Girona

Menys també és més

Stuani, tot i haver vist com el seu protagonisme decau, ha sumat el rècord de jugador amb més partits amb el Girona en el futbol professional a un currículum en què que només li falta jugar la Champions

Si en les nou jornades que queden per acabar la lliga el Girona pot complir l’objectiu de classificar-se per la Champions League de la temporada que ve, poca gent ho celebrarà més que Cristhian Stuani. L’uruguaià és història viva del conjunt blanc-i-vermell i està a punt de complir un somni que ni ell mateix podia creure possible quan va posar els peus a Montilivi per primera vegada. Han passat gairebé set anys d’aquell moment i des de llavors la simbiosi entre l’ariet i el club no ha parat de créixer. Ara, amb 37 anys, Stuani ja no és aquell que es va estrenar amb la samarreta blanc-i-vermella marcant un doblet contra l’Atlético, però continua aportant el seu granet de sorra. Per això, si el Girona acaba competint contra els millors clubs del continent, una bona part del mèrit se li haurà de donar a Stuani pels set anys en què, dia a dia, ha ajudat a fer més gran el club, liderant el vaixell quan més malament pintaven les coses a 2a divisió A.

L’últim rècord

El màxim golejador de la història és també el jugador que més partits ha jugat amb el club en el futbol professional. Stuani, que ha disputat 244 partits com a blanc-i-vermell, manté una lluita frenètica amb Juanpe, que en suma 243. Fa mesos que dura aquest frec a frec, amb un empat al capdavant durant moltes setmanes, però l’uruguaià va desequilibrar la balança fa quinze dies en el partit contra l’Osasuna, aprofitant que Juanpe no va jugar aquell dia. Imaginar quin serà el desenllaç d’aquesta cursa pel rècord no costa gaire, i és que per molt que Juanpe estigui tenint molt protagonisme en les últimes jornades per les baixes en defensa, si no hi ha cap lesió pel mig la cosa més normal és que l’uruguaià ja no deixi anar aquest rècord en solitari. I és que és cert que cada cop juga menys, però la presència de Stuani en cadascun dels nou partits que resten està pràcticament assegurada.

Sempre sumant

Stuani no ha amagat mai que en les dues últimes temporades li ha costat assumir un rol clarament secundari a l’ombra de Taty Castellanos, el curs passat, i Dovbyk, aquest. De fet, només cal recordar com en els últims dies del mercat d’estiu l’uruguaià no va tancar la porta a fer les maletes cap a l’Aràbia Saudita. La processó, però, ha anat per dins, i és que de portes enfora Stuani mai ha tingut una mala paraula per a ningú. I de portes endins, la seva ascendència dins la plantilla com a capità és inqüestionable. Jugadors com ell, Juanpe, Juan Carlos o Bernardo abans de marxar són les peces clau que sempre ha destacat Míchel per mantenir la competitivitat en el dia a dia.

Sobre la gespa és clar que el seu protagonisme cada vegada va a menys. El partit contra el Celta, en què es va quedar sense jugar per decisió tècnica per primera vegada en aquests dos últims anys, i el partit contra la Real Sociedad, en què no va ser titular tot i la baixa de Dovbyk, en són la millor mostra. A partir de llavors Stuani ha anat sumant minuts amb comptagotes, sense jugar més de vint minuts en cap partit.

Una titularitat en els últims vint-i-cinc partits de lliga i només un gol en els últims tretze són un balanç molt fluix per a tota una llegenda com Stuani, però tampoc ningú dubta que l’uruguaià es pot convertir en protagonista en qualsevol de les nou jornades que resten per acabar la lliga. Només cal que estigui al lloc adequat en el moment oportú, perquè si una cosa ha demostrat aquesta temporada és que l’olfacte golejador el manté intacte, ja que tot i la sequera d’aquesta segona volta Stuani suma onze gols aquest curs –sis en la lliga i cinc en la copa.

El premi gros

Jugar la Champions seria el millor premi a la temporada del Girona, i també a la carrera del charrúa. Jugar a Europa, i especialment si és en la Champions, és l’única cosa que li falta fer a Stuani per acabar-se de guanyar una estàtua a Montilivi. Amb els 38 anys que farà al mes d’octubre, a més, seria la primera vegada que l’uruguaià jugués una competició europea a nivell de clubs. El primer pas és classificar-se i el segon, que continuï un curs més a Montilivi. De contracte en té, perquè acaba el 2026, però en el futbol ja se sap que mai se sap. La història, això sí, demana aquest desenllaç.

EL RÈCORD

1. Stuani
244 partits
2. Juanpe
243 partits
3. Borja García
233 partits
3. Àlex Granell
233 partits
5. Migue
222 partits
6. Pere Pons
210 partits
7. Aday
199 partits
8. Ramalho
191 partits
9. Jandro
175 partits
10. Bernardo
174 partits
Stuani va desfer l’empat amb Juanpe contra l’Osasuna i ja no el vol deixar anar
J. 1: Real Sociedad-Girona 64’
J. 2: Girona-Getafe 71’
J. 3: Sevilla-Girona 63’
J. 4: Girona-Las Palmas 61’
J. 5: Granada-Girona 19’
J. 6: Girona_Mallorca 29’
J. 7: Vila-real-Girona 21’
J. 8: Girona-Madrid 30’
J. 9: Cadis-Girona 18’
J. 10: Girona-Almeria 23’
J. 11: Girona-Celta 23’
J. 12: Osasuna-Girona 5’
J. 13: Rayo V.-Girona 12’
J. 14: Girona-Athletic 69’
J. 15: Girona-València 15’
J. 16: Barça-Girona 17’
J. 17: Girona-Alavés Baixa
J. 18: Betis-Girona 26’
J. 19: Girona-Atlético 23’
J. 20: Almeria-Girona 23’
J. 21: Girona-Sevilla 17’
J. 22: Celta-Girona No juga
J. 23: Girona-Real Sociedad 20’
J. 24: Madrid-Girona 20’
J. 25: Athletic-Girona 1’
J. 26: Girona-Rayo V. 17’
J. 27: Mallorca-Girona 12’
J. 28: Girona-Osasuna 10’
J. 29: Getafe-Girona 13’

SUPLENT

Stuani només ha estat titular en un dels últims 25 partits de lliga amb el Girona
L’uruguaià no ha pogut jugar mai fins ara una competició europea de clubs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)