Girona

Pugen les revolucions

El Girona fa el primer entrenament de l’estada a Manchester, on no duia a terme una setmana de treball des del 2019

El Sheffield United, dimecres, i el Blackburn Rovers, dissabte, examinaran els de Míchel

El Girona ja està instal·lat a la casa del Manchester City, on continuarà amb la pretemporada en la tercera setmana de treball per als homes de Míchel. De fet, l’equip va agafar l’avió ahir al matí i a la tarda el tècnic de Vallecas ja va dirigir la primera sessió d’entrenament a la City Football Academy de Manchester, la ciutat esportiva dels skyblue. La gran novetat respecte a la setmana passada a la Vall d’en Bas és la presència d’Arnau Martínez, ja que el lateral maresmenc s’ha incorporat a la plantilla després de les dues setmanes de vacances que ha tingut per haver disputat l’europeu sub-21, que va acabar dos dies abans del retorn a la feina dels gironins. En canvi, Santi Bueno, Ibra Kebé i Toni Villa s’han quedat a La Vinya, juntament amb els joves Ricard Artero, Joel Roca i Óscar Ureña, que continuen amb el seu procés de recuperació. En total, Míchel tindrà 25 jugadors a la seva disposició, perquè del filial han viatjat Selvi, Jastin, Iker Almena i Pau Víctor –Antal, Aznar i Minsu han tornat al filial.

Tal com ha passat fins ara, l’absència de jugadors importants continuarà marcant la pretemporada dels blanc-i-vermells, mancats d’efectius a la posició del pivot i a la davantera, principalment. En espera dels fitxatges, però, l’estada a Manchester d’aquesta setmana ha de servir per continuar augmentant l’exigència física i tàctica tant en els entrenaments com en els dos amistosos que el Girona disputarà a terres angleses, que sobre el paper han de ser els més exigents que l’equip disputarà fins ara –el Nàpols i el Lazio tornaran a apujar el nivell la setmana que ve–. El primer test serà demà contra el Sheffield United, que aquesta temporada jugarà la Premier després d’assolir l’ascens la temporada passada, a la ciutat esportiva del City (14 h), i el segon serà dissabte al camp del Blackburn Rovers (16 h), equip que el curs passat es va quedar a les portes de jugar el play-off d’ascens a la Premier i que ja va ser rival dels gironins en la pretemporada de l’estiu del 2016 –el partit va acabar amb empat a un–, la primera vegada que el Girona va visitar les instal·lacions del Manchester City.

En aquests dos duels l’atenció tornarà a estar centrada en els nous fitxatges, en la posició de pivot, on de moment Míchel està donant molta confiança al jove del filial Selvi Clua –hi ha jugat 135 dels 180 minuts disputats– i en els jugadors que encara no s’han pogut estrenar aquesta pretemporada. És el cas, lògicament, d’Arnau Martínez, però també de Juan Carlos, Borja García i Tsygankov. Aquests dos últims, amb problemes físics la setmana passada, a priori han de poder debutar aquesta pretemporada.

La sisena visita

Per al Girona és un privilegi poder treballar a les instal·lacions del Manchester City durant la pretemporada, malgrat que no arribarà a coincidir amb els homes de Pep Guardiola, que estan de gira al Japó i a Corea del Sud i no tornaran fins que el Girona ja estigui a Catalunya. L’última vegada que els gironins van visitar la City Football Academy de Manchester va ser el desembre passat, abans del retorn de la competició després del mundial. En aquella ocasió, però, els gironins només hi van fer una visita ràpida per disputar un partit amistós contra l’equip de Pep Guardiola, que va acabar amb derrota per als gironins (2-0).

Aquesta serà la sisena vegada que els gironins visitin les instal·lacions del City i suposa el retorn d’una rutina de pretemporada que s’havia perdut en els últims cursos arran de la pandèmia de covid-19. I és que el Girona feia quatre anys que no treballava una setmana a Manchester durant l’estiu, des que hi va anar abans de la temporada 2019/20, la primera després del descens a 2a divisió A. Posteriorment es va trencar amb aquesta pràctica habitual que s’havia instaurat el 2016, després de fer-se oficial l’entrada del City Football Group com a part molt important de la propietat del club gironí, i que havia continuat el 2017, el 2018 i el 2019 ja comentat.

Curiosament, la temporada passada es va viure una situació a la inversa, ja que en una pretemporada que ja no va estar marcada per la pandèmia els gironins no van anar a Manchester, però el City sí que va estar treballant uns dies a les instal·lacions del Girona a La Vinya, on els dos equips van coincidir. En aquella ocasió la visita dels de Pep Guardiola tenia com a motivació preparar un amistós contra el Barça al Camp Nou amb l’objectiu de recollir fons per la lluita contra l’ELA.

AL DESEMBRE

L’última visita a Manchester va ser després del mundial per jugar un amistós

NOVETAT

Arnau s’ha incorporat al grup després dels dies de permís per l’europeu sub-21

Un amistós més a La Vinya contra l’Osca

El Girona va acabar de definir ahir el que resta de pretemporada. El conjunt gironí va anunciar que el dissabte 5 d’agost disputarà un amistós contra l’Osca a La Vinya. El partit, a porta tancada (a les 19 h), serà tres dies després que els gironins s’enfrontin al Nàpols en terres catalanes i el dia previ al Trofeu Costa Brava, que es disputarà el diumenge 6 d’agost a Montilivi (20 h) i que posarà el punt final a la preparació abans de la primera jornada de lliga, al camp de la Real Sociedad. Amb aquesta cita més, els de Míchel Sánchez acabaran la pretemporada disputant un total de set partits amistosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)