Girona

Un marge per respirar

Tot i sumar un sol punt els darrers tres partits, el Girona afronta l’aturada amb una distància de cinc punts respecte del descens

Els gironins tenen diversos equips per sota i el duel contra l’Espanyol es preveu clau

El Girona va esgarrapar a Vallecas un punt que, veient els resultats dels rivals directes en la lluita pel descens, ha acabat sent d’allò més bo. El conjunt gironí no va fer una bona primera part contra el Rayo Vallecano i, de nou, podria haver sortit escaldat i gairebé sentenciat ja abans del descans. La falta de punteria madrilenya, l’execució lamentable d’un penal indirecte i una diana de Tsygankov van permetre als de Míchel mantenir-se a dins del partit per igualar-lo en la segona part. I l’hauria pogut guanyar si el VAR hagués aplicat el mateix criteri per a totes les mans anteriorment assenyalades, com les que va fer Salvi en el 94’. En tot cas, l’equip blanc-i-vermell tornarà a afrontar una nova aturada de la lliga per compromisos de seleccions amb un marge de cinc punts, oxigen per treballar amb tranquil·litat les dues properes setmanes netes d’enfrontaments –el club tenia la intenció de jugar un amistós contra un equip italià, però finalment no es farà.

El conjunt gironí va sortir de San Mamés (2-3) amb un avantatge de set punts respecte del divuitè, el primer dels tres equips que baixa a segona A, però, després de perdre al camp del Getafe (3-2) i contra l’Atlético a Montilivi (0-1) i d’empatar en l’última jornada a Vallecas (2-2), la renda amb el descens només s’ha vist escurçada dos punts fins als cinc actuals. I és que l’empat de l’Almeria contra el Cadis i la derrota del València ajuden els de Míchel a ampliar dels quatre als cinc punts la distància amb el descens, el segon avantatge més ampli després del triomf a la Catedral en la jornada 23: “Un punt fora de casa en un camp com Vallecas sempre és bo. Hem d’aprofitar l’aturada per entrenar fort i també alliberar la ment per tornar a jugar-nos la vida, que és el que ens toca”, comentava, després del matx, Toni Villa.

Tot i que sembla que quedi lluny per culpa del parèntesi de seleccions, el Girona ja té entre cella i cella el partit contra l’Espanyol, un equip en hores baixes que encadena tres derrotes i que no mostra prou símptomes de millora, diverses setmanes després de reforçar-se aprofitant el mercat d’hivern. Si bé és cert que el conjunt periquito sempre ha guanyat a Montilivi els dos cursos anteriors en què s’han trobat els clubs en la màxima categoria, el duel entre dos dels tres representants catalans en la categoria es preveu clau en el futur pròxim dels dos equips. Sense marge d’error, els blanc-i-blaus es veuran obligats a sumar els tres punts contra un Girona que, si els superés, posaria terra per mig amb els espanyolistes i s’enlairaria fins als 34 punts faltant-ne 33 per disputar-se. Res de definitiu, però sí un pas més cap a l’objectiu.

PER VALORAR

El +5 és el segon màxim avantatge del Girona amb el descens en tota la temporada

DUEL CALENT

L’Espanyol, que sempre ha vençut a Montilivi en 1a, arribarà amb més necessitats

DISTÀNCIES AMB EL DESCENS

agÈncia lof
Jornada 1 0 punts
Jornada 2 +2
Jornada 3 +2
Jornada 4 +3
Jornada 5 +3
Jornada 6 +3
Jornada 7 +3
Jornada 8 +1
Jornada 9 +1
Jornada 10 -1
Jornada 11 -1
Jornada 12 0
Jornada 13 +2
Jornada 14 +5
Jornada 15 +5
Jornada 16 +3
Jornada 17 +5
Jornada 18 +4
Jornada 19 +2
Jornada 20 +5
Jornada 21 +4
Jornada 22 +5
Jornada 23 +7
Jornada 24 +5
Jornada 25 +4
Jornada 26 +5
Jornada 7 +3
Jornada 8 +1
Jornada 9 +1
Jornada 10 -1
Jornada 11 -1
Jornada 12 0
Jornada 13 +2
Jornada 14 +5
Jornada 15 +5
Jornada 16 +3
Jornada 17 +5
Jornada 18 +4
Jornada 19 +2
Jornada 20 +5
Jornada 21 +4
Jornada 22 +5
Jornada 23 +7
Jornada 24 +5
Jornada 25 +4
Jornada 26 +5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)