Girona

Una lluita que no angoixa gens

El Girona afronta les últimes jornades immers en la lluita per Europa, un objectiu de molt més ben portar que la salvació

Contra els cinc rivals que resten, els de Míchel només van sumar un punt en la primera volta

La tercera temporada del Girona en primera divisió, la primera de la segona etapa, és a punt d’acabar i no hi ha dubte que, passi el que passi, serà tot un èxit. I és que el més important era mantenir la categoria, i els de Míchel ho han aconseguit amb una solvència espectacular, rendint molt per sobre de l’Almeria i el Valladolid, els altres nouvinguts en la categoria, que, tot i no ser ara mateix en zona de descens, hauran de remar de valent per garantir-se la continuïtat en primera divisió. Per al Girona, en canvi, la història és completament diferent, perquè els blanc-i-vermells arriben a les últimes cinc jornades de lliga en una setena posició que, si la temporada s’acabés avui, els donaria el bitllet per la Conference League. Per tant, sí, el Girona arriba al final de curs jugant-se coses importants, però en cap cas la possibilitat d’anar a Europa. Un privilegi indescriptible que s’allunya molt de la lluita en què es podia esperar inicialment que els gironins estarien immersos, que és la de la permanència. I, és clar, és una lluita de molt més bon dur, que no genera cap angoixa i de què tot el que en surti serà positiu.

Des del vestidor, amb Míchel al capdavant, no es vol parlar de la paraula Europa i l’únic que es diu obertament és arribar als 53 punts. Però és clar que, estant en posició europea a falta de cinc jornades, a cinc punts del sisè i a set del cinquè, les possibilitats d’aconseguir un bitllet europeu són més a prop que mai. El que acabi passant dependrà del que el Girona faci les cinc jornades que li resten, que no seran gens fàcils.

El Girona arrencarà la recta final, després de gairebé deu dies de descans per la disputa de la final de la copa, visitant dissabte el camp de la Real Sociedad, que es troba en la quarta posició i amb un coixí de set punts respecte del Vila-real. Després, els de Míchel rebran, precisament, el Vila-real, visitaran el Celta, rebran el Betis i tancaran la lliga al camp de l’Osasuna. Un calendari exigent, amb un rival en zona de lliga de campions, tres duels directes contra equips que, de moment, aspiren a jugar a Europa la temporada que ve –el Vila-real ho té molt lligat i l’Osasuna en l’última jornada podria haver-se quedat fàcilment sense possibilitats– i un duel contra un Celta que, aparentment, no s’hi juga res, amb la permanència molt ben encarrilada i a vuit punts del Girona.

Cada partit serà determinant per al destí dels gironins al final de temporada, perquè, per darrere, l’Athletic, el Rayo, l’Osasuna i el Sevilla aspiren com a mínim a assaltar la setena posició dels gironins. L’objectiu, doncs, és sumar el màxim de punts possibles. Per això, el que és indispensable és que el Girona millori, de llarg, els resultats que va aconseguir en la primera volta contra aquests mateixos rivals, ja que el balanç va ser d’un sol punt dels quinze possibles amb les derrotes contra la Real Sociedad (5-3), el Vila-real (1-0), el Celta (0-1) i el Betis (2-1). L’únic punt va ser a Montilivi contra l’Osasuna (1-1). Un balanç que, lògicament, no donaria cap opció d’anar a Europa, no permetria arribar als 53 punts i segurament no serviria per acabar entre els deu primers classificats.

Tothom hi té molt a dir

Dels set equips que s’estan jugant les posicions que donen accés a l’Europa League i la Conference League, només el Vila-real ho té molt ben encarrilat, però el calendari que queda a tots els equips implicats en la lluita serà especialment exigent. Principalment, perquè, més enllà del Mallorca i el Celta, que amb 41 i 39 punts, respectivament, són els dos equips que menys aspiracions tenen en aquest tram final de lliga, i de l’Elx, ja descendit, els altres disset equips de la lliga s’hi estan jugant alguna cosa. O si no són el Barça, el Madrid i l’Atlético, que ja tenen gran dificultat per si sols.

En aquest sentit, qui té un calendari lleugerament més assequible d’aquí al final de temporada és l’Athletic, que s’ha d’enfrontar a l’Elx i el Celta. Ara bé, si una cosa és clara és que bona part d’aquesta lluita per les posicions europees es decidirà en els duels directes entre aquests set equips implicats. Sense anar gaire lluny, el Vila-real, el Betis i el Girona tenen tres duels directes i l’Athletic, el Rayo i l’Osasuna, dos, mentre que el Sevilla només en té un. D’altra banda, l’Athletic i el Girona són els dos únics equips que no tenen pendent cap partit contra els equips que s’estan jugant la permanència, que en les últimes jornades sempre tenen una dificultat afegida, mentre que el Betis és l’únic que no ha de jugar cap partit contra els quatre primers.

DE TU A TU

Els duels directes entre els equips implicats tenen molts números per ser decisius

RIVALS DURS

El Girona se les haurà amb la Real Sociedad, el Vila-real, el Celta, el Betis i l’Osasuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)