Girona

Una promesa brasilera per polir

Sávio Moreira, de 19 anys, arriba al Girona per aportar desequilibri en l’un contra un a la banda

L’extrem arriba cedit del Troyes, del City Football Group, que va pagar uns 6,5 milions d’euros per ell

Arribar i moldre. Això és el que va fer ahir Sávio Moreira, Savinho, amb el Girona, i és que la seva arribada al club gironí estava tan encarrilada que el club va fer oficial el seu fitxatge a primera hora del matí, a partir de les deu el brasiler ja estava entrenant-se amb els seus nous companys i al migdia trepitjava Montilivi per primera vegada per a la seva presentació oficial. L’extrem, de 19 anys, es converteix així, després del fitxatge de Daley Blind, en la segona cara nova per a la temporada 2023/24 en la plantilla d’un Girona que també ha tancat l’arribada en propietat de Paulo Gazzaniga i la continuïtat de Borja García amb un nou contracte per una temporada més. Són peces que a poc a poc comencen a perfilar quin serà l’equip que tindrà el tècnic, Míchel Sánchez, a les seves ordres, amb l’objectiu que el bloc s’assembli molt al que va tenir el de Vallecas el curs passat.

Savinho arriba a Montilivi cedit per una temporada procedent del Troyes de la segona divisió francesa, equip del City Football Group, que fa una temporada va fer una gran inversió pel futbolista pagant aproximadament sis milions i mig d’euros a l’Atlético Mineiro pel seu traspàs. Lògicament, amb els francesos a segona divisió, l’evolució del futbolista implicava jugar fora del Troyes i després d’estar el curs passat cedit al PSV, aquesta temporada Savinho intentarà justificar el preu que es va pagar per ell al Girona. I és que el brasiler aterra a Montilivi com un diamant en brut que s’ha de polir. “Ha tingut un estiu amb diferents opcions i ha triat venir aquí. Ens pot aportar molta riquesa en l’un contra un i serà diferencial. És un jugador molt jove i té un gran futur per endavant. Tot el que li puguem generar des del cos tècnic futbolísticament serà bo”, va dir ahir Cárcel en la seva presentació.

Fer un pas endavant

Que el City Football Group fes l’aposta que va fer pel futbolista ara fa un any demostra quina és l’esperança dipositada en el brasiler, que al Brasil va donar mostres del que podia arribar a ser i on se’l va comparar sovint amb Rodrygo, jugador que el mateix Sávio va confirmar ahir com a referent en la presentació. I és que l’extrem, format a les categories inferiors de l’Atlético Mineiro, va debutar amb només setze anys al primer equip i amb disset ja havia guanyat tots els títols locals possibles, tot i no ser un titular indiscutible en un equip amb estrelles veteranes com ara Hulk, Diego Costa o Diego Godín, que han contribuït a la seva formació.

L’estiu passat, després de fitxar pel Troyes, Sávio va anar directament cedit al PSV, un club acostumat a formar talent brasiler en el futbol europeu. Va començar tenint minuts, gairebé sempre com a suplent, tot i aportar dues assistències en la lliga, però una lesió el va relegar a un rol completament secundari, i va acabar el curs jugant amb el filial del club neerlandès. L’experiència al PSV no va acabar de ser del tot bona, però Sávio va poder acabar la temporada amb un bon gust de boca, i és que el mes de maig va ser convocat amb la selecció sub 20 del Brasil per disputar el mundial de la categoria. Allà va ser titular en els cinc partits de la selecció i va marcar un gol, a més de recuperar les seves millors sensacions sobre la gespa.

El bon paper en el mundial sub 20 havia fet que aquest estiu alguns clubs importants, com ara la Roma, s’interessessin per ell, però finalment el brasiler ha decidit venir al Girona. “Estic molt feliç de venir al Girona i a la lliga espanyola. Vinc a sumar i ajudar en tot el que pugui. El projecte, el tècnic i la gran temporada que es va fer el curs passat són els motius que m’han fet decidir”, va confessar ahir Sávio, que va reconèixer que abans d’arribar ja havia mantingut converses amb Míchel.

Lògicament, el futbolista vol fer un pas endavant aquesta temporada al Girona i demostrar a Europa el que havia ensenyat a la lliga brasilera. “Vinc a donar-ho tot i a jugar per l’equip, perquè les assistències i els gols després són una conseqüència”, diu l’extrem brasiler, que va deixar clar que prefereix jugar d’extrem dret tot i que amb Tsygankov ho tindrà realment complicat. Jugui on jugui, qui tindrà un paper clau en el seu creixement serà Míchel, que ja ha demostrat saber treure el màxim profit dels joves i que ara és conscient que té un diamant en brut que, si el poleix, sumarà de valent.

Prefereixo jugar d’extrem dret. Yan Couto i Reinier m’han parlat molt bé del Girona
Sávio Moreira ‘Savinho’
jugador del girona
Vinc a donar-ho tot i a jugar per l’equip. Les assistències i els gols després són una conseqüència. M’agrada l’un contra un i prendre riscos
Soc molt feliç de venir al Girona. Vinc a sumar i ajudar. El projecte, el tècnic i la gran temporada que es va fer són els motius per vindre

LA FITXA

Sávio Moreira de Oliveira, ‘Savinho’
São Mateus (Brasil) 10/4/2004 (19 anys) Alçada: 1,79 m Posició: extrem
Etapa de formació
Atlético Mineiro
Etapa de sènior
2020
Atlético Mineiro (1a) 8 p.
2021
Atlético Mineiro (1a) 13 p.
2022
Atlético Mineiro (1a) 14 p. 2 g.
2022/23
Troyes (2a) 0 p.
2022/23
PSV (1a) 8 p.
2023/2024
Girona (1a) ?
Palmarès
- Campió de la lliga brasilera 2021 - Campió de la copa del Brasil 2021 - Campió de la supercopa del Brasil 2021 - Campió del sud-americà sub 15 amb la selecció del Brasil 2019
Altres
- Internacional amb la selecció sub 20 del Brasil en el passat mundial de la categoria el mes de maig (5 partits, 1 gol)
Debuts
- 20/9/2020 a 1a divisió brasilera.
- 20/5/2022 a la copa Libertadores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)