Girona

Una victòria de primera

El Girona atropella el Real Madrid a l’estadi de Montilivi i obté un triomf que li permet enfilar-se fins als 41 punts per lligar de manera virtual la permanència en la categoria

Taty, amb quatre dianes, fa un estrip a la defensa blanca en una classe magistral d’efectivitat i olfacte de gol

Girona 4 Madrid 2

GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, Juanpe, Miguel (Javi Hernández, 89’); Romeu; Couto, Tsygankov (Valery, 72’), Iván Martín (Artero, 90+2’), Riquelme (Reinier, 89’); i Taty (Stuani, 72’).MADRID:Lunin; Carvajal (Lucas Vázquez, 79’), Eder Militao, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 52’); Valverde, Kroos, Modric (Tchouameni, 63’); Marco Asensio, Rodrygo (Mariano, 79’) i Vinícius.GOLS:1-0 (12’) Taty Castellanos. 2-0 (24’) Taty Castellanos. 2-1 (34’) Vinícius. 3-1 (46’) Taty Castellanos. 4-1 (62’) Taty Castellanos. 4-2 (85’) Lucas Vázquez.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva (gallec).T.G.:a Arnau, Vinícius i Militao.T.V.:cap.PÚBLIC:13.306 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va començar a posar el llaç a la permanència. I quin llaç... Amb un partidàs contra el Madrid, l’actual campió de lliga i de la Champions League (4-2). Un gegant que no les va veure venir en un estadi de Montilivi que va xalar, que va acabar fent l’onada i que es va fregar els ulls veient el festival que va signar el seu equip contra un club que té un pressupost infinitament superior, però que es va empetitir a mesura que passaven els minuts. I a mesura que Taty impartia al personal una classe d’olfacte de gol, de rematada i d’efectivitat insospitada. L’argentí, amb quatre dianes, va ser l’autèntic protagonista d’una victòria que passarà als annals de la història del Girona i que difícilment serà oblidada per cap dels aficionats blanc-i-vermells, que han resistit a les patacades recents en forma de no ascens. La pluja, tan necessària per a la terra, va caure ahir damunt la gespa. La pluja de gols també es va fer notar i podria valer una permanència.

El plantejament del Girona amb el que tenia disponible va ser immillorable. El conjunt dirigit per Míchel ja havia demostrat durant la temporada que defensar en bloc baix no li ha anat malament quan el rival l’ha obligat a fer-ho. I així van ser ja els primers compassos, amb un Madrid incisiu i un Vinícius hiperactiu en tots els sentits –es va encarar amb la grada, amb l’àrbitre i el quart àrbitre i amb mitja defensa–, però amb un Girona ben ordenat que tenia clar que després de recuperar la pilota havia de sortir amb velocitat per fer recular Modric i Kroos i, de passada, buscar l’esquena de Militão i Rüdiger. Després d’algun ensurt blanc, el guió es va complir a la perfecció i tot just en el minut 12 una de les jugades més elaborades per part gironina va permetre a Taty fer el primer gol. Riquelme va filtrar una pilota a dins de l’àrea cap a Iván Martín, que va cedir de cara cap a Miguel i l’exjugador del Madrid va fer una centrada al cor de l’àrea petita on hi havia Taty amb la testa a punt per superar Lunin (12’). El Madrid no es va immutar amb la diana local i va continuar dominant i exigint una concentració defensiva màxima. El paper d’Arnau intentant aturar Vinícius, i en moltes ocasions aconseguint-ho, va ser meritori, així com les ajudes impecables de Santi Bueno, que va fer perdre el control a l’extrem brasiler.

Semblava que no passava res, per sort blanc-i-vermella, quan una pilotada d’Arnau per respirar en defensa es va convertir en una assistència del lateral cap a Taty, que va aprofitar la indecisió d’un Militão espès per guanyar-li la partida i abordar Lunin. El substitut de Courtois no es va poder fer tan gran com el belga i l’ariet del Girona li va colar per baix la pilota i va marcar un 2-0 que va fer esclatar Montilivi (24’). Tot sortia bé i, paral·lelament, Vinícius s’anava frustrant cada vegada més tot i que el brasiler va retallar distàncies amb el cap a centrada d’Asensio a rosca canviada, la que fa més mal als defensors (34’). Lluny que es punxés la bombolla i jugadors i afició es despertessin del somni, l’efervescència del gol del Madrid va quedar ben aturada per la bona i solidària feina de tot l’equip gironí.

El 3-1 fereix el Madrid

Tot i que el que tothom esperava era una nova accelerada del conjunt madrileny, els de Míchel van apagar qualsevol intent blanc fent el tercer, el veritable gol psicològic, que va deixar els d’Ancelotti noquejats. Yan Couto va poder arrencar per la dreta per fer una centrada al punt de penal que cap defensa visitant va poder refusar i que Taty va endreçar a dins de la porteria per fer el hat-trick (46’). Els gironins van tornar a créixer, a creure en el pla de partit, si és que en cap moment en van dubtar, i van tornar a serrar les dents amb força per defensar, per mantenir a ratlla un dels millors atacs del planeta i per tornar a ser tan efectius com fos possible. En la sisena rematada, la cinquena entre els tres pals, Taty va fer el seu pòquer bestial rematant amb la testa una centrada de Riquelme després d’un córner servit en curt per Tsygankov (62’).

Faltava molt. I més si el rival era el Madrid, avesat a grans remuntades. Però els blancs ahir no en tenien la necessitat i, ja a onze punts del Barça, no van insistir ni assetjar com és habitual. Això sí, Lucas Vázquez va fer el 4-2 a les acaballes i enmig de la festa blanc-i-vermella.

EFECTIVITAT CLAU

Taty va fer dos gols en les seves dues primeres rematades a la porteria de Lunin

GRAN FEINA

La bona i solidària tasca defensiva dels de Míchel va mantenir el rival desconnectat

GOL PSICOLÒGIC

Tot just sortir dels vestidors, amb les ordres del tècnic en calent, Taty va fer el 3-1

MADRID TOU

Mancats d’una gran necessitat, els d’Ancelotti no van poder fer una última accelerada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.