Girona

Mala peça al teler

Arnau, Santi Bueno i David López estan advertits i si veuen una targeta groga al Camp Nou es perdran el partit contra l’Elx

Míchel podria reservar-ne algun per prevenir

Dilluns que ve, o el que és el mateix, dilluns de Pasqua, el Girona visitarà el Barça al Camp Nou (21 h). Un horari horrible per tot el que comporta, però un partit que a tots els gironins els fa molta il·lusió. Als aficionats per viure’l i tancar la Setmana Santa amb l’esperança d’obtenir algun punt al camp del líder, com ja va passar en la temporada del descens, la 2018/19. I als jugadors per gaudir del partit a la gespa, perquè és un d’aquells dies que tothom té marcats al calendari pel fet de ser una cita especial, en un escenari imponent i contra un equip que ho magnifica tot, també les actuacions individuals, que poden tenir més ressò que mai. Ara bé, després de guanyar el duel contra l’Espanyol dissabte passat (2-1) i agafar un coixí de set punts respecte a la zona de descens, el Girona ha de tenir el cap fred, i és que els blanc-i-vermells són perfectament conscients que obtenir un resultat positiu al Camp Nou és realment difícil, mentre que els partits realment clau seran els dos que vindran després, a casa contra el cuer, l’Elx, i a domicili contra el Valladolid, un rival directe en la lluita per la permanència i que viu un moment delicadíssim després de la destitució del seu tècnic, Pacheta.

Per això, en un moment en què l’objectiu de la permanència és tan a prop i en què cada punt val més or que no pesa, la gestió de la plantilla d’aquí al final de temporada és un dels factors que el Girona ha de tenir més controlats, ja que qualsevol revés pot suposar una complicació afegida que ningú desitja. En aquest sentit, les possibles sancions per acumulació d’amonestacions poden tenir moltíssima importància en el que queda de curs, i el Girona arriba al partit contra el Barça amb l’alarma posada, ja que tres jugadors cabdals en el sistema defensiu de Míchel estan advertits de sanció, de manera que si reben una altra targeta groga es perdran el pròxim partit. Aquests són els casos d’Arnau Martínez, Santi Bueno i David López. El primer perquè dissabte passat contra l’Espanyol va veure, per una entrada, la novena targeta groga de la temporada en el temps afegit, i els altres dos perquè sumen quatre targetes grogues i ja estaven advertits en el duel contra els blanc-i-blaus.

Gestió delicada

Aquesta situació en què es troba la línia defensiva provoca que el partit de dilluns al Camp Nou sigui més que delicat, ja que és un d’aquells partits en què, sobre el paper, la defensa blanc-i-vermella ha de tenir més feina que mai, ni que sigui pel simple fet que és d’esperar que sigui un dels partits de la temporada en què el Girona tingui menys possessió i visqui més temps a camp propi. La possibilitat que el Barça, després del duel de tornada de les semifinals d’avui contra el Madrid, faci alguna rotació a l’onze és sobre la taula, però no està assegurat –no tindrà partit entre setmana– i tampoc és garantia de res, tenint en compte la qualitat i la profunditat de la plantilla blaugrana.

Arnau, Santi Bueno i David López, doncs, hauran d’anar més amb compte que mai, ja que si són amonestats al Camp Nou es perdran el partit a Montilivi contra l’Elx, el partit aparentment més fàcil del que queda de curs i en què els gironins no es poden permetre cap ensopegada, de manera que la millor opció és arribar-hi amb el màxim possible de jugadors disponibles.

Una opció que Míchel pot tenir sobre la taula per al partit de dilluns al Camp nou, tenint en compte que la dificultat és màxima i que el més normal és tornar cap a casa amb les mans buides, és fer alguna rotació a la línia defensiva i reservar algun dels jugadors advertits de sanció. Bernardo i Juanpe serien els candidats a agafar el relleu de Santi Bueno o David López, mentre que Arnau ara torna a tenir recanvi, un cop Yan Couto s’ha recuperat de la lesió, tot i que la inactivitat del brasiler també és un factor que s’ha de tenir en compte.

Que fent rotacions el Girona perdria potencial és clar, ja que ha quedat demostrat que Arnau, Santi Bueno i David López són peces fonamentals a la defensa –més que Miguel, que té un recanvi de moltes garanties com Javi Hernández, que fins i tot ara està rendint millor–. Ara bé, en un partit com el del Camp Nou, la competitivitat de l’equip hauria d’estar garantida simplement per la inèrcia que comporta l’enfrontament, a la vegada que un guió amb l’equip més tancat al darrere no perjudica tant jugadors com Juanpe i Bernardo, que pateixen més amb espais al darrere.

Oportunitat perduda

Que ningú es vol perdre el partit contra el Barça és obvi i segurament hi va tenir un paper determinant, però el cert és que, si sobre la taula hi ha d’haver l’opció de fer alguna rotació per evitar una sanció de cara al partit contra l’Elx, el partit contra l’Espanyol també hauria pogut servir per forçar alguna cinquena groga, ja fos de Santi Bueno o David López –els dos que ja hi arribaven advertits–, per tal de tenir net ni que fos un d’aquests dos jugadors abans dels partits més transcendentals contra l’Elx i el Valladolid.

D’altra banda, també s’ha de tenir confiança en la capacitat dels dos centrals de contenir-se, i és que el fet que només hagin vist quatre targetes grogues aquest curs també diu molt a favor seu. De fet, Santi Bueno ja s’ha escapat de veure la cinquena groga del curs en els últims tres partits, mentre que David López va viure contra l’Espanyol el seu primer partit al límit de la sanció.

La resta, tranquils

A banda d’Arnau, Santi Bueno i David López, la situació d’amonestacions al Girona no preocupa, i és que només Taty Castellanos, amb vuit targetes grogues, i Gazzaniga, Juanpe i Bernardo –aquests dos últims suplents–, amb tres, són a dues amonestacions de complir sanció.

ARNAU MARTÍNEZ

Va veure dissabte la novena targeta groga del curs en el temps afegit per una entrada

SANTI BUENO

Després de veure la quarta a Getafe ha jugat advertit de sanció els últims tres partits

DAVID LÓPEZ

Acumula quatre grogues i contra l’Espanyol va superar el primer partit advertit
Amb 9
Arnau Martínez
Amb 8
Taty Castellanos
Amb 7
Oriol Romeu
Amb 6
Cristhian Stuani
Miguel Gutiérrez
Amb 4
David López
Santi Bueno
Amb 3
Juanpe Ramírez
Bernardo Espinosa
Pablo Gazzaniga
Amb 2
Yangel Herrera
Toni Villa
Javi Hernández
Amb 1
Aleix Garcia
Rodrigo Riquelme
Borja García
Reinier Jesús
Iván Martín
Joel Roca
Valery Fernández
Yan Couto
Samu Saiz
(fora de l’equip)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)