Girona

Amb la responsabilitat de defensar tot un país

Viktor Tsygankov serà un dels jugadors del Girona que tindran un estiu mogut. Juntament amb Artem Dovbyk, l’extrem defensarà la samarreta d’Ucraïna en l’Eurocopa que es disputarà a Alemanya del 14 de juny al 14 de juliol. De fet, el futbolista del Girona és un dels grans responsables de la presència del combinat que dirigeix Sergei Rebrov en la competició continental, i és que Tsygankov va tenir un paper protagonista en la final de la repesca dels ucraïnesos contra Islàndia el mes de març passat, marcant el gol que iniciava la remuntada per aconseguir la victòria final (2-1). Un cop a la fase final de l’Eurocopa s’esperen grans coses d’Ucraïna, que en un grup amb Bèlgica, Eslovàquia i Romania és una gran candidata a classificar-se per als vuitens de final, tenint en compte que passen els dos primers de cada grup i els quatre millors tercers d’entre els sis grups. L’extrem del Girona serà una de les estrelles de la selecció d’Ucraïna, que si per una cosa promet emocions fortes en l’Eurocopa és pel seu potencial ofensiu, amb futbolistes com Mudryk i Sudakov a banda dels dos jugadors blanc-i-vermells.

No serà la primera gran competició per a Tsygankov. L’ucraïnès és un dels pocs jugadors del Girona que tenen experiència a Europa, ja que amb el Dynamo de Kíiv va disputar 34 partits d’Europa League i 30 de Champions, que no són pocs. A més, Tsygankov ja va participar en l’Eurocopa el 2020 amb Ucraïna. En aquella ocasió, però, l’extrem del Girona encara no era titular en el combinat nacional. Va participar en quatre partits, però en tots quatre va sortir des de la banqueta, i només va sumar 138 minuts. Poc va poder fer per evitar la derrota dels ucraïnesos d’una manera tan contundent contra Anglaterra en els quarts de final (4-0).

L’aparador és immillorable perquè l’extrem del Girona es consolidi com un dels extrems de primer nivell del futbol europeu, defensant un país que passa moments molt delicats en l’àmbit polític per la guerra amb Rússia i que, futbolísticament, es vol treure l’espina de no haver participat en el mundial de Qatar.

Gol de Dovbyk

Tsygankov va ser suplent i va entrar en el minut 71 en l’amistós que Ucraïna va perdre contra Polònia (3-1). Artem Dovbyk, titular, va marcar l’únic gol ucraïnès, en una bona acció amb l’esquerra. El blaugrana Robert Lewandowski va jugar mitja hora.

AMB EXPERIÈNCIA

Tsygankov va jugar quatre partits de suplent en l’Eurocopa del 2020

FIGURA

Responsable directe de la classificació, serà una de les estrelles a seguir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)