Girona

Montilivi té la clau d’Europa

El Girona rep a l’estadi de Montilivi el Vila-real amb la intenció de mantenir la posició de Conference League i pressionar els rivals que l’estalonen (14 h, Movistar LaLiga)

Els gironins han guanyat els últims quatre partits davant de la seva afició i saben que mantenint la línia les possibilitats de jugar a Europa creixeran de manera aclaparadora

El Girona afronta la primera de les últimes quatre finals de lliga en plena lluita per accedir el curs vinent a Europa. Després d’encadenar tres victòries i situar-se en setena posició, i de reaccionar de manera brillant a un 2-0 al Reale Arena contra la Real Sociedad, l’equip dirigit per Míchel Sánchez ha perdut la por i es veu capaç, arribats fins a aquest punt, de donar-ho tot per fer-la grossa, disputar competicions europees i, de retruc, complicar la vida un altre estiu al director esportiu, Quique Cárcel, el primer que no veia del tot clar jugar a Europa però que ara ja és un més en el discurs de no frenar la inèrcia i intentar-ho fins al final. El primer assalt serà a Montilivi, el millor escenari possible, contra un Vila-real en forma que també vol pressionar la Real en la batalla per accedir a la Champions. Conscients, els groguets, que el repte és complicat –els donostiarres tenen cinc punts més–, obtenir els tres punts de Montilivi els asseguraria competir a Europa, el principal objectiu que es marquen en cada campanya.

Sèrie increïble a casa

L’equip dirigit per Míchel està firmant una segona volta de lliga brutal (el tercer millor). I això, pels punts que ha pogut sumar davant de la seva afició. Molts. Tants com 18 dels 21 possibles, és a dir, sis victòries en els set duels que hi ha disputat. Unes dades a l’abast dels més grans de la competició, del Barça, el Madrid i l’Atlético, i prou.

El Girona ha mostrat com a local la seva millor versió, i sap que si la continua mostrant en els dos partits que li queden, contra el Vila-real (el cinquè) i el Betis (el sisè), ja en la penúltima jornada, tindrà a tocar el somni, el repte i a la fi el nou objectiu.

Tret de dues derrotes consecutives, contra el Valladolid a casa (1-2) i al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (2-1), el conjunt dirigit per Quique Setién compta gairebé els partits disputats en els darrers dos mesos i mig per victòries –vuit victòries més i dos empats–. De fet, en les últimes quatre jornades, els groguets han sumat 10 punts de 12 possibles (igual que el Girona), confirmant que acaben la temporada òptimes condicions i amb la sensació que se’ls farà curta la lliga, després d’haver-se aclimatat als mètodes del cantàbric a mitja campanya, per la sortida de l’anterior tècnic, Unai Emery.

A Montilivi es veuran les cares dos equips que volen la possessió de la pilota, que compten amb jugadors tècnics que la volen i amb desequilibri a la zona tres. Tots dos hi arriben amb baixes sensibles, però el conjunt de la Plana, amb plena reinserció del seu jugador franquícia, el badaloní Gerard Moreno, un futbolista diferencial, molt mòbil, amb última passada i molt de gol. El català s’ha perdut molts partits aquest curs per culpa de les lesions, que l’estan martiritzant en l’últim any. Tot i el contratemps –de notar-ho, ho han notat–, la plantilla del Vila-real sembla no tenir fi –així és com ha de ser quan participes en tres competicions diferents: la lliga, la copa i per Europa–, i de sota la màniga Setién s’ha tret un as en forma de revelació, Nicolás Jackson –sis gols en la sèrie victoriosa dels darrers quatre partits–, o la consagració a l’elit de jugadors com ara Chukwueze, Yeremy i Baena. Tots com a denominador comú amb trajectòria pel planter grogueta. El de Roquetas i Terrats, herois de l’ascens, tornen a Montilivi, i per un dia, rivals.

INCREÏBLE

En la segona volta, el Girona ha vençut en sis dels set partits que ha jugat a Montilivi

EN FORMA

El Vila-real ha sumat 10 dels últims 12 punts possibles, com el Girona

Taty, recuperat de l’esquinç

Míchel va confirmar en la roda de premsa prèvia al partit entre el Girona i el Vila-real que el Taty Castellanos estarà a plena disposició, ja que s’ha entrenat amb normalitat. L’argentí es va perdre l’últim matx contra la Real per culpa d’un esquinç al turmell que es va fer pocs dies abans del duel i que li va impedir poder-se recuperar. Amb Taty afegit per a la causa, el tècnic de Vallecas també va explicar que Yangel Herrera serà un més en la convocatòria però que, per contra, manté les baixes d’Ibra Kebé i Toni Villa, fins el que queda de curs, i de Borja García i Aleix Garcia, aquests dos amb possibilitats de recuperar-los aviat. Tampoc hi serà Oriol Romeu, per culpa de l’expulsió per doble amonestació al Reale Arena.

Els dos últims precedents, en la copa

El Girona ha rebut la visita del Vila-real nou vegades, tot i que només cinc han estat en la lliga –tres en la copa, en els últims dos precedents, i la primera en la tornada de la final del play-out de permanència a segona, el curs 1970/71–. El conjunt blanc-i-vermell només ha guanyat el groguet dues vegades, en uns trenta-dosens de final de la copa, la campanya 2004/05, amb Eloi Amagat com a heroi (2-1), i la segona, la 2012/13 (2-0). En la resta dels set precedents, victòries dels de la Plana Baixa, que a primera van vèncer 1-2 i 0-1 en les visites del curs 2017/18 i 2018/19 i que en dos anys consecutius van trepitjar Montilivi per jugar-hi els setzens de final de la copa, el curs 2019/20 (0-3) i els vuitens (0-1), el 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)