Un dia per fer-la grossa

El Girona rep la visita de l’Atlético (21 h, DAZN) amb l’objectiu de fer oblidar la nefasta primera part que va acabar amb la derrota al camp del Getafe

Conscients de la dificultat, els gironins busquen un triomf que els permeti mantenir la gran dinàmica a Montilivi i tornar a allunyar-se de la zona de descens

És una llàstima que LaLiga de tant en tant faci la guitza i el Girona hagi de rebre la visita de l’Atlético de Madrid un dilluns com avui –o, d’aquí un mes, visitar el Camp Nou–, però això no treu que els gironins viuran avui un dels grans dies de la temporada. I és que partits com el d’aquesta nit (21 h, DAZN) són els que només es poden viure en l’elit.

L’Atlético posarà a prova un Girona que, com ha fet altres vegades aquesta temporada, ha de demostrar que la derrota de la setmana passada al camp del Getafe no és tan preocupant com semblava després del partit, perquè els de Míchel van fer una primera part per oblidar. Avui, el Girona no es pot permetre mostrar aquests símptomes de feblesa,ja que, si no, l’Atlético li pot passar per sobre, tal com va fer contra el Sevilla al Metropolitano, dissabte passat (6-1).

És un dia que el Girona ha de mostrar la millor versió si vol tenir alguna opció de treure un resultat positiu. Però també és un dia en què es pot fer un homenatge a si mateix i agafar una dosi de confiança immensa, perquè si els gironins aconsegueixen superar l’Atlético faran un pas de gegant cap al seu principal objectiu.

La dificultat del partit d’avui és màxima, però el Girona necessita treure un resultat positiu, perquè la resta de resultats de la jornada no han estat gaire positius per als interessos dels gironins: de la zona baixa, només va perdre l’Almeria, que ara és penúltim amb 25 punts, i ho va fer contra el Sevilla, un altre equip immers en la lluita per la permanència. Això ha fet que els gironins afrontin el partit d’aquesta nit amb menys marge respecte de la zona de descens que abans, perquè el Girona està quatre punts per sobre del Getafe, que, ara mateix, és l’equip que marca la zona de descens empatat a punts amb el València, 17è.

Un rival a l’alça

Cap moment no és bo per enfrontar-se a l’Atlético, però no hi ha dubte que segurament aquest és el pitjor, ja que el conjunt matalasser arriba a Montilivi en el seu millor moment de la temporada, després de la golejada contra el Sevilla (6-1) i d’encadenar vuit jornades sense conèixer la derrota, convertint-se en el segon millor equip de la segona volta, només superat pel Barça.

A més, com es va veure contra el Sevilla, Memphis Depay ha donat un punt més de talent al davant. Si, a més a més, el neerlandès fa gols (ve de marcar un doblet), la parella ofensiva amb Griezmann pot ser temible per als interessos del Girona, que haurà de fer un treball defensiu espectacular per intentar mantenir la porteria a zero i reduir la sagnia dels últims partits, ja que, després de deixar la porteria a zero contra el València, els de Míchel han encaixat set gols les últimes tres jornades, i això que han guanyat dos partits.

Contrarestar l’Atlético i trobar la manera de fer-li mal serà el gran objectiu de Míchel, que, havent repetit l’onze inicial les últimes tres jornades i després de la derrota a Getafe, és pràcticament segur que apostarà per moure algunes peces. De fet, després de dir obertament que es va equivocar no jugant amb tres centrals, qui sap si fins i tot decideix canviar el dibuix, tot i que sembla menys probable. Qui té tots els números per tornar a ser titular és David López, que, després de sis partits sense jugar per lesió, va tenir els primers minuts a Getafe i té moltes possibilitats de jugar en el lloc de Juanpe.

UN PUNT MENYS

Després dels resultats d’ahir, el Girona té quatre punts de marge respecte al descens

CANVIS

David López i Miguel tenen força possibilitats de recuperar la titularitat

Joel Roca, més d’un mes de baixa

En la roda de premsa prèvia al partit d’ahir, el tècnic Míchel Sánchez va explicar que Joel Roca estarà fora dels terrenys de joc entre quatre i sis setmanes, després de patir una lesió muscular en el partit que va disputar la setmana passada amb el Girona B al camp del Peralada. L’extrem de Camprodon es perdrà així com a mínim un mes de competició, a més de la convocatòria amb la selecció espanyola sub-19, en què és un habitual. L’absència no hauria de ser un problema per a Míchel, tot i que el jove extrem de 17 anys és un fix en les convocatòries i, fins ara, havia entrat en la llista en 18 de les 24 de jornades de lliga. A més, Joel Roca ha pogut disputar quatre partits de lliga des que va començar el curs, sumant un total de 64 minuts (a Cadis va jugar tota la segona part).

Set supervivents del primer dia

L’Atlético serà recordat per sempre com el rival del Girona en el seu primer partit en la història de primera divisió, el curs 2017/18. Aquell empat a dos, amb un doblet de Stuani, és inoblidable. Avui, el partit serà completament diferent, però tindrà algunes similituds, perquè la plantilla de l’Atlético ha canviat relativament poc des d’aquell dia. De fet, dels onze titulars d’aquell partit en el conjunt madrileny, set jugadors avui tornaran a ser a Montilivi. És el cas d’Oblak, Savic, Giménez –que va marcar el gol de l’empat–, Saúl, Koke, Carrasco i Griezmann. A més, aquell dia també va jugar i marcar Ángel Correa, que també continua en la plantilla.