Girona

Aleix, gironí fins al 2026

Renovat. El mig, que havia renovat fins al 2024 automàticament després de confirmar-se la permanència a primera, amplia dues temporades el seu vincle amb el conjunt blanc-i-vermell

Bon moviment als despatxos el que fa el Girona, que s’assegura per dos cursos més la continuïtat d’un dels puntals de l’equip en les últimes dues temporades brillants. Aleix Garcia ha ampliat el vincle que l’unia al conjunt blanc-i-vermell un any més a l’estipulat en l’acord de renovació automàtica, que es va fer efectiva una vegada els gironins van assegurar de manera matemàtica la seva permanència a la primera divisió. El d’Ulldecona tenia contracte amb el club fins al 2024 però amb el nou acord, la unió s’enfila fins al 30 de juny del 2026 amb les respectives millores contractuals per a les dues parts.

Aleix Garcia ha sumat aquest any el seu quart curs com a gironí en dues etapes diferents. Entre el 2017/18 i el 2018/19, el migcampista va militar al club com a cedit pel Manchester City i, l’estiu del 2021, després d’acabar una breu etapa amb l’Eibar (anteriorment també va militar al Mouscron i el Dinamo de Bucarest), va firmar en propietat com a blanc-i-vermell amb l’objectiu d’ascendir a primera, com així va succeir. En aquesta segona etapa al Girona, el del Montsià ha assolit un nivell magnífic coincidint amb la direcció de l’equip per part de Míchel, que ha dotat el mig de galons i responsabilitats en el joc de creació que l’han permès despuntar, sobretot, en aquesta última campanya en la màxima categoria.

Aleix Garcia ha jugat aquest curs 30 partits de lliga i dos més de copa (2.459 minuts en total i una diana) i ha format una dupla sòlida i de qualitat amb Oriol Romeu, també d’Ulldecona, amb qui ha assolit un nivell d’entesa a la sala de màquines de la qual l’equip ha sortit molt beneficiat. Tot i l’interès d’algun club estatal i estranger, el talentós migcampista de només 25 anys (el 28 de juny en farà 26) ha decidit continuar en l’equip que ha cregut sempre en ell, tant en les primeres experiències cedit pel City, com després de tastar aventures poc fructíferes a Bèlgica i Romania, que el van dur a acabar a l’Eibar i ser part de la plantilla guipuscoana que va baixar a segona.

Encara que ja tenia contracte garantit amb el club fins al 2024, el Girona ja té de cara a la temporada 2023/24 divuit jugadors del primer equip amb contracte comptant els lesionats Ibra Kebé i Toni Villa, sense data de retorn. A la porteria Gazzaniga va firmar fins al 2025 en propietat, i Toni Fuidias té contracte que expira el mateix any que l’argentí. Els cinc centrals mantenen vinculació, igual que Arnau Martínez, Miguel Gutiérrez, Oriol Romeu, Tsygankov, Valery i Stuani, a més de Manu Vallejo i Ramon Terrats, que han tornat de la seva cessió a l’Oviedo i el Vila-real encara que la seva continuïtat sigui més que dubtosa.

També han tornat de cessió Ureña, Pau Víctor, Gabri Martínez, Ilyas Chaira, Àlex Sala, Arnau Ortiz i Èric Monjonell. En cada cas, la direcció esportiva decidirà el pròxim pas en la seva trajectòria, si bé és cert que algun d’ells farà la pretemporada amb el primer equip per ser avaluat de nou.

AQUEST CURS

Aleix ha disputat 30 partits de lliga i dos de copa (2.459 minuts i un gol en total)

APOSTA MÚTUA

El mig suma ja quatre campanyes al club i amb Míchel ha assolit un nivell brillant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)