Girona

Amb uns assistents de luxe

La capacitat golejadora del Girona aquesta primera volta de la lliga ha estat espectacular i ha tingut Dovbyk com a gran protagonista, amb l onze dianes, ben secundat per Stuani, que n’ha marcades cinc. Ara bé, els gols no arriben per art de màgia, perquè, en la gran majoria dels gols que ha marcat fins ara el Girona, el golejador ho ha tingut relativament fàcil per culminar jugades col·lectives. I és que el joc de possessió dels de Míchel s’ha convertit en una senya d’identitat que és capaç de marcar la diferència gràcies a l’encert que tenen els gironins en l’última passada, una virtut que precisament es va trobar a faltar en l’empat al camp del Betis dijous passat.

Amb les xifres golejadores que duen els blanc-i-vermells, amb 42 gols en 18 jornades, i amb l’estil de joc que els caracteritza, no és estrany que els gironins siguin també l’equip de primera divisió que més assistències de gol reparteix, perquè, dels 42 gols que porta el Girona fins ara, 30 han arribat després d’una passada directa d’un company. Una barbaritat, tenint en compte que els de Míchel han marcat 3 gols de penal i s’han vist afavorits per un gol en pròpia porteria, de manera que només 8 gols han arribat en accions individuals. El ritme assistent és espectacular: en tota la temporada passada, els jugadors del Girona van repartir 40 assistències, 10 més que les que duen ara en menys de mitja lliga.

Fins a onze jugadors s’han sumat a la llista d’assistents de que va començar la temporada, només dos menys que els tretze que figuren en la llista de golejadors. La llista la tanquen Portu, Miguel i Iván Martín, amb una assistència cadascun. Dues n’han repartides Arnau, Blind i Stuani, que venia de no repartir-ne cap de gol en tota la temporada passada. Més amunt ja hi ha Tsygankov, amb tres assistències, i Dovbyk, que està sorprenent en aquest apartat amb les mateixes quatre assistències que ha repartit Aleix Garcia, un habitual al capdavant d’aquesta llista –el curs passat, va acabar amb cinc, segon per darrere de Tsygankov, que en va fer sis.

Els líders en assistències del Girona aquesta temporada, però, tenen accent brasiler, perquè els dos jugadors que han originat de manera directa més gols aquesta temporada són Yan Couto i Savinho, que han repartit cinc assistències cadascun, a més de provocar penals, com ha succeït els dos últims partits de lliga –Yan Couto contra l’Alavés (3-0) i Savinho al camp del Betis (1-1). Amb aquestes xifres, Savinho s’ha convertit en una de les grans revelacions de la temporada, mentre que Yan Couto ha fet el pas endavant que se li demanava respecte de la temporada passada combinant la posició d’extrem amb la de lateral o carriler. Tots dos, que han ocupat els dos extrems les dues últimes jornades per la lesió de Tsygankov, estan a només una assistència de l’alemany Toni Kroos. El migcampista del Madrid és, de moment, el màxim assistent de la lliga amb les sis assistències que ha repartit.

DELS MILLORS

Savinho 5
Yan Couto 5
Aleix Garcia 4
Dovbyk 4
Tsygankov 3
Blind 2
Stuani 2
Arnau 2
Iván Martín 1
Miguel 1
Portu 1
Només Kroos (6) ha fet més assistències de gol que Yan Couto i Savinho (5)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)