Girona

Ofici per compartir

Daley Blind, un mundialista amb més de mig miler de partits com a professional de primer nivell, es pren “feliç i amb molt d’orgull” l’etapa a Montilivi, lligat per dues temporades

“M’agrada molt la idea de joc i el projecte”, diu el neerlandès després de parlar amb Míchel

Té 33 anys i ha jugat poc en el seu últim equip, però no és precisament un club menor sinó el Bayern de Múnic. Daley Blind, amb més de mig miler de partits en el futbol professional de primer nivell, és un senyor reforç per al Girona, que l’ha convençut amb un contracte per a dues temporades. Llegenda de l’Ajax i centenari amb la selecció neerlandesa, l’esquerrà es pren amb felicitat i orgull l’experiència que començarà com a blanc-i-vermell. Pendent de conèixer els seus nous companys –demà comença l’activitat–, Blind explica les sensacions que té un cop confirmat el fitxatge en una entrevista amb els mitjans del club.

El neerlandès arriba a Montilivi amb un currículum de primer nivell i amb un discurs clar: “Estic molt content d’estar aquí i molt orgullós de jugar amb el Girona i formar part d’aquest projecte. Espero ajudar l’equip properament.” L’excapità de l’Ajax –representat com Viktor Tsygankov per l’agència SEG Football, de la qual és accionista Pere Guardiola– fa temps que manté contacte amb els responsables del club, per valorar la possibilitat d’afegir el Girona a una llista de clubs amb l’Ajax, el Groningen, el Manchester United i el Bayern. “Estic molt content per aquest nou pas en la meva carrera. Vaig parlar amb el Girona abans i em van transmetre molt bones sensacions. Aquest estiu, un altre cop, també he tingut bones impressions. Per això estic molt content d’estar aquí.” L’esquerrà elogia el creixement del club amb el qual s’ha unit per a dues temporades: “Per descomptat ja havia sentit a parlar del Girona. Crec que el Girona té un gran projecte, per com el presenten i com el construeixen.”

Conversa amb Míchel

Naturalment, Daley Blind ha parlat amb els màxims responsables esportius del Girona abans de concretar el seu fitxatge. També ho ha fet amb Míchel Sánchez, malgrat les dificultats idiomàtiques. “La conversa amb Míchel va ser molt bona, vam parlar molt de futbol. Vam tenir alguna dificultat amb l’anglès i el castellà, però ell està aprenent anglès i jo castellà. Tot anirà millor. El futbol és una llengua internacional i vaig entendre perfectament les seves idees”, explicava el futbolista. “Vam conversar sobre futbol, em vaig mostrar molt interessat i i amb ganes de conèixer millor el projecte. Em va agradar la conversa amb el tècnic.” El sedueix, segons assegura, l’estil de joc que Míchel ha aplicat a Montilivi: “He parlat amb l’entrenador i l’estructura tècnica i la seva idea de futbol m’agrada molt. Volen jugar un futbol d’atac, tenir la possessió i crear moltes ocasions, i m’agrada molt formar part d’això.”

Central, lateral i pivot

A més de l’experiència, Daley Blind ha d’aportar polivalència perquè és capaç d’adaptar-se a diverses posicions de l’esquema de Míchel. “Puc jugar en diferents posicions. Això és cosa de l’entrenador, on em necessiti. M’agrada jugar al darrere, com a central, a l’esquerra o al mig del camp. En parlarem amb el mister, on li interessi més. Jo només vull ser important per a l’equip i ajudar amb tot el que pugui.” Predisposició màxima en el discurs d’un mundialista amb una trajectòria que fa respecte.

Puc jugar on em necessiti el tècnic; només vull ser important per a l’equip i ajudar-lo
Daley Blind
DEFENSA DEL GIRONA
He parlat amb l’entrenador i l’estructura tècnica i m’agrada molt la idea de futbol: joc d’atac, possessió i crear ocasions
Crec que el Girona té un gran projecte, per com el presenten i com el construeixen. Estic orgullós de formar part del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)