Girona

Capítol fosc a Montilivi

Girona. El club condemna la violència produïda entre el Jovent Gironí i altres aficionats del gol sud durant el partit contra el Celta

Sembla que el Girona s’estigui acostumant a no acabar de gaudir plenament de les victòries. La setmana passada va ser per la polèmica generada per les declaracions de David López, que va matisar-les després del partit contra el Celta sense fer-se enrere, simplement dient que li sabia greu si algú s’havia sentit ofès. I aquesta, després del triomf contra el Celta, la polèmica ha arribat en l’àmbit intern. I és que divendres es va viure un dels capítols més foscos de la història recent del club entre els seus propis aficionats, ja que a la graderia del gol sud es va arribar als cops de puny entre membres del Jovent Gironí i altres aficionats d’aquella zona.

El motiu que va encendre els ànims va ser la lona de plàstic amb el lema “Lluitant amb valentia, defenseu-nos nit i dia” i una il·lustració de sant Narcís que va desplegar el grup d’animació quan els jugadors saltaven al camp i que va provocar malestar als aficionats a qui tapaven la vista. Suposadament, un d’aquests aficionats del Girona va foradar la gran pancarta, i això va encendre la ira d’alguns membres del Jovent Gironí, i es van iniciar unes discussions que van arribar a les mans, tal com va quedar enregistrat en un vídeo que va gravar una aficionada d’aquella zona. La resposta del Jovent Gironí, després d’aquests fets i que la seguretat de l’estadi fes fora algun dels implicats, va ser abandonar Montilivi en els primers minuts del partit.

Per les agressions entre aficionats gironins, els fets de divendres són els més greus que s’han produït, però les discrepàncies entre aficionats d’aquell sector i el Jovent Gironí s’arrosseguen des de fa anys de manera constant i no s’hi ha pogut, o volgut, posar mai remei des del club. La solució més pràctica seria habilitar un espai per fer una grada d’animació, que segons diu el Jovent Gironí està promesa des de fa més de quatre anys, però de moment no s’ha avançat en aquesta opció.

El club no s’amaga

El que va succeir divendres va provocar que el club fes ahir un comunicat per condemnar els “lamentables fets” i rebutjar qualsevol tipus de violència a dins de Montilivi. El club també informa que s’està duent a terme “una anàlisi exhaustiva de tots els fets ocorreguts” per prendre “les mesures oportunes per garantir que aquest tipus d’incidents no es repeteixin”. Caldrà veure si, un cop identificats els implicats, el club pren alguna mesura dràstica expulsant, temporalment o permanentment, algun aficionat.

CALEN SOLUCIONS

Les discrepàncies són constants i des de fa temps, però no s’hi ha posat mai remei

S’ESTUDIARÀ

El club diu que farà una anàlisi dels fets i prendrà les mesures oportunes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)