Girona

Per mirar només cap amunt

El Girona visita el Valladolid (18.30 h, Movistar LaLiga) buscant una victòria que l’enfili fins als 41 punts, que li permetrien centrar-se exclusivament en els objectius més ambiciosos

Les absències, entre lesions i sancions, posaran a prova el bon estat de forma dels de Míchel tant en atac com en defensa

Últimament al Girona li passen molt ràpid les setmanes, i això és molt bon senyal. Sense la pressió d’haver d’aconseguir un resultat positiu de manera urgent, els gironins estan vivint un moment dolç, oblidant completament les derrotes consecutives contra el Getafe i l’Atlético i complint amb la mitjana anglesa de guanyar a casa i empatar a fora, amb un puntàs al Camp Nou per arrodonir-ho. Només hi ha una manera de millorar-ho, que és sumant victòries a domicili, començant per aquesta tarda en la visita al camp del Valladolid (18.30 h, Movistar LaLiga), un rival immers plenament en la lluita per la permanència. Una lluita que els gironins tenen el luxe de mirar-la, ara mateix, de reüll, i és que el coixí obtingut respecte de la zona de descens els permet fer el seu camí sense estar gaire pendents del que fan els seus rivals.

Amb 38 punts, el Girona és conscient que segurament no en farà prou per aconseguir la permanència, però si avui és capaç de guanyar al José Zorrilla podria començar a dir que està virtualment salvat. Una victòria és tot el que necessiten els gironins per no haver de mirar cap a la zona baixa pràcticament ni de reüll –sempre caldrà vigilar que la salvació no s’encareixi fins a límits històrics, cosa que tal com està la zona baixa no és descartable– i poder centrar tots els esforços cap als objectius més ambiciosos que s’han marcat des de dins el vestidor, com acabar entre els deu primers, superar els cinquanta punts i, per què no?, somiar en la possibilitat de lluitar fins al final per una setena posició que ocupa l’Athletic –aquesta tarda visita l’Almeria– amb cinc punts més que el Girona i que podria donar un bitllet per a Europa.

Moviments obligats

Un dels hàndicaps que tindrà el Girona aquesta tarda a Valladolid seran les baixes. A les absències per lesió de Borja García, David López, Yangel Herrera i Ibra Kebe –Callens ja està recuperat– s’hi sumen les dels sancionats Santi Bueno i Taty, que compleixen cicle d’amonestacions –Arnau és l’únic advertit de la convocatòria i si veu una targeta groga no jugarà contra el Madrid–. Bernardo i Stuani són els principals candidats per ocupar els seus llocs, però podrien no ser les úniques novetats en l’onze, ja que Míchel ha de decidir si vol oxigenar una mica l’equip tenint en compte que dimarts hi torna a haver partit de lliga. I no un qualsevol, ja que el Madrid visita Montilivi.

Jugui qui jugui, la clau per obtenir els tres punts de la visita al Valladolid d’aquesta tarda passa per mantenir les bones sensacions dels últims partits. Ofensivament, de fet, els de Míchel han de millorar la versió que van mostrar contra l’Elx diumenge passat. Ara bé, defensivament l’equip viu el seu millor moment, després de dos partits consecutius amb la porteria a zero i 197 minuts sense encaixar cap gol, la millor ratxa d’imbatibilitat de la temporada. I és clar, això vol dir no repetir errades ni desconnexions a domicili com va passar a Almeria, a Cadis o a Getafe.

La millor versió del Girona serà necessària, ja que el Valladolid arriba envalentit, després de la victòria al camp del Vila-real de la setmana passada (1-2), que li ha permès agafar aire i allunyar-se de la zona de descens després de la destitució de Pacheta i l’arribada de Pezzolano, que avui no es podrà asseure a la banqueta per sanció i que ha sumat quatre punts dels primers sis possibles.

LA MILLOR RATXA

El Girona fa 197 minuts que no encaixa cap gol i vol allargar la imbatibilitat

FAVES COMPTADES

Stuani és l’únic candidat a ser titular per cobrir la baixa de Taty, sancionat

Cap triomf en deu visites a Valladolid

El Girona visita un dels estadis dels quals més mal record guarda, ja que no hi ha aconseguit guanyar cap vegada. I és que els gironins han visitat deu vegades el Valladolid (vuit en la lliga i dos més en la copa), i només hi han pogut esgarrapar dos empats en total. El primer va ser a zero en la jornada 40 del curs 2015/16, amb els val·lisoletans a la segona meitat de la taula i els gironins camí de la remuntada fins a entrar en el play-off d’ascens. El segon i darrer empat va ser precisament la campanya passada, en què els de Míchel van aconseguir un bon punt en l’últim sospir gràcies a un penal transformat per Samu Saiz (89’). Els gironins es van avançar amb una diana de Bernardo, però els locals van remuntar temporalment per mitjà de Sergio León (59’) i Morcillo (80’).

Borja García i David López, baixes

Míchel va donar ahir una llista amb vint convocats per desplaçar-se fins a Valladolid amb un vol xàrter. El de Vallecas recupera Callens, després d’estar lesionat els últims dos mesos, tot primer per una lesió al múscul semimembranós de la cama dreta que només l’havia de deixar un parell de setmanes fora de combat. També torna a la llista Reinier, un cop complerts els dos partits de sanció, i en cau Borja García, amb una lesió a la fàscia plantar del peu esquerre que el mantindrà de baixa fins que el dolor remeti. Tampoc hi serà David López, encara amb molèsties a l’adductor, tot i que en boca del tècnic podria estar disponible de cara al duel contra el Madrid de dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)