Girona

Montilivi vol l’última del 2023

El Girona rep demà l’Alavés a Montilivi, que no tornarà a veure els seus herois fins al 3 de gener, en un partit en què si els gironins guanyen s’asseguraran la segona posició al final de la primera volta

Es fa difícil de dir després que el Girona s’hagi acostumat a guanyar dia sí dia també, però segurament poques setmanes més dolces ha viscut l’afició del Girona que aquesta última. La victòria al Lluís Companys contra el Barça (2-4) va enfilar els gironins una vegada més al capdavant de la classificació i ha confirmat els de Míchel com un rival a tenir en compte en qualsevol lluita, fins i tot en la del títol de lliga per molt que continuï semblant gairebé una utopia. La Gironamania és més forta que mai i ningú vol baixar del núvol. Per això, per molt que aquesta nit els blanc-i-vermells puguin perdre el lideratge si el Madrid aconsegueix la victòria a casa contra el Vila-real, l’únic objectiu que equip i afició tenen entre cella i cella és el d’aconseguir la victòria a casa demà contra l’Alavés.

Després d’haver guanyat el Barça (2-4) i d’haver sumat quatre punts dels sis possibles a Montilivi contra l’Athletic (1-1) i el València (2-1) el conjunt vitorià no és el rival més cridaner. Veure’s a dalt de tot convida a infravalorar els rivals, i aquest és el principal risc que té el partit de demà a Montilivi. Un matx que, d’altra banda, té un component sempre especial, i és que serà l’últim partit de l’any a Montilivi, ja que els gironins visitaran dijous el camp del Betis i ja no tornaran a jugar fins al proper 3 de gener, quan tancaran la primera volta a casa contra l’Atlético, un altre partit d’aquells que sí que estan marcats en vermell al calendari. I ara més que mai, ja que els de Simeone van perdre ahir al camp de l’Athletic, un resultat que fa que si el Girona guanya avui contra l’Alavés s’asseguri acabar segon la primera volta, tot i que encareix la zona Champions.

Per tot plegat és el moment de continuar fent que Montilivi sigui un fortí, com ho ha estat darrerament i durant tot el 2023, ja que els gironins només hi han perdut cinc partits, i sempre contra rivals d’entitat. El curs passat va caure, sempre per la mínima, contra el Barça (0-1), l’Atlético (0-1), el Vila-real (1-2) i el Betis (1-2), quatre equips de competició europea, mentre que des d’inici de curs només ha cedit la derrota contra el Madrid (0-3).

Preocupa l’assistència

El duel contra l’Alavés és molt important per als gironins per continuar somiant la possibilitat de ser campió d’hivern al final de la primera volta, una fita honorífica i sense premi, però que donaria encara més valor al que està fent el Girona. Aquest al·licient, sumat a les ganes de celebrar encara la històrica victòria al camp del Barça i a l’atractiu que suposa ara mateix veure un partit de l’equip de Míchel, hauria de garantir un ambient de gala demà a la nit a Montilivi, però la realitat és que no s’espera, ni de bon tros, una de les millors entrades de la temporada, i és que encara hi ha més de 1.500 entrades a la venda per rebre l’Alavés. Se’n vendran segur a última hora, però també hi ha abonats que poden alliberar el seu seient o no assistir al partit.

Jugar un dilluns a les 21 h sempre és una complicació per a l’afició, i en aquest cas els gironins n’acumulen unes quantes entre partits en divendres o dilluns, com va ser el cas del duel contra l’Athletic, o partits a les 14 h, com el del València, que tampoc són horaris gaire beneficiosos per a l’espectador. Malgrat això el club va arribar a penjar el cartell d’entrades exhaurides contra els bascos i els valencians i Montilivi es va vestir de gala amb 13.123 i 13.343 espectadors, respectivament, la tercera i segona millor entrada del curs. No són casos aïllats, i és que la mitjana d’assistència a Montilivi aquesta temporada és de 12.639 espectadors, una xifra a què sembla impossible arribar demà, quan es podria estar a prop dels 11.511 espectadors del dia del Mallorca, la pitjor entrada del curs.

COIXÍ

La derrota de l’Atlético i l’empat del Barça donen l’oportunitat d’obrir més forat

MALA PINTA

A diferència dels últims partits encara hi ha més de 1.500 entrades a la venda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)