Girona

Només és qüestió de somiar

El Girona visita el camp del Sevilla (21 h, Movistar LaLiga), on no ha guanyat mai, amb l’objectiu de continuar fent passos endavant i assaltar la vuitena posició

L’absència d’Arnau, per sanció, podria fer que Míchel apostés per tornar als tres centrals i situar Valery o Yan Couto al carril dret

La victòria contra el Madrid (4-2) ja és història. Una que no s’oblidarà mai i que farà treure un somriure d’orella a orella cada vegada que es recordi, però la lliga continua amb un calendari més atapeït que mai, tot i que els gironins hagin tingut sis dies per preparar la visita d’avui al Sevilla (21 h, Movistar LaLiga). Una cita que posarà a prova la bona dinàmica dels gironins, ja que els andalusos també arriben al partit en un gran moment després d’haver ocupat la banqueta José Luis Mendilibar. La millor notícia per als gironins és que poden afrontar el partit amb la tranquil·litat que els dona tenir 41 punts a la butxaca i haver deixat la permanència pràcticament segellada, de manera que tot el que espera al Girona d’aquí al final de temporada és un premi afegit. I no pas un premi petit: els gironins tenen la possibilitat de somiar en gran, ja que una victòria avui els permetria assaltar la vuitena posició després de les derrotes de l’Osasuna i el Rayo Vallecano aquesta jornada. Seria, lògicament, un pas importantíssim per complir l’objectiu marcat actualment d’acabar entre els deu primers de la classificació.

Repte majúscul

Per aconseguir aquesta vuitena posició, el Girona necessitarà mostrar la seva millor versió a domicili. És, segurament, l’assignatura pendent que tenen els de Míchel aquesta temporada, perquè a Montilivi la dinàmica dels gironins és excel·lent, però lluny de casa és on costa més aconseguir bons resultats. Sobre el paper no és un mal dia per aconseguir una victòria a domicili, ja que la bona ratxa del Sevilla contrasta amb les dificultats que està tenint l’equip andalús aquesta temporada al Sánchez Pizjuán, on només ha sumat 22 punts en els 15 partits que hi ha disputat. Una vegada més, la solidesa defensiva tornarà a ser un dels aspectes que el Girona haurà d’afinar més per tenir possibilitats de guanyar el partit. Molt malament han d’anar les coses perquè els gironins no marquin com a mínim un gol –el Sevilla ha encaixat 45 gols, com el Girona, però n’ha marcat 38, deu menys que els de Míchel–. Deixar la porteria a zero al Sánchez Pizjuán, doncs, seria un pas gegant cap als tres punts. Ara bé, guanyar al camp del Sevilla mai és fàcil, i el Girona n’és perfectament conscient, ja que en la primera etapa a primera divisió va tornar les dues vegades amb les mans buides i havent estat incapaç de marcar-hi ni un sol gol.

Un dels hàndicaps que tindrà avui l’equip de Míchel és l’absència d’Arnau Martínez per sanció. El jove lateral va veure la desena targeta groga de la temporada dimarts en el duel contra el Madrid, i avui deixarà un forat al lateral dret. Valery i Yan Couto són els dos principals candidats a ocupar la seva posició, però també hi ha moltes possibilitats que Míchel directament aposti per fer un canvi de dibuix, tornant als tres centrals amb la figura de Javi Hernández o bé de Bernardo o David López, ja recuperat. Si fes això, Miguel i Yan Couto, acostumat a jugar d’extrem en les últimes aparicions, serien els principals candidats a ocupar els carrils. Més enllà d’aquest possible retoc tàctic per la baixa d’Arnau, no és probable que Míchel faci gaires canvis en l’onze respecte de la victòria contra el Madrid, tenint en compte que si Míchel vol fer rotacions en algun moment –dins les possibilitats que donen les nombroses baixes–, siguin més aviat en el partit de dijous contra el Mallorca.

PENDENT

El Girona ha de tornar a la millor versió fora de casa, on no guanya des del febrer

CAP AL SOSTRE

Si el Girona guanya tindrà el descens a 13 punts, més que en tota aquesta temporada

Stuani, baixa per molèsties

Una molt bona notícia per al Girona és el retorn a la convocatòria de David López, que havia estat baixa les dues últimes setmanes per una lesió muscular. El retorn del defensa barceloní, que difícilment serà titular, fa que Míchel torni a tenir els cinc centrals de la plantilla disponibles. Ara bé, també hi ha males notícies relacionades amb la infermeria, i és que Míchel va informar ahir que Stuani serà baixa per al partit d’avui per unes molèsties al quàdriceps de la cama dreta. El davanter uruguaià, que va jugar sense problemes aparents l’última mitja hora contra el Madrid, es farà més proves en els pròxims dies per conèixer l’abast exacte de la possible lesió.

El coixí continua sent de 10 punts

Si la tranquil·litat del Girona per complir amb l’objectiu de mínims de mantenir-se a primera divisió ja era absoluta, els resultats de la jornada han acabat d’afavorir els de Míchel. El Cadis, que encetava la jornada sent l’equip que marcava la permanència amb 32 punts, va aconseguir una victòria vital contra el València, que trenca amb la reacció dels de Baraja en les últimes jornades. La millor notícia per als gironins, però, és que la diferència amb la zona de descens continuarà sent, passi el que passi avui al Sánchez Pizjuán, com a mínim de 10 punts, ja que l’Espanyol va aconseguir la victòria contra el Getafe i ara els madrilenys i els blanc-i-blaus ocupen la zona de descens amb 31 punts. Fins i tot, en cas de guanyar avui, la salvació podria ser matemàtica dijous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)