Girona

El camí de Juanpe continua

El central canari amplia el contracte amb el Girona fins al 2024 i complirà la vuitena temporada consecutiva com a blanc-i-vermell

Amb la seva renovació, els cinc centrals del Girona tenen contracte per al curs que ve

El lligam entre el Girona i Juanpe no s’acabarà al final de temporada. El central canari, que la temporada passada va renovar automàticament després d’aconseguir l’ascens a primera divisió, acabava el contracte el 30 de juny, però el club va fer oficial ahir la seva renovació per una temporada més, fins al 2024, amb una opció d’un curs més addicional. Un acord idèntic al que es va signar fa unes setmanes amb Bernardo i que torna a posar de manifest que el club i el cos tècnic continuen creient en el que pot aportar la vella guàrdia dels jugadors supervivents al club respecte a la primera etapa a primera divisió. D’aquesta manera Juanpe, que va arribar al Girona l’estiu del 2016, continuarà escrivint la seva història com a blanc-i-vermell en la que serà la vuitena temporada consecutiva al club de Montilivi. Paraules majors, i és que ben pocs jugadors de la història moderna del club han arribat a aquesta fita. De fet, des que Jose va deixar el Girona el 2013, després d’haver-hi jugat vuit temporades (entre el 2005 i el 2013), cap jugador havia estat capaç d’encadenar un període tan llarg com a blanc-i-vermell.

La trajectòria de Juanpe al club gironí només s’entén arran de la lleialtat que hi ha entre Juanpe i el Girona, i és que al seu dia el central canari es va estimar més quedar-se a Montilivi a segona divisió A que acceptar ofertes de primera, i ara el club li retorna la confiança quan possiblement podria apostar per opcions esportivament més atractives. Però renovar Juanpe suposa mantenir un pilar dins del vestidor gironí. Segon capità les dues últimes temporades, el central canari s’ha convertit en una llegenda del Girona: és el tercer futbolista amb més partits en la història del club al futbol professional –el setzè en general– i el segon que més partits ha jugat amb el club a primera divisió, amb 84 partits, només superat per Stuani, que en suma 92. No hi ha dubte que amb aquest valor històric que té Juanpe dins el Girona la seva renovació va més enllà del que és estrictament esportiu.

Malgrat que aquesta no sigui la temporada que més es recordarà de Juanpe, el que és inqüestionable és que en aquestes últimes setmanes el canari ha tingut un pes important dins l’equip i també ha fet mèrits per aconseguir la renovació. Després d’un inici de curs molt irregular, en què va tenir errades puntuals en més d’un partit que van costar punts al Girona, Juanpe va haver de lamentar una lesió que el va tenir més de tres mesos sense jugar un cop havia perdut la titularitat. Això li va treure protagonisme, però aprofitant les lesions de David López ha tornat a tenir minuts de qualitat en aquest tram final i s’ha mostrat molt més solvent en línies generals que a l’inici de curs. En total, Juanpe suma 16 partits de lliga, 15 dels quals com a titular, i ha marcat un gol, el que va inaugurar el marcador al camp del Sevilla (0-2) ara fa deu dies.

Un complement més

L’acord per continuar una temporada més al Girona fa que els gironins facin un pas més a l’hora de planificar la plantilla per al curs que ve, i és que amb la seva renovació l’eix defensiu queda més que cobert. Bàsicament, perquè els cinc centrals que hi ha en la plantilla actual –Santi Bueno, David López, Bernardo, Juanpe i Callens– tenen contracte en vigor per al curs que ve. Això, lògicament, no vol dir que acabin continuant tots cinc, i és que el mercat pot moure moltes peces durant l’estiu. Ara bé, de moment el primer pas ja està fet i el Girona s’assegura tenir recanvis de certes garanties com els que ha tingut aquest curs, amb un rol per a Juanpe, Bernardo i Callens, que torna a apuntar més de complement que no pas de titular habitual.

Feina encarrilada

Un cop Quique Cárcel i la direcció esportiva han tancat la renovació de Juanpe, només queden dos noms sobre la taula de jugadors que acaben contracte el 30 de juny, i és que el tercer és Aleix Garcia, que ampliarà el vincle una temporada més automàticament un cop la permanència a primera divisió sigui matemàtica. Els casos que queden sobre la taula són el de Borja García, que ara mateix està lesionat i no pot sumar sobre la gespa però que manté converses amb el club pendent de si es pot arribar a un acord, i el de Juan Carlos, que ho té complicat per continuar una temporada més al Girona, sobretot si s’acaba tancant l’arribada de Gazzaniga en propietat –l’argentí acaba el contracte amb el Fulham.

EN QUEDEN DOS

Juan Carlos i Borja García són els únics que acaben contracte el 30 de juny

POCS PRECEDENTS

Des que Jose va deixar el Girona el 2013, cap jugador havia encadenat vuit cursos al club

EL SEGON

Només Stuani (92) ha jugat més partits a primera amb el Girona que Juanpe (84)

EL PROTAGONISTA

Des del primer dia al Girona no m’ha faltat res. Sempre m’han respectat i estic molt orgullós del meu lligam amb el club

AMB CERT PES

He viscut històries de tota mena i són més les vegades que he patit que les que hem celebrat
Juanpe Ramírez
central del girona

VALOR HISTÒRIC

Recordo amb molta estima la meva presentació. Aquell dia em va canviar la vida. Se’m posa la pell de gallina quan hi penso
Tot i un mal inici i una lesió, Juanpe ha jugat 16 partits de lliga, 15 dels quals com a titular
Amb la seva renovació el Girona mantindrà un any més la vella guàrdia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)