Girona

Montilivi, faci fred o faci calor

El Girona rep la visita de l’Osasuna (21.00 h, Movistar LaLiga), que viu el seu millor moment del curs –dues derrotes en els nou partits del 2024–

Per mantenir intactes les possibilitats de jugar la pròxima Champions League, l’equip de Míchel Sánchez ha de sumar els tres punts empès per la seva fidel afició

El Girona torna a casa, torna a un estadi de Montilivi que sap que té la clau per aconseguir l’objectiu ambiciós que s’ha posat el club de jugar la pròxima edició de la Champions League. Per tal que els jugador notin l’escalf, l’empenta i l’ànim dels seus, els aficionats blanc-i-vermells hauran d’animar més que mai per evitar que els futbolistes tinguin un segon de dubtes o defalliment davant d’un dels equips més físics de la lliga, que sol tenir el pla de partit més clar que ningú i que es troba actualment en el millor moment de la temporada. L’Osasuna visita terres gironines disposat a fer la guitza a un equip de Míchel que ha guanyat només un dels últims cinc partits, precisament l’últim que ha disputat com a local, contra el Rayo Vallecano (3-0), un bagatge que no li ha fet perdre força en el marge que té respecte a l’Athletic Club, el cinquè classificat, que encara té a nou punts. Tampoc cal temptar la sort.

Montilivi és un dels estadis amb el percentatge més elevat d’ocupació de tota la lliga. Amb una mitjana de 12.500 espectadors sobre un aforament de 14.624, tot i que la pluja de l’últim enfrontament contra el Rayo en va fer desistir uns quants d’anar al camp. Contra l’Osasuna, el dia es preveu igual de poc atractiu, amb pluja i fred. Però ara no es pot baixar la guàrdia i desaprofitar una feina que s’ha sembrat i treballat durant dos terços del curs. En les onze jornades que queden, l’equip gironí ha de mantenir les millors prestacions com a local –encadena nou partits de lliga invicte, deu comptant-hi els vuitens de copa, també contra el Rayo– i millorar les últimes que ha ofert a domicili; això sí, en estadis on no tots els equips acaben puntuant com el Bernabéu, San Mamés i Son Moix, tres derrotes que han fet mal però que no han de desviar del camí els de Míchel.

Un equip a l’alça

L’Osasuna no ha tingut una temporada fàcil ni regular. El conjunt de Jagoba Arrasate va deixar el llistó molt alt el curs passat, en què va disputar la final de la copa del Rei contra el Madrid, la va perdre, i de retruc es va classificar per jugar la supercopa d’Espanya, a més de la Conference League a través de la setena posició. Aquest any, de seguida va quedar eliminat de la competició europea, en la supercopa de bon principi i en la copa, en els vuitens, sotracs anímics que han hagut d’afrontar els navarresos, com sempre, fent pinya al voltant del seu entrenador, sense dubtar ni un segon. Coincidint amb l’inici del 2024, l’Osasuna només ha perdut dos partits dels nou que ha disputat en la lliga –contra el Barça i el Celta– i arriba a Girona després de sumar deu punts dels dotze últims possibles, capitanejat per un Ante Budimir en estat de gràcia i autor ja de catorze dianes en el campionat, les mateixes que Artem Dovbyk –no ha fet cap gol en els últims cinc partits en què ha estat disponible.

Míchel ja sap que els rivals coneixen bé els punts dèbils que s’han anat descobrint a mesura que ha avançat la campanya i toca reinventar-se i oferir noves eines, mètodes i camins als futbolistes per continuar fent mal. De qualitat en sobra i en aquests moments del curs, el que no pot faltar és convicció i confiança. Amb una setmana més per posar-se a punt, Blind hauria d’entrar a l’equip i desapareixerà una de les mancances dels últims partits, la sortida de pilota des del perfil esquerre.

PERILLS

Ante Budimir és dels davanters que fixen centrals i es troba en bona forma (14 gols)

EN RATXA

L’Osasuna ha sumat deu dels últims dotze punts i s’ha enganxat a la lluita per Europa

Yangel, entre 4 i 6 setmanes KO

Les proves mèdiques han confirmat la lesió del veneçolà, aquesta vegada al soli de la cama dreta, un altre contratemps, el segon del curs, que l’obligarà a estar entre quatre i sis setmanes de baixa. Per sort, Yangel Herrera es perdrà només el duel contra l’Osasuna, el Getafe i el Betis, ja que la competició s’atura un cap de setmana per compromisos internacionals i poc després, per la disputa de la final de la copa. El Girona també va informar que Borja García estarà un parell de setmanes de baixa per una lesió a l’adductor mentre que Míchel va confirmar que David López i Daley Blind estan en plenes condicions per jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)