisiu

El partit al camp de l’Elx va deixar moltes notícies positives, sobretot pels tres punts, però també va servir per veure com Taty Castellanos es retrobava amb el gol, i és que no marcava des de la setena jornada contra la Real Sociedad. El de dimarts va ser el tercer gol de Taty aquesta temporada, igualant Riquelme com el segon màxim golejador de l’equip, però el més important és que va ser el primer que serveix per donar dos punts al Girona.

Taty serà un dels que més agrairà el descans després d’encadenar la MLS amb la lliga.

Tretzè fins a Cap d’Any

El Girona ja sap que fins a la pròxima jornada, que es disputarà a finals d’any, ocuparà la tretzena posició de la classificació si és que el València, que té 16 punts com el Girona, no perd de sis gols aquest vespre a casa contra el Betis. Els de Míchel van veure ahir com el Mallorca, gràcies al triomf contra l’Atlético, els superaven (estaven empatats, però amb millor diferència de gols per als gironins). El que queda per definir avui és el marge respecte a la zona de descens. De moment, són cinc punts, que es reduiran a quatre si el Celta i el Cadis puntuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)