Girona

Feina feta i molta per fer

El Girona disposa d’un gros estructural de la plantilla amb contracte de cara al curs vinent, tot i que sap que perdrà els quatre cedits, la majoria peces vitals per a Míchel

Juntament amb els jugadors que acaben contracte, l’entitat haurà de fer front al desig dels grans clubs europeus pels futbolistes de rendiment brillant

La direcció esportiva del Girona, encapçalada per Quique Cárcel, ja sap què és treballar contra rellotge cada estiu per confeccionar, dissenyar i reconstruir la plantilla del primer equip del Girona. La majoria de vegades, ha estat per la incògnita de no saber en quina categoria jugaria el club, amb temporades llarguíssimes en segona A, a més de la disputa d’un play-off, però, enguany, segurament serà per la revaloració de molts jugadors i el gran rendiment que han mostrat la majoria, fet que ha despertat el desig de grans clubs europeus per aconseguir els seus serveis. El Girona haurà de fer front a la gestió d’haver de vendre jugadors per ofertes irrebutjables, a la finalització del contracte de fins a tres futbolistes veterans importants en la recent història del club i a la tornada als clubs d’origen de jugadors com ara Eric Garcia, Yan Couto i Savinho, peces bàsiques per a Míchel, inclòs, fins i tot, Pablo Torre, en clara línia ascendent pel que fa al rol dins de l’actual plantilla gironina. En definitiva, es preveu un estiu mogut –l’enèsim– en l’entitat blanc-i-vermella, en una nova dimensió i un escenari que no s’ha trobat mai en la història. Saber en quina situació ha de fer-se el fort i en quina vendre actius per reforçar-se amb peces encara millors serà vital per definir el futur curs 2024/25, qui sap si disputant per primera vegada una competició europea.

El Girona té a hores d’ara disset jugadors de l’actual plantilla amb contracte de cara a la campanya vinent. Paulo Gazzaniga, Toni Fuidias, David López, Daley Blind, Arnau Martínez, Miguel, Aleix Garcia, Iván Martín, Yangel Herrera, Jhon Solis, Ibra Kebé, Valery, Toni Villa, Tsygankov, Portu Stuani i Dovbyk tenen una plaça segura en l’equip contractualment, mentre que també s’hi han de comptar els futbolistes que tornaran al club després d’acabar la seva cessió, com són Callens i Vallejo, tots dos futbolistes del primer equip al 100%, a més dels jugadors a priori amb dorsal del filial, com ara Àlex Sala, Gabri Martínez, Ilyas Chaira, Òscar Ureña, Arnau Ortiz i Pau Víctor si el Barça no acaba executant l’opció de compra que té pel pitxitxi del grup 1 de primera FEF (11 dianes).

Tot això fa que un bon nombre de futbolistes tinguin contracte, encara que, en alguns casos, el club haurà de valorar què fer amb el seu suport i gestionar amb altres el possible interès en el mercat. Aquests jugadors susceptibles de ser objecte de desig dels grans clubs europeus són els joves Arnau Martínez i Miguel Gutiérrez i futbolistes que han irromput amb força i regularitat, com ara Tysgankov i Dovbyk. En tots els casos menys el d’Arnau, el Girona no posseeix el 100% dels drets del futbolista i haurà de fer-se valer en una possible venda per tal de pessigar un bon boci d’obtenir una bona pessigada de diners. A més, per Miguel Gutiérrez el Madrid té aquest estiu una opció de recompra de vuit milions que ja es veurà si executa per cedir-lo i extreure’n un botí major un any després.

Les cessions ‘volaran’

El gran rendiment que han tingut, sobretot, tres dels quatre jugadors cedits que té el Girona a les seves files farà que sigui molt complicat que puguin continuar vestint de blanc-i-vermell. Eric Garcia tornarà al Barça, que el podria vendre per un valor a què els gironins no podran arribar, mentre que Savinho el pescarà el club gran del City Football Group, el Manchester City, per incorporar-se a les files de l’equip dirigit per Pep Guardiola, si res no canvia. Amb Yan Couto, sí que hi podria haver alguna possibilitat de traspàs al Girona, com ja es va intentar recentment, en una operació similar a la de Yangel Herrera, però la revaloració del futbolista, que ha estat internacional absolut pel Brasil amb només 21 anys, podria dificultar l’operació –acaba contracte el 2025.

L’estiu serà mogut de totes totes i s’haurà de tenir el cap fred per digerir-ho tot.

EN CURT

Fins a 17 jugadors de la primera plantilla actual tenen contracte més enllà del 2024

PRODUCTIVES

Les cessions d’Eric Garcia, Yan Couto i Savinho estan sent bones per als seus equips

RETORN A CASA

Callens, Vallejo, Ureña, Àlex Sala, Gabri, Ilyas, Arnau Ortiz i Pau Víctor acaben cessió

Ben atents per reforçar el mig del camp

El Girona està, com sempre, atent als moviments del mercat i a les oportunitat que hi pugui haver. Des de la direcció esportiva del club mai no s’ha negat la possibilitat de reforçar la plantilla si és possible i, en aquest sentit, sembla que la demarcació al mig del camp podria ser una de les escollides per fer-hi algun retoc. S’ha renovat Ibra Kebé i amb total probabilitat se’l cedirà a segona A, categoria en què té cartell i més d’un pretendent. Aquest moviment deixaria Jhon Solís en una posició preferencial en la rotació quan no hi sigui Yangel Herrera, un futbolista que, desgraciadament, té un historial de lesions considerable els darrers dos anys. En cas que Aleix Garcia patís qualsevol contratemps, el marge de maniobra de Míchel seria escàs, amb l’opció d’endarrerir Iván Martín d’interior, avançar David López i, també, esperar com surt Borja García de la lesió i quin rendiment ofereix –l’acompanyant que pugui tenir en la posició serà important.

Des de diferents fonts es va assenyalar el Girona com un dels interessats a aconseguir els serveis de Donny Van de Beek, migcampista del Manchester United –com a mínim, el club va preguntar per la situació del jugador–, però l’holandès va descartar anar al club gironí i es va decantar per una altra opció. El perfil que busca el conjunt gironí podria ser aquest, el d’un jugador amb experiència que busqui minuts i rellançar la seva carrera.

Un problema central?

Els contratemps en forma de lesions que sol patir David López –la campanya passada, només 20 partits i, enguany, ja amb tres lesions diferents–, a més de la recent sortida de Bernardo Espinosa fan que la posició a l’eix de la defensa també sigui una de les que segurament voldrà reforçar la direcció esportiva del Girona. Sense el barceloní en alguns partits, com a centrals purs només quedaran Eric Garcia, Daley Blind i Juanpe Ramírez, efectius escassos tenint en compte que Eric ha ocupat en més d’una ocasió la posició de lateral dret tot i estar ben coberta per Yan Couto i Arnau Martínez. Qualsevol contratemps més per al veterà Blind i les típiques sancions que són inevitables en el segon tram de temporada fan que disposar d’un element més en la posició de central sigui indispensable per a Míchel. A diferència de la posició al mig del camp, aquí sí que es podria apostar per un perfil més jove i amb projecció, pensant en el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)