Girona

Patrimoni blanc-i-vermell

El Girona amplia i millora el contracte del tècnic Míchel Sánchez fins al 2026 i consolida un projecte d’èxit

“És on he estat més feliç i el millor lloc per continuar creixent”, diu el tècnic

El Girona i Míchel Sánchez. O Míchel Sánchez i el Girona. Aquest binomi que va néixer el 9 de juliol del 2021, avui fa 693 dies, té corda per estona, perquè per sort no hi ha hagut cap sorpresa i el club gironí va poder segellar ahir la renovació del tècnic de Vallecas fins al 2026 després de tancar un acord d’ampliació i millora del contracte que unia les dues parts fins al final de la temporada que ve. Una notícia que per a molts té el mateix valor que haver aconseguit la permanència a primera divisió, i és que si una cosa ha quedat clara en aquestes dues últimes temporades és que Míchel Sánchez s’ha convertit en el líder visible del projecte esportiu del Girona.

La sintonia entre el tècnic i el club és absoluta, i de fet ha estat el motiu principal perquè el tècnic hagi apostat per continuar a Montilivi tot i haver despertat l’interès de clubs més potents com ara el Vila-real –la mostra és que els groguets van confirmar ahir mateix Quique Setién per al curs que ve. “Estic molt feliç amb la renovació. Per mi, per la meva família i pel cos tècnic que també ha renovat. Suposa un pas endavant perquè és el lloc on he estat més feliç. I ho estic perquè tinc la confiança de tothom. Quique Cárcel és molt important per a mi, ja que pensem de la mateixa manera. Igual que Ferran Soriano, Pere Guardiola i Delfí Geli, que són gent molt important que noto que estan amb mi. Això fa que el Girona sigui el lloc perfecte per continuar creixent en el món del futbol”, va dir ahir Míchel als mitjans del club després de fer-se oficial l’ampliació del contracte fins al 2026.

Dins i fora la gespa

La renovació de Míchel és la consolidació d’un projecte que va començar el curs passat. Després d’un mal inici a 2a divisió A, el club va reforçar la figura del tècnic perquè es creia en el que s’estava fent, i de fet es va renovar el seu contracte abans de saber que es jugaria el play-off d’ascens. Acabar aconseguint el retorn a primera i els grans resultats obtinguts durant aquest curs no han fet més que reforçar el projecte a llarg termini del Girona, que fa el pas definitiu amb aquesta ampliació de contracte, que farà que Míchel Sánchez continuï dirigint l’equip les tres pròximes temporades.

És el pas que necessitava el Girona, que des que Pablo Machín va deixar el club l’estiu del 2018 no havia estat capaç d’encertar amb cap dels entrenadors que havia tingut i només Francisco havia aguantat més d’una temporada. Ara, amb una filosofia de joc clarament marcada, Míchel ha convertit el Girona en un dels equips més atractius de veure de la primera divisió. I el més important, segurament el més recognoscible en tots els partits que ha disputat, deixant de banda algunes desconnexions puntuals en els partits a domicili.

Amb Míchel, doncs, el Girona s’assegura mantenir un camí marcat per als pròxims anys. I això vol dir, d’una banda, consolidar un vestidor que ha respost a meravella al costat de Míchel, amb una base de jugadors amb experiència però amb molts joves que han crescut moltíssim els dos últims anys i que amb el de Vallecas ho podran continuar fent si s’acaben quedant. D’una altra banda, a la vegada, mantenir Míchel de ben segur que serà un reclam per a molts jugadors en aquest mercat d’estiu. “Amb Quique Cárcel ja estem parlant de les necessitats per a la temporada que ve, però primer hem d’acabar de la millor manera possible aquest últim partit”, va indicar el tècnic.

Tot el que Míchel ha aconseguit sobre el terreny de joc, fent que el Girona somiï la classificació per a la Conference League, és només un dels aspectes que converteixen el tècnic en patrimoni blanc-i-vermell. I és que, més enllà dels resultats, la connexió del tècnic amb el club, l’afició i la ciutat ha estat absoluta. De fet, que un dels càntics favorits de l’afició blanc-i-vermella aquesta temporada sigui el de Míchel català” ho resumeix a la perfecció. Perquè si una cosa ha fet el tècnic des que va arribar a Montilivi ha estat adaptar-se a meravella, entenent quina és la idiosincràsia del Girona i de Catalunya. Entre d’altres, aprenent català des del dia que va arribar al club.

Apunta a ser llegenda

Míchel té clar que vol celebrar de la millor manera possible la renovació tancada ahir i això vol dir guanyar diumenge a El Sadar en l’última jornada de lliga per arribar als 52 punts. Això sol ja voldria dir fer història, perquè seria la millor temporada de la història del club, però si a més l’Athletic no guanya al Bernabéu el Girona obrirà la porta d’Europa per primera vegada. “L’equip està bé i preparat per a un partit que serà molt difícil, però tenim la il·lusió de fer el millor partit de la temporada i, per què no, lluitar per aconseguir un somni, que seria anar a Europa. Fer els 52 punts ja seria molt, però pot ser que tingui el premi d’Europa, que seria un somni per a nosaltres i per a l’afició”, va dir Míchel, sempre ambiciós.

Més enllà de l’oportunitat que té el tècnic de Vallecas per fer història amb el Girona aquest diumenge, la renovació obre una altra finestra per a Míchel, i és que si el tècnic complís els tres anys que li queden ara de contracte es convertiria en una llegenda del Girona, ni més ni menys. Fins ara, cap entrenador de la història del club ha dirigit l’equip durant cinc temporades consecutives, un fet que passarà si el tècnic madrileny compleix el seu contracte amb el Girona. Si es donés aquest cas, Míchel també es convertiria en l’entrenador que més partits ha dirigit el conjunt gironí en el futbol professional superant els 189 partits de Pablo Machín. De fet, el de Vallecas ja és el tercer d’aquesta taula amb 89 partits i té molt a prop els 103 que va dirigir Raül Agné en la LFP. Si superés Machín, un repte que podria complir completant les pròximes tres temporades, segons els partits disputats en la copa o en competició europea, és superar Alfons Muñoz (208 partits) i Emilio Aldecoa (221), els dos tècnics que han dirigit més partits de la història del club –Machín completa el podi.

EL PROTAGONISTA

Estic molt feliç en el Girona i amb la meva renovació. És un pas endavant. Amb el club pensem igual i sento que tothom està amb mi
Tenim la il·lusió de fer el millor partit del curs. Jugar a Europa seria un somni per a l’equip i l’afició
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Ja hem parlat de les necessitats de la temporada que ve, però primer hem d’acabar aquesta de la millor manera possible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)