Paulo Gazzaniga (13)

L’únic indiscutible

Gazzaniga ha jugat tots els minuts de lliga d’aquesta temporada

És el tercer porter de la lliga que més xuts atura per partit

De rècord Gazzaniga ha superat la millor marca de porteries a zero que havien deixat Gorka i Bono (11)

Paulo Gazzaniga (Murphy, 1992) és l’únic jugador que no s’ha perdut cap partit de la millor temporada del Girona. 38 de 38 titularitats. 3.420 minuts. Aleix García i Savinho només se n’han perdut un cada un, Però el porter argentí és l’únic indiscutible de Míchel. Des que l’any passat en l’onzena jornada davant l’Osasuna Míchel va decidir fer entrar en l’onze titular Gazzaniga en comptes de Juan Carlos, no s’ha perdut cap minut de lliga. En copa, en canvi, aquest any no ha disputat ni un minut. Els blanc-i-vermells han fet una evolució en defensa impressionat. I a més, amb l’estil de joc de Míchel, que escridassa Gazzaniga si tira una sola pilota amunt, el de Murphy també s’endú part del mèrit del rècord dels 85 gols a favor. Amb el seu joc de peus, molt millorat aquest curs, és el primer davanter i l’últim defensa. S’ha consolidat a la porteria i, tot i els 46 gols en contra, s’ha reivindicat amb un percentatge de parades del 73,1% que, en parades per partit, el deixa com el tercer porter de la competició que més en para (3.3), darrere de Filip Jörgensen, del Vila-real, i Luis Maximiniano, de l’Almeria. El 13 del Girona encadena les últimes 16 porteries a zero gironines; 12 d’aquest curs i 4 del passat, que són totes les que es van aconseguir. Aquesta campanya ha superat el rècord dels blancs-i-vermells a primera. L’últim era d’11 entre Gorka Iraizoz (2) i Bono (9) la primera temporada a primera (2017-18). En penals aquest any n’ha parat un dels set que li han xutat. El de Sandro en la visita a Las Palmas, i amb l’excepcionalitat que ho va fer amb la cara. Va ser una de les porteries a zero (0-2). Gazzaniga ha fet intervencions providencials que faran que els curs que ve tingui avantatge per ser el porter titular. Tot i això, el club vol fitxar un segon porter que li pugui fer la competència, tenint en compte que s’hauran de jugar tres competicions. Però Gazzaniga és l’indiscutible; tant, que aquest febrer, tot i que encara tenia contracte fins al 2025, l’hi van renovar fins al 2027.