Girona

Juanpe agafa avantatge

El canari, que fa vuit cursos consecutius que és al Girona i ha viscut els dos ascensos, ja és el jugador amb més partits al club a l’LFP, superant Borja García i Granell

La cursa amb el madrileny, ara lesionat, i Stuani, a tres participacions, serà vibrant

S’ho ha hagut de treballar durant vuit temporades, però el colofó ha arribat en un vist i no vist. Juanpe és, des de dijous, el jugador que més partits ha jugat al futbol professional amb la samarreta del Girona. No és que sigui inesperat, perquè ja fa setmanes que tenia a tocar aquest honor, però ha arribat abans del que es podia preveure. El central canari havia tingut molt poc protagonisme més enllà de la copa, però ha jugat de manera consecutiva en els dos últims partits de lliga substituint David López, que tenia unes molèsties i finalment va caure lesionat al camp de l’Alavés. Juanpe, així, s’ha enfilat fins als 234 partits a l’LFP com a blanc-i-vermell i ha superat el registre de 233 que mantenia igualats Àlex Granell i Borja García al capdavant d’aquesta classificació històrica. Separats per competicions, el canari ha disputat 94 partits a 1a divisió, 120 a 2a divisió A, 12 en el play-off d’ascens a primera i 8 en la copa, i el que té més mèrit és que en 215 d’aquests 234 ho ha fet com a titular. De fet, fins aquest curs, en què ha disputat set partits de lliga com a suplent, Juanpe mai havia participat tant sortint des de la banqueta.

L’honor de ser el jugador del Girona amb més partits al futbol professional és més que merescut per a Juanpe, el jugador que més temporades consecutives porta al primer equip –ara la vuitena– i un dels pocs, junt amb Borja García, que han participat en els dos ascensos a primera divisió. Ara bé, el rècord presumiblement li durarà poc, al canari, ja que la lluita que hi ha al capdavant del rànquing històric de partits a l’LFP amb la samarreta del Girona és fratricida. Ja ho ha viscut Borja García, que va igualar Àlex Granell el mes d’abril passat contra l’Elx, en un partit en què es va lesionar. Des de llavors no ha pogut tornar a vestir-se de curt i això li ha impedit, de moment, quedar-se tot sol amb el rècord abans de veure com Juanpe l’avançava per la dreta. Qui més amenaça ara el rècord, però, és Cristhian Stuani, ja que l’uruguaià és el quart de la llista, amb 231 participacions, només tres menys que Juanpe. El més normal seria que l’uruguaià acabés la temporada superant els registres dels seus companys, perquè de moment ha jugat tots els partits de lliga menys contra l’Alavés, ja que estava sancionat, i a més és titular habitual en la copa. El màxim golejador de la història del club, doncs, té tots els números per acabar sent, també, el jugador amb més partits al futbol professional, ja que a més és l’únic dels tres futbolistes en la cursa que té contracte més enllà d’aquesta temporada.

La distància entre Juanpe, Borja García, Àlex Granell, Stuani i la resta de jugadors amb més partits a l’LFP amb el Girona és considerable, sobretot pels que venen per darrere, que no en podran sumar més. Migue, amb 222 partits disputats i amo del rècord durant molts anys, ja ha passat a ser el cinquè del rànquing, que continua amb Pere Pons, sisè, amb 210 partits; Aday Benítez, setè, amb 199; Jonas Ramalho, vuitè, amb 191, i Jandro, novè, amb 175. El de Mieres, però, està a punt de ser superat per Bernardo: el colombià tanca el top 10 amb 174 partits amb el Girona al futbol professional, només un menys que l’actual entrenador de l’Amorebieta a 2a divisió A. Cal suposar que Bernardo igualarà Jandro en l’eliminatòria de copa contra l’Elx, un partit en què es podrà fer veure, en una temporada en què gairebé no té participació –fins i tot podria sortir en el mercat d’hivern.

Aleix Garcia ja és el 14è

Fora dels deu jugadors del Girona amb més partits disputats al futbol professional amb la samarreta blanc-i-vermella hi ha autèntiques llegendes del club. És el cas de Jose, onzè, amb 165 partits disputats; Dorca, dotzè, amb 157; Felipe, tretzè, amb 153, o Eloi (l’únic futbolista que ha jugat a 3a, 2a B, 2a A i 1a divisió amb el Girona), quinzè, amb 143 partits, els mateixos que Pedro Alcalá. Entre aquests i Felipe, en la catorzena posició, ja apareix Aleix Garcia, després que el d’Ulldecona disputés al camp del Betis el seu partit número 150 com a gironí. Indiscutible les últimes dues temporades i mitja, fins al punt que aquest curs encara no s’ha perdut cap minut en la lliga, el migcampista està escalant posicions a un ritme vertiginós i és el gran candidat a batre tots els rècords sempre que continuï al club les properes temporades.

Per acabar, després de Becerra, dissetè, amb 139 partits, i Richy, divuitè, amb 134, hi ha dos jugadors més que encara poden continuar escalant posicions. És el cas de Portu, que suma 131 participacions com a blanc-i-vermell, i Valery, que tanca el rànquing dels vint futbolistes amb més partits a l’LFP vestint la samarreta del Girona, amb 124.

BORJA, RESIGNAT

El mitjapunta va igualar el registre de Granell a l’abril, però la lesió l’ha frenat

EL CAPITÀ

Stuani, que juga sempre, acabarà el curs per sobre de Juanpe si no hi ha una gran sorpresa
Temporada 2016/17
2a divisió A 34 (33 de titular)
Copa 0
Temporada 2017/18
1a divisió 34 (33)
Copa 0
Temporada 2018/19
1a divisió 35 (34)
Copa 3 (2)
Temporada 2019/20
2a divisió A 33 (31)
‘Play-off’ d’ascens a 1a 4 (4)
Copa 0
Temporada 2020/21
2a divisió A 15 (12)
‘Play-off’ d’ascens a 1a 4 (4)
Copa 0
Temporada 2021/22
2a divisió A 38 (37)
‘Play-off’ d’ascens a 1a 4 (4)
Copa 3 (3)
Temporada 2022/23
1a divisió 19 (17)
Copa 0
Temporada 2023/24
1a divisió 7 (0)
Copa 2 (2)

MÉS A PLATA

Juanpe suma 94 partits a 1a, 120 a 2a A, 12 en el ‘play-off’ d’ascens i 8 en la copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)