Girona

Buscant l’encaix amb Borja

Borja García acaba contracte amb el Girona el 30 de juny i les dues parts treballen per ampliar el vincle un any més

El jugador i el club estan condemnats a entendre’s però es busca la millor solució per a cada una de les dues parts

Quan dues parts volen el mateix en el món del futbol se sol dir que estan condemnades a entendre’s i arribar a un acord, però en tota negociació cadascú defensa la seva posició i el millor per a un mateix. I aquest és el punt en el qual es troben el Girona i Borja García. El club no veuria malament que el migcampista de 32 anys continués una temporada més, com a mínim, amb unes condicions inferiors a les actuals, i el futbolista vol continuar en l’entitat, tot i que no a qualsevol preu. A falta de només cinc dies perquè s’acabi el contracte que uneix al madrileny amb el Girona, el representant del jugador i el club blanc-i-vermell treballen per trobar solucions i l’encaix per anunciar la continuïtat d’un dels emblemes, el jugador que juntament amb Àlex Granell ha defensat més vegades la samarreta de l’equip en el futbol professional. A més, hi ha una altra carta damunt de la taula, i és que Míchel és partidari de la continuïtat d’un jugador predilecte per a ell, que ja va convèncer per tal que anés a l’Osca, club que dirigia, l’estiu del 2020, i per qui va lluitar perquè tornés al Girona només un any després ja amb el de Vallecas a la banqueta gironina.

Amb Bernardo, Juanpe i Juan Carlos renovats des de fa setmanes, ara podria ser el torn de Borja García, una altra de les peces bàsiques dels darrers anys del Girona. El futbolista ha jugat enguany només 11 partits (10 com a titular) després de recuperar-se d’una greu lesió que es va fer en la tornada de les semifinals del play-off d’ascens del curs passat al camp de l’Eibar. En la tornada, la incidència de Borja García en els esquemes de Míchel, però, va ser màxima. Després de més de mig any sense jugar, contra el Vila-real va reaparèixer disputant els darrers 15 minuts, però en la jornada següent, la primera de la segona volta contra el València a Montilivi, ja va ser titular –en va encadenar 10 més, fins que es va tornar a lesionar– i va fer la diana de la victòria blanc-i-vermella. Borja es va complementar la mar de bé amb Oriol Romeu i Aleix Garcia al centre del camp guanyant la partida a Iván Martín en molts partits, fins que Aleix es va lesionar.

El migcampista va aportar equilibri i va ser un bon enllaç entre el mig del camp i la parcel·la més ofensiva. A Borja, se’l va veure bé en el joc de combinació però també pel que fa a la pressió i la recuperació de la possessió. Si no fos per la lesió que es va acabar de desenvolupar contra l’Elx a la fàscia del peu –el madrileny va jugar diversos partits amb molèsties físiques de diversa consideració–, segur que hauria continuat comptant per a Míchel, que sempre que ha tingut el futbolista en plenes condicions l’ha posat a dins del terreny de joc.

Una negociació

Els contratemps físics constants que està patint darrerament Borja García, a més d’un hipotètic i lleuger canvi de rol durant el curs vinent, podrien ser els principals motius que han mogut el club a oferir un contracte a la baixa al jugador, aplicant una fórmula que amb Juan Carlos li ha funcionat, i jugant amb el desig del mateix Borja de mantenir-se vinculat al Girona. El madrileny ja va marxar del club per anar a l’Osca de Míchel el curs 2020/21 després d’encadenar cinc campanyes com a blanc-i-vermell, assolir l’ascens a primera i el posterior descens, a més de disputar i perdre dues finals del play-off contra l’Osasuna, el 2016, i l’Elx, el 2020. Lluny de Girona, Borja no va ser feliç, sabedor que, en terres gironines, s’hi sent com a casa, en un entorn ja conegut i una vida establerta fora del futbol.

Una de les solucions que podria acostar una mica més les posicions són els anys que acabi oferint el club al jugador –si en són més d’un, la perspectiva del futbolista canviaria–, o també les bonificacions i clàusules que es puguin generar en el contracte a còpia de partits jugats o bé per objectius, que li permetin ampliar el vincle en un futur –amb Juanpe Ramírez es va afegir una clàusula d’aquest estil en la darrera renovació.

Encara que totes les parts volen el mateix (club, jugador i tècnic), i l’entesa ha de ser un fet, en el món del futbol qualsevol aparició d’un altre element en forma d’oferta llaminera, projecte nou, etc. podria fer-ho canviar tot. El que és clar és que Borja García, amb 32 anys, encara pot oferir molt futbol i seria un recurs preuat per a Míchel de cara al curs vinent a primera.

A LA BAIXA

El club intenta aplicar amb Borja la fórmula que va funcionar amb Juan Carlos

LA LLUITA

Les clàusules i els ‘bonus’ que es puguin incloure podrien apropar les posicions

HI TÉ MOLT A DIR

Míchel va fer força perquè Borja tornés el 2021, i ara voldria que renovés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)