Girona

Amb mentalitat de ferro

Girona. La victòria contra el Celta és la cinquena que l’equip gironí suma després d’arribar a la mitja part amb el marcador igualat

El gol de Bellingham en el minut 92 que va donar la victòria al Madrid en el clàssic ha evitat que els gironins ocupin el lideratge tot sols al final d’aquesta jornada. Malgrat no poder gaudir del lideratge, la victòria de divendres contra el Celta posa de manifest, una vegada més, la fortalesa mental d’un Girona que suma nou victòries en només onze jornades de lliga. I el que és més important, de maneres molt diferents. Perquè els de Míchel han guanyat partits sent molt superiors al rival, però també en escenaris més complicats. Sense anar més lluny, les dues victòries consecutives que el Girona ha aconseguit a Montilivi han arribat després d’anar perdent 0-2, contra l’Almeria (5-2), i després d’un partit força gris, contra el Celta (1-0). Dos escenaris factibles per abaixar el cap i claudicar, però aquesta paraula no entra al diccionari gironí. “La victòria és fruit de no desesperar-nos, mantenir la porteria a zero i creure fins al final. Sabíem que si no encaixàvem tenim potencial al davant per marcar en qualsevol moment”, va dir divendres Yangel Herrera.

Prova d’aquesta mentalitat guanyadora que ha adquirit l’equip de Míchel és el fet que el Girona ha segellat cinc de les nou victòries després d’arribar empatant al descans –contra el Sevilla (1-2), Las Palmas (1-0), el Vila-real (1-2), el Cadis (0-1) i el Celta (1-0)–. I també el fet d’haver deixat la porteria a zero en quatre partits, els mateixos que en tota la temporada passada.

EL PROTAGONISTA

La victòria és fruit de no desesperar-se, mantenir la porteria a zero i no deixar de creure fins al final