Girona

Una lluita sense premi

El Girona planta cara a un Atlético en forma i el domina en algun tram del partit, però acaba encaixant el 0-1 de Morata en el temps afegit en un servei de córner

Les preocupants lesions d’Oriol Romeu i Aleix Garcia deixen els gironins orfes quan millor estaven

Girona 0 Atlético 1

GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, David López, Miguel; Romeu (Iván Martín, 75’), Aleix García (Bernardo, 87’); Tsygankov (Toni Villa, 87’), Borja García (Valery, 64’), Riquelme; i Castellanos (Stuani, 75’)..ATLÉTICO:Oblak; Molina, Savic, José María Giménez, Mario Hermoso, Carrasco (Saúl, 76’); Marcos Llorente (Rodrigo de Paul, 62’), Koke (Witsel, min. 81), Lemar (Correa, 62’); Memphis (Morata, 62’) i Griezmann.GOLS:0-1 (91’) Morata.ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús).VAR:González González (col·legi de Castella La Manxa.T.G.:a Stuani (101’), del Girona i a Marcos Llorente (57’) i Savic (66’), de l’Atlético.T.V.:cap.PÚBLIC:12.499 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va plantar cara a l’Atlético, però va acabar perdent per la mínima per culpa d’una diana de Morata en el primer minut del temps afegit. La primera meitat va ser igualada, amb arribades massa esporàdiques dels gironins i un tram final en què els madrilenys van trobar amb més facilitat l’àrea dels de Míchel, que en el segon acte van tenir un tram de domini i setge a la porteria d’Oblak. David López va gaudir d’una gran ocasió amb un xut des del mig del camp, les lesions d’Oriol Romeu i Aleix Garcia van cohibir els blanc-i-vermells, i els de Simeone, en un servei de córner, es van endur tres punts que els consoliden en la tercera posició i que enfanguen de nou un Girona que acaba la jornada a només quatre punts del descens directe.

L’enfrontament va començar amb molta igualtat i amb una lluita constant entre els dos equips per trobar comoditat i una bona posició per trenar el pla de partit pensat. El del Girona era clar: moure el rival amb paciència quan tenia la possessió i, quan no la tenia, aplicar una pressió intensa i curosa que li permetia recuperar pilotes en zona de construcció per intentar aplicar velocitat al joc i sorprendre la gairebé sempre ben col·locada defensa madrilenya. I els de Míchel van trobar premi en un parell d’accions matineres que van tenir en Riquelme i les seves diagonals els arguments per trobar el desequilibri i fer mal. Primer Tsygankov va fer una centrada rasa que Giménez va refusar (7’) i, poc després, Taty es va trobar amb possibilitats a la frontal i va provar un xut que va sortir escarransit a les mans d’Oblak. El guió del partit no pintava malament, però a partir del minut 20 l’Atlético va fer un pas endavant i va imposar el seu ritme. Va manar i va créixer, i va generar molta més sensació de perill. Memphis va tenir un parell d’arribades clares que van inquietar Montilivi. La primera, després que Llorente trobés Griezmann a l’esquena d’Arnau Martínez i el francès provés una centrada al segon pal que l’holandès va enviar als núvols amb una volea. En el minut 37, una pèrdua al mig del camp va permetre a Llorente avançar per la banda dreta i fer una centrada que David López no va saber refusar amb encert i que va permetre de nou a l’exjugador del Barça rematar en bona posició, però per damunt del travesser. En l’últim tram del primer acte, la sensació de descontrol gironina era evident contra un Atlético que s’acomodava.

En la segona part no va canviar la tònica del matx, però en el minut 51 tot hauria pogut fer un gir de 180 graus quan els colchoneros van reclamar penal per mans de Romeu en l’intent de refusar. I, de fet, el VAR va cridar Melero López, però el col·legiat va veure com el d’Ulldecona tocava la pilota amb el braç després de ser empès –en el primer temps, els gironins s’havien queixat d’una acció de fora de joc de Taty després d’un mal refús sense oposició i a consciència, fet que habilitaria l’argentí.

Accelerada i aturada

El Girona va assumir el control de la pilota i del partit. I els gironins van entrar just abans del minut 60 en la fase de cada enfrontament en què dominen descaradament el rival i el van fer recular diversos metres. Tsygankov va generar un parell d’arribades. La primera la va finalitzar ell amb un xut sec al pal curt que Oblak va refusar i, després, cedint a la frontal a l’arribada de Riquelme, tot i que la defensa li va bloquejar el xut. La més clara dels blanc-i-vermells en tot el partit la va tenir David López en plena efervescència de l’equip. L’exjugador de l’Espanyol va provar un xut des del mig del camp que va obligar Oblak a posar una mà salvadora en l’últim moment (69’). I amb la lesió d’Oriol Romeu va acabar l’accelerada i tímidament va començar un període de depressió que es va accentuar amb una altra lesió, la d’Aleix Garcia, que enviava a casa els motors de l’equip.

L’Atlético va fer més que mai d’Atlético i, entre el petit caos del Girona, va aprofitar la pilota aturada per endur-se els tres punts en el primer minut del temps afegit. Ho va fer amb intriga, ja que l’assistent va assenyalar fora de joc de Morata en la rematada al segon pal, però el VAR va acabar donant per bona l’acció del davanter madrileny.

DE GALA

Miguel i David López van tornar a un onze cada vegada més consolidat

PRESSIÓ I REACCIÓ

En el primer acte el Girona robava en zona de perill i tenia la missió d’aplicar velocitat

DE TOT A RES

Quan més atacava i millor estava, les lesions de Romeu i Aleix Garcia van cohibir l’equip

OPORTUNISME

L’empat passava a ser bo, però el VAR va avalar un gol de Morata en el temps afegit