Girona

El Girona segella la porteria

Girona El club gironí fa oficial la renovació de Juan Carlos fins al juny del 2024 i s’assegura la continuïtat dels tres porters –amb Gazzaniga i Fuidias– per al curs que ve, a diferència de l’any anterior

El Girona va fer oficial ahir a primera hora del matí la renovació de Juan Carlos. Tal com va avançar L’Esportiu, el porter manxec firma per una temporada més, fins al juny del 2024, amb el conjunt blanc-i-vermell. El club i el jugador han firmat un contracte a la baixa, per tan sols una temporada, a diferència de la seva última renovació, l’any 2021. El manxec ha acceptat el rol que li ha tocat viure aquesta temporada i arrencarà un nou curs amb la complicada tasca de competir contra un jugador en un estat de forma molt bo, Gazzaniga, i un altre, més jove, que vol demostrar tot el seu potencial en terres gironines, Toni Fuidias. Uns minuts que aniran molt cars.

El futbolista nascut a Guadalajara disputarà la cinquena temporada consecutiva a Montilivi. El Girona ha valorat la seva trajectòria al club i la seva importància dins del terreny de joc per retornar l’equip a primera divisió. Aquesta temporada, però, el castellà ha vist com Gazzaniga li agafava el paper de la titularitat a partir de la jornada 10, després de la derrota als Jocs del Mediterrani contra l’Almeria. Des d’aleshores, el seu paper ha estat secundari, com el de Fuidias, jugant un duel de copa.

Un capità involucrat

Des de la temporada 2021, Juan Carlos és un dels capitans de la primera plantilla del Girona. No és cap sorpresa després de veure la importància que ha adquirit des que va fitxar pel Girona a segona divisió. Sense anar més lluny, el de Castella-la Manxa va ser una peça imprescindible per assolir l’ascens l’any passat, el primer de Míchel a la banqueta gironina. Tot i que en un tram mitjà de la competició Ortolà li va guanyar el lloc, el canvi va ser efímer, ja que el manxec va jugar l’últim tram, i més decisiu, del curs. Juan Carlos va aconseguir catorze porteries a zero, entre aquestes en dos enfrontaments de play-off. A més a més, el de Guadalajara va firmar actuacions brillants a Burgos o a Eibar, partits clau perquè el conjunt gironí pogués celebrar, el 19 de juny, el preuat ascens. Una història amb un final feliç.

Ara sí, deures fets

En la confecció de la plantilla de l’anterior curs, el Girona va haver d’arribar fins a l’últim moment del mercat per poder tancar la porteria. Quique Cárcel i la resta de la direcció esportiva va treballar de valent per trobar dues figures a correcuita. Durant la pretemporada, Adrià Ortolà va abandonar la disciplina del conjunt gironí després de rescindir el contracte. D’altra banda, Jona Morilla, capità del filial amb dinàmica del primer equip, tampoc va continuar a Girona i va anar al filial del Burgos. Això deixava un buit difícil d’omplir.

El jove porter gironí Lluc Matas va ser l’acompanyant de Juan Carlos en els partits preparatoris i en les primeres jornades. Això no obstant, l’equip va poder competir durant el mes de setembre amb els tres porters en la dinàmica dels de Míchel; Toni Fuidias i Paulo Gazzaniga s’unien a la feina del manxec defensant la porteria blanc-i-vermella. Deu mesos més tard, la situació s’ha capgirat de dalt a baix. El mes de juny, quan fa només dues setmanes que va concloure la lliga a Pamplona, el Girona ha anunciat el fitxatge de Gazzaniga i la renovació, ahir, del veterà porter nascut a Guadalajara.

FINS AL 2024

Juan Carlos firma per un curs més amb el Girona, on jugarà per cinquè any consecutiu

DEURES FETS

El mes de juny, el Girona té tancada la línia de porters amb Juan Carlos, Fuidias i ‘Gazza’

MÉS DE 121 MATXS

El manxec és un dels capitans i ha estat una peça clau en l’ascens a primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)