El Girona supera la Lazio i demostra estar preparat per a l’inici de lliga

El Girona, amb un equip molt titular en aquestes alçades del curs, s’ha imposat a la Lazio en el partit corresponent a la 46ena edició del trofeu Costa Brava (2-1). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez acaba la pretemporada invicte i a molt bon nivell demostrant que està preparat per a l’inici de la competició el dissabte 12 d’agost contra la Real Sociedad (17h). En la primera part el marcador no es va moure tot i que els gironins han estat l’equip que ha generat més perill. En la segona, Tsygankov ha avançat als blanc-i-vermells amb una volea des de la frontal després d’un refús ofensiu (51’) i Stuani ha fet el 2-0 després d’aprofitar amb una rematada amb el cap marca de la casa una gran centrada de Miguel des de l’esquerra (70’). La Lazio, amb un menys des del 68, ha retallat distàncies a través precisament de l’exjugador gironí Taty Castellanos (77’), però no ha tingut prou energia com per fer l’empat.

La primera part ha estat igualada però el Girona ha gaudit de més possessió i de molta més sensació de perill que la Lazio. El conjunt gironí buscava el joc per bandes per connectar amb Tsygankov, enganxat a la dreta, i Savinho a l’esquerra, i qui ha fet de connector a la mitja punta ha estat Iván Martín, que quan ha trobat bé als seus companys, l’equip ha generat perill. En el 8, el basc ha vist a l’espai al brasiler però el control orientat d’aquest ha sortit massa llarg i Provedel ha pogut bloquejar l’intent de rematada. En el 23, l’ex del Vila-real ha vist molt bé la desmarcada de Tsygankov, que ha fet una centrada que s’ha passejat per l’àrea italiana sense que ningú pogués contactar amb l’esfèrica.

La Lazio ha generat perill a comptagotes i quan ha trobat l’esquena de la defensa blanc-i-vermella. En el minut 11 Zacagni ha rebut a l’espai i després de retallar ha provat un xut amb la dreta que s’ha perdut fora quan buscava el pal llarg, o en el 35 Ciro Immobile no ha fet bé la centrada quan Zacagni i Luis Alberto es trobaven en bona posició ja a dins de l’àrea.

La segona part ha començat de la millor manera pel Girona. I després d’una primera rematada de Stuani amb l’esperó a centrada d’Aleix Garcia, el refús l’ha caçat Tsygankov des de la frontal per, tal com venia, enviar la pilota a l’escaire de la porteria i superar l’estirada del porter visitant (51’). La Lazió ha començat a baixar més la intensitat, sobretot, amb l’expulsió de Zacagni en el 68. De fet, dos minuts després, sense rebre cap mena de pressió, Miguel ha fet una centrada per l’esquerra que ha connectat amb el cap de Stuani, en aquesta situació imparable per fer el 2-0 (70’).

Amb Dovbyk debutant en el 73, la Lazio, tot i jugar amb un home menys, ha pogut retallar distàncies a pilota aturada precisament a través de l’exjugador del Girona Taty Castellanos, que ha rematat de primeres al segon pal una falta lateral (77’).

Els de Míchel no han patit per la victòria i, de fet, Pablo Torre en dues ocasions i Yan Couto, han pogut establir el 3-1 però el porter Provedel ho ha evitat molt bé.