Girona

El rècord permet obrir forat

Sostre. Els blanc-i-vermells aconsegueixen els 52 punts un any i mig després que Míchel fixés l’objectiu, i ho aprofiten per tornar a distanciar-se de l’Athletic, gran rival per a la Champions, a 11 punts

El futbol a vegades és capritxós. Feia un any i mig que Míchel s’havia marcat entre cella i cella l’objectiu de sumar 52 punts a primera divisió per signar la millor puntuació de la història del club en aquest campionat i ara, després de la golejada al Sevilla (5-1), ja els té al sac i ben lligats. Ja es pot dir, sense embuts, que el de Vallecas és el tècnic que més èxits ha aconseguit amb el Girona després d’un ascens, una permanència a primera –que en seran dues–, i de signar la millor puntuació a l’elit, a més d’igualar, de moment, la millor classificació en la copa amb els quarts de final que es jugaran demà contra el Mallorca. El duel contra els balears és, precisament, el que farà que no es pugui assaborir un èxit històric com el d’arribar als 52 punts i que, indiscutiblement després d’haver-se jugat només vint-i-una jornades, conduirà a la millor classificació del club en la lliga, superant la desena posició del curs passat i de la temporada 2017/18.

Era una evidència des de feia moltes setmanes que el Girona seria capaç de destrossar aquest registre històric, com ha anat fent amb tots els altres des que va començar la temporada. I és que la lluita dels blanc-i-vermells, que encadenen disset partits entre la lliga i la copa sense conèixer la derrota, una autèntica barbaritat, és una altra. I en aquest sentit la victòria contra el Sevilla, a banda de donar els anhelats 52 punts, té una importància sideral en la lluita per aconseguir l’objectiu més ambiciós que s’ha marcat de moment l’equip: la classificació per a la Champions League.

El gran efecte que té la victòria de diumenge és permetre al Girona ocupar, una setmana més, la primera posició de la lliga, malgrat que sigui un lideratge virtual perquè el Madrid pot agafar dos punts de marge respecte dels de Míchel si guanya el partit ajornat contra el Getafe per la supercopa. Ara bé, mirant enrere, el més important és que el Girona va poder aprofitar la derrota de l’Athletic al camp del València (1-0) per tornar a obrir un forat d’11 punts respecte del conjunt de Valverde, que ara mateix s’entreveu com el principal rival per a la quarta posició si es deixen de banda el Madrid, el Barça i l’Atlético. L’Athletic, que havia arribat a estar a 12 punts del Girona en la dissetena jornada, havia aprofitat els empats dels de Míchel als camps del Betis (1-1) i l’Almeria (0-0) per reduir la diferència a 8 punts, però ara tornen a estar a quatre partits de distància. De fet, la diferència respecte del cinquè classificat no ha canviat, perquè ja era d’11 punts contra l’Atlético, ara quart, però la diferència és que amb l’Athletic els gironins sí que estan en igualtat de condicions, mentre que els de Simeone tenen un partit pendent.

Mirant encara més enrere, per complir amb l’objectiu mínim actual d’anar a Europa, el Girona manté els 17 punts de marge respecte del sisè, la Real Sociedad, i amplia a 20 la diferència respecte del setè, que ara és el València.

IGUAL, PERÒ MILLOR

Jornada 1 11è
-2 punts respecte del 4t (Rayo)
Jornada 2 4t
0 punts respecte del 5è (Atlético)
Jornada 3 3r
+1 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 4 3r
+3 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 5 3r
+3 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 6 2n
+3 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 7 1r
+5 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 8 4t
+4 punts respecte del 5è (Real Sociedad)
Jornada 9 3r
+5 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 10 3r
+7 punts respecte del 5è (Real Sociedad)
Jornada 11 3r
+9 punts respecte del 5è (Real Sociedad)
Jornada 12 1r
+10 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 13 1r
+10 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 14 2n
+10 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 15 2n
+10 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 16 1r
+12 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 17 1r
+12 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 18 2n
+10 punts respecte del 5è (Athletic)
Jornada 19 2n
+10 punts respecte del 5è (Atlético)
Jornada 20 1r
+11 punts respecte del 5è (Atlético)*
Jornada 21 1r
+11 punts respecte del 5è (Athletic)
* L’Atlético té un partit menys arran de la jornada ajornada per la supercopa.
La diferència respecte del 5è no ha canviat, però ara és amb igualtat de partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció