Girona

Que no els facin baixar del núvol

Després d’encadenar tres victòries en la lliga per primer cop, el Girona visita la Real Sociedad (14 h, Movistar LaLiga), l’obstacle més dur del que resta de lliga

La baixa per lesió de Taty posa les coses més difícils als de Míchel, que hauran de mostrar la seva millor versió en defensa per treure un resultat positiu d’Anoeta

El Girona ha tingut més d’una setmana per assaborir la victòria contra el Mallorca a Montilivi (2-1), que el va situar en una setena posició que li donaria la classificació per a la Conference League la temporada que ve. Avui, però, és el moment de continuar fent camí, ja que l’eufòria generada amb les tres victòries consecutives, contra el Madrid, el Sevilla i el Mallorca, es posa a prova en un dels camps més difícils de la lliga, el de la Real Sociedad. Segurament, l’obstacle més dur del que resta de lliga per als gironins, tenint en compte que en les últimes quatre jornades haurà de visitar els camps del Celta i l’Osasuna i tindrà dos partits molt exigents, contra el Vila-real i el Betis, però amb el factor Montilivi a favor. Posats a somiar, però, la visita a Anoeta suposa una oportunitat per deixar una altra pinzellada per a la història, perquè si una cosa li falta al Girona aquesta temporada, després d’empatar al Santiago Bernabéu i al Camp Nou, és guanyar al camp d’un dels equips que, presumiblement, jugaran la Champions la temporada que ve.

Guanyar a Anoeta no és un objectiu gens fàcil i només el Barça, el Betis i el Valladolid ho han aconseguit aquesta temporada i ningú ho ha fet des del febrer. I encara serà més complicat per als gironins tenint en compte les baixes importants amb què afronta el partit. Sobretot perquè a les baixes ja conegudes per lesió d’Ibra Kebé, Yangel Herrera, Toni Villa, Joel Roca, Aleix Garcia i Borja García s’hi ha sumat la de Taty, que era dubte i finalment no va entrar a la convocatòria arran d’un esquinç al turmell. L’absència de l’argentí minva moltíssim el potencial dels gironins, ja que després de marcar en els últims quatre partits disputats –amb el pòquer contra el Madrid inclòs– Taty era la principal amenaça ofensiva dels de Míchel. A més, sense l’argentí és molt probable que el Girona s’hagi de plantejar el partit d’una manera més conservadora, perquè si ja era un dia que els gironins havien d’assumir que era fàcil perdre el domini de la possessió, sense la pressió de Taty encara sembla més clar.

Amb la previsió de veure un Girona més conservador defensivament i buscant les transicions ràpides que tan bé van funcionar contra el Madrid –amb l’amenaça en el joc aeri a l’àrea de Stuani–, el que és clar és que els gironins hauran de mostrar la seva millor versió en defensa per estar al nivell del partit al camp del Sevilla, segurament la millor referència per als gironins perquè també va servir per demostrar que lluny de Montilivi l’equip pot competir igual de bé.

Decisiu per a la lluita

Aconseguir un bon resultat a Anoeta permetria al Girona allargar l’estat d’eufòria i continuar fent camí cap als 53 punts, a més de posar pressió a la resta d’equips que lluiten per arrabassar la setena posició al Girona i entrar a Europa. El destí ha volgut que en aquesta jornada els que estan classificats entre el quart i el novè lloc s’enfrontin entre ells. Això sí, la Real Sociedad menja a part, perquè té molt ben encarrilada la classificació per a la Champions. Per al Girona, però, la jornada suposa una oportunitat per donar una estocada més als rivals, ja que els dos equips que podrien superar els gironins aquesta jornada tenen visites molt exigents, perquè l’Athletic juga aquesta tarda al camp del Vila-real i el Rayo Vallecano visita dilluns el camp del Betis.

GUIÓ DIFERENT

Presumiblement sense el control de la possessió, els gironins hauran de trobar armes a dalt

JORNADA CLAU

El Girona tindrà un ull en l’Athletic i el Rayo, que visiten el Vila-real i el Betis, respectivament

Sense Taty, una de cada

El de demà serà tot just el tercer partit que Taty Castellanos no serà a la convocatòria. L’absència de l’argentí lògicament és importantíssima: quan ha estat disponible sempre ha estat titular, excepte en el partit al camp del Vila-real. Les dues absències anteriors de Taty s’havien produït per sanció després de veure la cinquena i la desena targeta groga de la temporada. El primer partit sense l’argentí va ser a Montilivi contra el Sevilla, en la 17a jornada, i el Girona va resoldre el partit amb una gran victòria gràcies als gols de Stuani i Yangel Herrera (2-1). En canvi, en la segona absència de Taty, en la 30a jornada, el Girona va trobar molt a faltar l’argentí i va perdre al camp del Valladolid (1-0) generant molt poc en atac.

Anoeta, inexpugnable

El repte que ha d’afrontar avui el Girona és gran, i a més tindrà la història en contra perquè fins ara els gironins han visitat set vegades el camp de la Real Sociedad i no han estat capaços de guanyar-hi mai. De fet, el balanç és molt pobre, amb dos empats i cinc derrotes. Les tres primeres visites a la Real, això sí, van ser en les dècades dels trenta i quaranta, mentre que els últims quatre precedents sí que són més recents i a Anoeta. Els dos primers, els cursos 2008/09 i 2009/10, a 2a divisió A, amb un empat i una derrota del Girona, i els dos segons, en la primera etapa a l’elit, amb un empat a zero el curs 2018/19 i una derrota contundent (5-0) la temporada 2017/18 amb Imanol Alguacil com a tècnic interí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)