Girona

L’hora de fer el pas de gegant

EN Volen més ·

El Girona visita l’Athletic a San Mamés (14 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de refermar les grans sensacions de la golejada a l’Almeria i distanciar-se encara més del descens

Els gironins necessiten millorar els registres a fora en el primer dels dos partits seguits que han d’afrontar a domicili

Amb el bon gust de boca que encara li queda al Girona després de la contundent golejada contra l’Almeria de la setmana passada (6-2), els de Míchel s’han de tornar a posar la granota de feina. I és que treure pit del que ja ha passat no servirà de res, com tampoc serveix pensar en mals dies com el de fa dues setmanes al camp del Cadis. Perquè els gironins s’han guanyat el privilegi de viure el dia a dia, sense mirar gaire què fan els altres rivals, sabent que si ells fan la feina el desenllaç serà el que tots desitgen. I avui és un d’aquells dies en què toca disfrutar. El Girona visita a San Mamés l’Athletic (14 h, Movistar LaLiga), en un d’aquells partits que no poden tenir més aroma de primera divisió –per alguna cosa els bascos són un dels tres equips que no han baixat mai de categoria.

Lògicament en el record dels gironins encara hi ha la victòria contra els lleons a Montilivi en la primera volta (2-1), però avui el Girona haurà d’afrontar un partit completament diferent. I és que la Catedral la història sempre és una altra i acostuma a anar a favor dels bascos. Per això és indispensable que avui els homes de Míchel tornin a ensenyar la seva millor versió a domicili. Una versió que s’ha vist en força ocasions, però que ha servit per sumar molt pocs punts, ja que els gironins encara tenen la xacra de ser un dels pitjors visitants de la categoria. En aquest sentit, fer un bon partit avui al camp de l’Athletic no serà important només pel que es pugui esgarrapar amb punts, i és que el Girona es troba davant del repte d’haver d’afrontar dos partits consecutius a domicili, ja que la setmana que ve visitarà el camp del Getafe, i si avui les sensacions no són bones la pressió d’enfrontar-se a un rival directe en la lluita per la permanència la setmana que ve encara serà més alta.

Aconseguir la victòria aquest migdia contra l’Athletic no serà fàcil, per molt que els d’Ernesto Valverde estiguin passant per un moment irregular i puguin tenir al cap l’anada de la semifinal de copa contra l’Osasuna que hauran de disputar dimecres. Sumar els tres punts, però, seria fer un pas de gegant cap a la permanència per al Girona, ja que els de Míchel estan a un triomf d’enfilar-se fins als 30 punts quan encara queda més d’un terç de lliga, cosa que seria tenir la major part de la feina feta.

S’esperen pocs canvis

Cada partit és un món i Míchel acostuma a sorprendre sempre d’alguna manera en les alineacions, però després de golejar l’Almeria la setmana passada és d’esperar que el tècnic madrileny no faci gaires canvis respecte aquella cita. Tsygankov i Riquelme, que van ser dos punyals per les bandes i que físicament estan cada vegada millor –el primer venia d’un llarg període d’inactivitat i el segon arrossegava unes molèsties com va reconèixer aquesta setmana–, tenen tots els números per continuar a l’onze, mentre que Oriol Romeu, Aleix Garcia i fins i tot Taty, que ve de marcar, semblen indiscutibles.

D’aquesta manera, si Míchel aposta per alguna novetat en l’onze inicial el més normal és que sigui en defensa. Arnau i Santi Bueno són intocables, però David López té opcions d’agafar el relleu de Juanpe a l’eix de la defensa, mentre que Miguel, sancionat contra l’Almeria, és qui més números té d’entrar a l’onze en el lloc de Javi Hernández, que va fer un gran partit. Yan Caouto, Yangel, Ibra Kebé, Callens i Toni Villa, lesionats, no han viatjat.

OBJECTIU

Una victòria faria arribar el Girona als 30 punts amb més d’un terç de lliga per jugar-se

ABSENTS

Callens i Toni Villa se sumen a les baixes per lesió de Yan Couto, Yangel i Ibra Kebé

L’Athletic, un local temible

Amb la golejada contra l’Almeria el Girona es va situar com el tercer millor local de la lliga, només al darrere del Barça i el Madrid. Els gironins, això sí, han jugat un partit més a casa que la gran majoria d’equips. Un d’aquests és l’Athletic, que amb onze partits com a local (el Girona n’ha jugat dotze) ha estat capaç de sumar 20 punts, només un menys que els gironins a Montilivi. Els bascos són el quart millor equip a casa de la lliga i pràcticament no han fallat contra cap equip de la zona mitjana de la classificació, amb l’excepció de la derrota per la mínima contra l’Espanyol en l’inici de lliga. Els blanc-i-blaus són un dels únics tres equips que han guanyat a San Mamés aquest curs, a banda del Madrid i l’Atlético, mentre que el Mallorca i l’Osasuna hi van esgarrapar un empat.

El cas especial d’Iván Martín

El partit d’avui té un component especial per a Iván Martín, ja que el migcampista ofensiu del Girona va néixer a Bilbao. Tot i això, el futbolista cedit pel Vila-real mai va arribar a jugar a Lezama, ja que des de ben petit va viure al municipi murcià de Torre Pacheco, on va començar a les categories inferiors abans de fer el pas al Vila-real quan tenia 13 anys. A més del factor d’haver-hi nascut, Iván Martín segur que té molt present el record del partit de la primera volta, ja que va ser el seu retorn a la competició després de la lesió que es va fer a Tenerife el curs passat. Un retorn rodó, ja que en la primera pilota que va tocar va marcar el 2-0 que segellava la victòria (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)