Girona

Desacceleració evident

Després de la gran primera volta que va firmar, amb 48 punts i una sola derrota, el Girona ha iniciat la segona amb més irregularitat

Els gironins ja han perdut un punt més en sis jornades de la segona volta del campionat (10) que en tota la primera (9)

El Girona va firmar una primera volta de la lliga a l’alçada de les millors de la història que han firmat equips com el Barça, el Madrid o l’Atlético. Els 48 punts que van acumular els de Míchel Sánchez estan a l’abast de pocs, després de dinou jornades gairebé perfectes en què van caure derrotats en una sola ocasió, contra el Madrid, i van perdre punts només contra quatre equips. El fet increïble i difícilment repetible –en són conscients els mateixos protagonistes i l’afició blanc-i-vermella– feia presagiar que en la segona volta les comparacions serien gairebé sempre odioses. I així s’està donant al Girona, que en les sis primeres jornades de la segona volta ha sumat vuit punts menys que en les primeres sis jornades de lliga, això sí, amb un calendari diferent –des de fa anys és asimètric–, molt més exigent i amb fins a quatre partits a domicili per només dos a l’estadi de Montilivi. En aquests sis partits del començament de la segona meitat del campionat, el Girona ha aconseguit dos triomfs contra el Sevilla (5-1) i el Celta (0-1), dos empats al camp de l’Almeria, el cuer destacat (0-0), i la Real Sociedad a Montilivi (0-0) i ha perdut en les dues darrers jornades al camp del Madrid (4-0) i de l’Athletic Club (3-2).

És moment per no posar-se nerviós, ni a dins ni a fora del vestidor d’un Girona que, tot i encadenar tres partits sense conèixer el triomf i dues derrotes per primera vegada des que va començar la temporada, ha mostrat bones estones de futbol, sobretot a casa contra la Real Sociedad, un rival de Champions League a qui va tenir tancat al seu camp durant moltes fases del partit, i en el tram final del matx contra l’Athletic, quan els de Míchel van tenir possibilitats d’eixugar un 3-1 en contra amb bones arribades tot traient l’orgull. L’única taca en l’expedient de la segona volta va ser el fluix partit al Power Horse Stadium contra l’Almeria, que el va aclaparar per moments, i al Santiago Bernabéu contra el Madrid, en què l’equip mai va poder mostrar el joc que l’havia fet arribar a discutir el títol de lliga al conjunt blanc, el gran favorit.

El ritme baixa

La irregularitat i l’exigència del calendari han fet que el Girona hagi sumat la meitat de punts en les sis primeres jornades de la segona volta, respecte a les sis primeres del campionat (16). L’apartat golejador també s’ha reduït a la meitat, amb setze dianes fetes en el primer tram i vuit en aquest segon, cinc de les quals concentrades en un mateix partit contra el Sevilla (5-1). I és que fins en tres enfrontaments els blanc-i-vermells s’han quedat sense marcar –contra l’Almeria, la Real Sociedad i el Madrid–, un fet que en la primera volta només va passar una vegada, precisament en l’única ensopegada a Montilivi, contra el Madrid (0-3).

En definitiva, el Girona ha tingut una desacceleració en les primeres sis jornades de la segona volta respecte de la primera, i en aquests sis partits els de Míchel ja s’han deixat pel camí un punt més (10 en total) que en totes les dinou jornades de la primera meitat de campionat (9). Curiosament, els gironins van perdre punts en quatre partits de la primera volta: contra el Betis al Benito Villamarín (1-1), i contra tres equips a qui tampoc han aconseguit vèncer en la segona, com la Real Sociedad –1-1 a Anoeta i 0-0 a Montilivi–; el Madrid –0-3 a Montilivi i 4-0 al Bernabéu–, i l’Athletic Club –1-1 a Montilivi i 3-2 a San Mamés–. Per tant, en les tretze jornades que queden per disputar-se de la lliga, el Girona se les haurà contra dotze equips que va guanyar en la primera volta i contra el Betis a Montilivi. El repte de repetir la proesa sembla que sigui impossible.

De moment, el proper contrincant serà el Rayo Vallecano en el retorn davant de l’afició gironina dilluns que ve a les 9 del vespre. Les entrades estan esgotades i els abonats tindran l’última paraula per assegurar un ple en un moment crucial d’una temporada històrica que podria ser excel·lent o de matrícula d’honor si s’acaba aconseguint el nou objectiu per batallar: ser a la propera Champions League. El caramel és suculent, però el Rayo ja va avisar en el primer partit amb Iñigo Pérez com a primer entrenador en substitució de Francisco, esgarrapant un punt de molt mèrit contra un Real Madrid que arribava embalat a la cita de Vallecas, però que no va poder desplegar el joc dominador habitual.

RESPECTE 1A VOLTA

Els de Míchel han marcat i sumat vuit punts menys en les sis primeres jornades de la 2a

UNA PEDRA

El Girona ja va perdre punts contra el Madrid, la Real i l’Athletic, com en la segona

EL REPTE FINS AL FINAL

Menys contra el Betis a casa, el Girona se les haurà contra equips a qui ja ha derrotat

PRIMERA VOLTA VS SEGONA

R.Sociedad-GIRONA (j. 1) 1-1
GIRONA-Getafe (j. 2) 3-0
Sevilla-GIRONA (j. 3) 1-2
GIRONA-Las Palmas(j. 4) 1-0
Granada-GIRONA (j. 5) 2-4
GIRONA-Mallorca (j. 6) 5-3
16 punts de 18 possibles. 16 gols a favor i 7 en contra
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
GIRONA-Sevilla (j. 21) 5-1
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
GIRONA-R.Sociedad(j. 23) 0-0
Madrid-GIRONA (j. 24) 4-0
Athletic-GIRONA (j. 25) 3-2
8 punts de 18 possibles. 8 gols a favor i 8 en contra

EL DOBLE PARTIT

GIRONA-Almeria (j. 10) 5-2
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
4 punts de 6 possibles
Sevilla-GIRONA (j. 3) 1-2
GIRONA-Sevilla (j. 21) 5-1
6 punts de 6 possibles
GIRONA-Celta (j. 11) 1-0
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
6 punts de 6 possibles
R.Sociedad-GIRONA (j. 1) 1-1
GIRONA-R.Sociedad (j. 23) 0-0
2 punts de 6 possibles
GIRONA-Madrid (j. 8) 0-3
Madrid-GIRONA (j. 24) 4-0
0 punts de 6 possibles
GIRONA-Athletic (J. 14) 1-1
Athletic-GIRONA (j.25) 3-2
1 punt de 6 possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)